Fotbal liga a III-a

Egal, dar ce bună era victoria…!

sâmbătă, 30 aprilie, ora 17, stadion „Mircea Chivu” (sintetic) Reșița

Progresul Ezeriș – Aurul Brad 0 – 0

Aurul: Raț – Lupușor, Lup, Șoit, Miclean – Leucian (81 Jorza), Leaha, Danciu, Clemeniuc – I. Filipaș, Tecsi. Antrenor Ioan Petcu

Arbitri: Liviu Rășteanu – Laurențiu Anghel, Pompiliu Barbu (toți din Craiova)

Exact cum anticipam în avancronica etapei, meciul de pe sinteticul reșițean nu a avut nimic în comun cu întâlnirile din sezonul regulat dintre cele două formații (încheiate cu victorii lejere ale Progresului, 3 – 1 și 3 – 0). Nu doar că s-a terminat la egalitate, dar Aurul a avut chiar un plus la capitolul ofensiv, brădenii fiind stimulați în mod evident de situația delicată din clasament. Încă din start s-a văzut că oaspeții au venit să joace pentru trei puncte, nu la clasica ciupeală din deplasare. Marile ocazii ale Aurului din prima repriză i-au avut la finalizare pe Tecsi, Miclean, Leucian și Leaha, acesta din urmă cu un șut superb în transversală din 16 metri, în ultimul minut dinaintea pauzei. Și gazdele au avut șansele lor, la cea mai periculoasă fază Raț și Lupușor intervenind pe rând în fața atacanților adverși (min. 43).

După pauză s-a jucat și mai mult pe contre, pentru că Bradul a riscat tot mai mult pentru o victorie ce ar fi contat enorm în lupta pentru salvare. Au apărut și în repriza secundă destule ocazii de gol, însă fie s-au opus portarii, Raț deviind senzațional în corner în situație de unu la unu cu Musoni (min. 62) și Birăescu apărând șutul lui Danciu, aflat singur în careu (min. 67), fie mingile expediate de Leaha și Tecsi nu au prins cadrul porții.

În ultimul sfert de oră s-a jucat totul sau nimic: un contraatac purtat de Danciu s-a încheiat cu șutul lui Filipaș puțin pe lângă vinclu (min. 75), Danciu și-a încercat șutul de la 30 de metri fără probleme pentru Birăescu (min. 78), Tecsi, singur în zece metri, a trimis direct în portar (min. 85) iar Miclean, urcat și el în careul advers, nu a găsit varianta de gol (min. 87). Raț a mai avut și el de lucru în min. 70 și 81, însă tabela a rămas înțepenită la 0 – 0.

Cu acest egal și cu celelalte rezultate ale rundei (Gilortul – Jiul 2 – 1 și Viitorul II – Șimian 0 – 0), Aurul rămâne pe ultimul loc, la un punct în spatele Viitorului, la cinci de Gilortul și de salvatorul loc 8 și la șapte puncte de Progresul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *