Egal cu iz amar de fluier 1
Fotbal liga a III-a

Egal cu iz amar de fluier

vineri, 29 aprilie, ora 17, stadion „Dacia” Orăștie

CS Municipal Deva CSM Reșița 1 – 1 (1 – 0)

Au marcat: Sulea (1) – Mediop (73 penalty)

Deva: Bădescu – Tod, Plută, Dumbrăvean, Doboș – Bloj, Stelea (75 Vasilescu), Țoiu (73 Marinca), Săulescu (eliminat 68) – Kayondo (88 Cuibari) , Sulea. Antrenor Ștefan Nanu

Pe bancă: Jianu – N. Popescu, Branea, Stan, Kelemen, Iștoc

Reșița: Micu – Bărboianu, Dudea (46 V. Munteanu), Manolache – Vasluian, Cioinac (58 Velcotă), Jorza (58 Cristea), Sima – Breșneni – Mediop, Drăghiceanu (58 V. Lazăr). Antrenor Dan Alexa

Pe bancă: Zimmermann – Fota, Rimovecz, Negru, Mura

Arbitri: Constantin Olaru – Alexandru Mihăilă (ambii Râmnicu Vâlcea), Ramona Udrea (Târgu Jiu)

Exact 22 de secunde a durat până când Deva a deschis scorul în meciul cu liderul: Kayondo și Săulescu au insistat la o minge care părea pierdută în atac, au recuperat-o, iar ultimul a centrat de pe stânga pentru lovitura de cap a lui Sulea din careul mic. Peste nici două minute Kayondo a fost găsit cu o pasă lungă în careul advers, dar a ratat preluarea din poziție foarte bună. Oaspeții s-au văzut prima oară în ofensivă prin Mediop, care a trimis mult pe lângă poartă după un contraatac. Jocul s-a animat, Bloj și-a încercat șansa golului de la 30 de metri fără probleme pentru Micu, Mediop a întors cu capul un balon pentru Drăghiceanu care a șutat în blocajul advers, Bădescu a reținut din plonjon balonul expediat de Vasluian (min. 23), iar același Vasluian a șutat peste transversală două minute mai târziu. Marile ocazii ale reprizei au aparținut lui Stelea, care a ratat lovitura de cap din șase metri la o altă centrare bună a lui Săulescu (min. 27), respectiv Mediop, o reluare frumoasă cu capul pe spate care a trecut puțin pe lângă poartă (min. 40).

Meciul și-a păstrat același aspect și după pauză, s-a jucat mult pe contre și cu angajament total. O acțiune pe traseul Sulea – Bloj – Țoiu s-a terminat cu o centrare ce a căzut pe plasa porții lui Micu, Alexa a aruncat în luptă trei oameni deodată pentru ultima jumătate de oră, Munteanu – intrat la pauză – a avut o șansă bună de a egala, însă șutul său la colțul scurt a fost respins în corner de Bădescu (min. 63). Velcotă a prins un șut bun de la 20 de metri, dar portarul devean a fost din nou la post.

Golul egalizator a venit la cea mai controversată fază a partidei: acțiune prelungită de atac a oaspeților, Mediop îl faultează evident în careu pe Dumbrăvean, arbitrul lasă jocul să continue, Sima centrează de pe stânga, mingea iese în aut fără ca Mediop să o poată ajunge, însă atacantul Reșiței alunecă și se prăbușește în careul mic din fața lui Săulescu. Centralul vâlcean vede penalty (nici măcar pe reluarea fazei nu se observă vreun contact) și îl elimină pe devean, mai acordând și alte două cartonașe galbene lui Bădescu și Stelea pentru proteste. Transformă tot Mediop de la 11 metri și de acum încolo Reșița presează din ce în ce mai mult, profitând din plin de omul în plus.

Totuși, Kayondo putea da lovitura pe un contraatac singur contra trei, șutul său oprindu-se în blocajul unui adversar (fază la care devenii au cerut henț în careu, min. 82). Velcotă a introdus mingea în poartă din apropiere, însă centralul vâlcean – poate și cu musca pe căciulă de la penalty – nu a validat golul (min. 84). Oaspeții se dezlănțuie, caută golul victoriei, Cristea din 17 metri trimite peste poartă, Țoiu greșește o pasă la portar și Lazăr interceptează dar Bădescu are două intervenții absolut senzaționale, mai întâi în fața lui Mediop, apoi a lui Cristea (min. 87). Tot tânărul portar devean, aflat în zi de grație, reușește să boxeze în corner din fața lui Mediop în prelungirile partidei și să păstreze un egal care până la urmă nu s-a dovedit a fi o tragedie pentru nimeni.

Ce au spus „la cald” cei doi antrenori:

Ștefan Nanu: „Maniera de arbitraj a fost o bătaie de joc. Le-a făcut cadou un penalty și ne-a dat om afară. Am arătat atitudine în prima repriză, am și condus, în a doua am încercat să conservăm rezultatul, mai ales după eliminare. Din păcate am jucat 11 contra 14 și acum și la ei. Am întâlnit o echipă cu un milion de euro buget, cu 12 jucători de liga întâi, care a avut pe bancă cinci rezerve cu salarii de mii de euro. Ei urmăresc promovarea și o să promoveze, fără îndoială. Noi suntem o echipă frumoasă, care ne-am îndeplinit obiectivul, ajungerea la baraj. Nu mai contează ce urmează, o să folosesc toți jucătorii din lot în partidele care vin, să joace toată lumea. Mulțumesc încă o dată acestui grup minunat cu care lucrez.”

Dan Alexa: „A fost un meci de luptă, ne-au surprins cu gol în secunda 20, apoi Deva s-a apărat agresiv. Schimbările au fost decisive, cei introduși au intrat bine în meci și au adus un plus în joc. Am marcat dintr-un penalty care a fost corect acordat și ne-am creat alte trei situații mari de a înscrie. Cu rezultatul de astăzi ne-am asigurat practic primul loc, iar în privința primelor două locuri din serie nu se mai poate întâmpla nimic. Jocurile de baraj sunt diferite de cele din campionat, vom întâlni adversare din seria cu Arad și Timiș, nu va fi ușor. Mi-aș dori să jucăm finala cu Deva.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *