Fotbal liga a III-a Uncategorized

Avancronică la etapa 5 din play-off și play-out

play-off etapa 5

vineri, 29 aprilie, ora 17, stadion „Dacia” Orăștie

CS Municipal Deva CSM Reșița

11 puncte separă în clasament cele două formații, 49 Deva, 60 Reșița. Dacă mai adăugăm că între echipa deveană și locul 3 distanța este de 15 puncte (cu tot atâtea maxim disponibile în etapele rămase), jocul acesta pare dacă nu un amical – pentru că sunt și ceva orgolii la mijloc – atunci un bun prilej de verificare în perspectiva partidelor din baraj.

Gazdele se prezintă după succesul de la Lupac, 2 – 1 cu Voința, goluri Stelea și Kayondo, care le-a securizat poziția secundă în clasament. Oaspeții vin după un 2 – 2 cu multe peripeții la Târgu Jiu cu Pandurii: gorjenii au avut 2 – 0, portarul Micu a apărat două penaltyuri la 2 – 0 și la 2 – 1, iar egalarea s-a produs în prelungiri, marcatorii liderului în acel meci fiind Mediop și Breșneni.

Nanu are dileme – plăcute de data aceasta – pentru că vor reveni suspendații Țoiu și Avramovici, astfel că are de unde să aleagă pentru formula de start. Îi reamintim pe cei care au jucat în etapa trecută pentru cele două echipe:

Deva: Bădescu – Kelemen, Plută, Dumbrăvean, Doboș – Bloj (88 Vasilescu), Stelea, Marinca, Branea – Kayondo, Sulea (84 Cuibari)

Reșița: Micu – Sima, Manolache (60 Breșneni), Dudea,
Bărboianu (Cristea) – Vasluian, Jorza (Fota), Drăghiceanu, Cioinac (60 Velcotă) – Mediop, V. Lazăr (60 Aboubacar)

Bilanțul întâlnirilor directe din actuala ediție arată trei victorii în tot atâtea partide în contul trupei lui Dan Alexa. În sezonul regulat devenii au pierdut cu 0 – 2 acasă (dublă Mediop) și 1 – 4 în deplasare (goluri Mediop, Munteanu, Drăghiceanu și Jorza, respectiv Kayondo), iar în play-off s-a terminat 0 – 1 la Reșița (gol Lazăr în min. 88).

play-off etapa 5

sâmbătă, 30 aprilie, ora 17, stadion „Orășenesc” Cugir

Metalurgistul Cugir CS Hunedoara

Hunedoara joacă pe terenul singurei formații care a ținut cât de cât pasul cu ea în campionat. Meciurile directe au fost totuși de facturi diferite: în sezonul regulat ambele s-au încheiat 3 – 1, iar în play-off am consemnat un 0 – 0 neobișnuit pentru ambele. Reamintim și marcatorii, la Hunedoara în tur dublă Hergheligiu și Simon, respectiv autogol Vlad, iar la Cugir în retur Arnăutu, Roșu și Buș, respectiv Rus.

Runda precedentă a adus rezultate diametral opuse pentru cele două oponente. Hunedoara, chiar și în absența golgeterului Hergheligiu, a trecut lejer la Cluj de Academia Viitorul, 2 – 0 cu reușitele lui Roșu și Simon, în timp ce Metalurgistul a cedat 1 – 2 la Ungheni cu Unirea un joc care putea închide conturile în lupta pentru locul 2. Trecând pe scurt în revistă meciul de la Ungheni, echipa din Cugir a trimis balonul în bară prin Udrea, a deschis scorul prin Lupu (penalty în min. 33) și a terminat meciul cu om în plus după eliminarea lui Toboșaru, însă decisive pentru soarta celor trei puncte au fost golurile marcate într-un interval de numai trei minute de Codrea (57) și Dinu (60).

Pentru Hunedoara au jucat

Lefter – Iacob, Garutti, Vlad, Motta (82 Trășcan) – Neacșa (72 Simon), Bradu (72 Giura), Bedea (46 Mogoș), Buș – Roșu (82 Mitran), Arnăutu.

Antrenorul Lucian Itu i-a trimis pe teren pentru Metalurgistul pe

Opric – Rus, Vlădia (77 Dohotariu), Grozav, Vitinha –

Cocan (67 Șaucă), Udrea, Boldea, Nicula – Selagea, Lupu.

În clasament Hunedoara are 60 de puncte și și-a asigurat matematic primul loc, în timp ce Cugir cu 42 și Ungheni cu 37 de puncte luptă încă pentru poziția secundă.

play-out etapa 5

vineri, 29 aprilie, ora 17, stadion „Cristinel Răducan” Târgu Cărbunești

Gilortul Târgu Cărbunești – Jiul Petroșani

Cei de la Gilortul sunt de departe „clienții” preferați ai Jiului în actualul sezon competițional. A fost mai întâi un 6 – 1 la Petroșani în Cupa României, urmat de un 1 – 0 tot pe teren propriu (gol Remus Sandu) și alt 1 – 0 în deplasare (gol Chirițoiu) în campionat. Atât gazdele cât și oaspeții trec însă printr-o pasă extrem de proastă în momentul de față, adunând câte trei înfrângeri consecutive. Dacă pentru petroșăneni nu e chiar un capăt de țară (deși sigur că e deranjant), ei având zece puncte deasupra liniei salvării, gorjenii se află la doar două puncte deasupra primului loc retrogradant.

În etapa trecută Gilortul a pierdut în deplasare la Viitorul Șimian, 2 – 0 cu golurile lui Trip (50) și Avram (78). Antrenorul Alexandru Stoica i-a utilizat pe

Constantinescu – Cuțitoiu, Gheorghe, Istudor, Dogaru – Duriță (90+1 Chirică), Boboc (56 Avrămescu) – Căldăraru (46 Almăjanu), Dănăricu (56 Lipianu), Bucur – Ciutică.

În runda precedentă Jiul a cedat 0 – 1 pe teren propriu cu Progresul Ezeriș, după ce a ratat un penalty la 0 – 0. La Jiul au jucat în acest ultim meci

Spânu – Bădărău, Marin, Keszeg, Chirițoiu (46 Caralicea) – R. Sandu, Oprișa – Stoicoiu (55 Mazilu), Ioniță, Drovi – Mărmăneanu (46 Cocină).

Accidentații Torkos și Ionică, stoperii titulari, au lipsit de la acel meci și vor absenta și vineri. Lor li se adaugă Oprișa (accidentat) și Remus Sandu (suspendat), astfel că Aurel Moldovan are destule probleme în alcătuirea echipei de start.

Clasamentul din play-out indică emoții pentru formația gazdă, aflată la doar două puncte deasupra liniei retrogradării (18 puncte față de cele 16 ale Viitorului II), în timp ce Jiul e la zece puncte urma liderului Șimian și la tot atâtea de locul 9, asta însemnând o oarecare liniște măcar pentru moment.

play-out etapa 5

sâmbătă, 30 aprilie, ora 17, stadion „Mircea Chivu” (sintetic) Reșița

Progresul Ezeriș – Aurul Brad

Aurul a pierdut ambele manșe cu Progresul în sezonul regulat, 1 – 3 acasă (goluri Danciu, respectiv Rusnac, Rotariu și Hrudei) și 0 – 3 în deplasare (Nicu Popescu, Călin și Hrudei), dar în prezent datele problemei stau un pic altfel. La cărășeni nu mai sunt dintre marcatorii de atunci Hrudei și Popescu (ultimul ajuns la Deva), au mai plecat în iarnă și alții, iar șocul s-a resimțit la echipă, dovadă și scorurile înregistrate în luna martie. Cumva s-au adunat totuși, au strâns rândurile și au câștigat două din ultimele trei partide, îndepărtându-se la șase puncte de „zona minată” a clasamentului.

De partea cealaltă brădenii sunt pe cai mari și cu moralul la cote înalte după turul de forță din ultimele trei runde, când au obținut tot atâtea victorii. Aurul se află acum la doar trei puncte de salvatorul loc 8 în serie, lucru ce părea greu de crezut în urmă cu nici o lună. Totuși, este nevoie în continuare de evoluții la același nivel și de rezultate pe măsură pentru atingerea obiectivului.

Runda anterioară am consemnat succese pentru ambele formații. Ezeriș a revenit cu toate punctele din Vale după 1 – 0 cu Jiul, grație golului înscris de Dragomir în min. 69, dar mai ales evoluției portarului Birăescu, îngerul păzitor al porții Progresului. Dorian Arbănaș a mizat pe

Birăescu – Dumitru, Dragomir, Zamfir, Ciurea – Constantin, Călin, Barbu (65 Bot), Cărăuşu, Rotariu – Musoni (81 Ciopraga)

Aurul a câștigat pe teren propriu 2 – 0 cu Viitorul Pandurii, reușitele de pe tabelă aparținând lui Clemeniuc (min. 35) și Șoit (min. 81). Bradul a jucat în formula

Raț – Lupușor, Lup, Șoit, Miclean – Dărăban (Leucian), Leaha, Danciu, Clemeniuc (Jorza) – I. Filipaș, Tecsi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *