Fotbal liga a III-a

Deva a rezolvat definitiv problema locului 2

Voința Lupac CS Municipal Deva 1 – 2 (1 – 0)

Deva: Bădescu – Kelemen, Plută, Dumbrăvean, Doboș – Bloj (88 Vasilescu), Stelea, Marinca, Branea – Kayondo, Sulea (84 Cuibari). Antrenor Ștefan Nanu

Au marcat: Jinga, respectiv Stelea (55) și Kayondo (90+3)

Arbitri: Tudor Jurcă – Andrei Pantea, Sebastian Pantea (toți din Arad)

Cu succesul obținut la Lupac, coroborat cu rezultatul de egalitate înregistrat între Pandurii și Reșița, devenii și-au mărit la 15 puncte avansul față de locul 3. În condițiile în care mai sunt doar cinci etape de jucat din play-off, adică exact 15 puncte maxim disponibile pentru fiecare echipă, nu se mai poate pune în nici un fel problema dacă Deva va ajunge la baraj, pentru că este deja acolo.

„În prima repriză noi am avut vreo șase – șapte ocazii, nu am reușit să marcăm, ei la singura lor ocazie și la primul șut pe poartă ne-au dat gol. În repriza a doua am jucat și contra vântului, a bătut foarte puternic și aducea mingea înapoi. Chiar și așa ne-am mai creat cinci – șase ocazii, numai că acum am și înscris din ele. Stelea a egalat dintr-o lovitură liberă de la 35 de metri, pe axul central, a trimis mingea direct la vinclu. Și cum așa e fotbalul câteodată, la ultima fază a partidei ei au avut un corner, Bădescu a respins în bară, a fost acolo și un fault la portar nesancționat, a urmat o pasă lungă pentru Kayondo, acesta a insistat, a făcut presing, a recuperat mingea și a marcat.

Arbitrajul a fost pe față cu ei, am avut inclusiv un gol valabil al lui Kayondo anulat în repriza a doua, dar nu mai contează, important e că am câștigat și am luat cele trei puncte. S-a resimțit lipsa celor doi jucători suspendați, Țoiu și Avramovici, dar am văzut la băieți atitudine și determinare în joc, exact ceea ce le cer. Avem 15 puncte în clasament în fața Pandurilor, practic suntem calificați la baraj, teoretic mai avem nevoie de un singur punct în cele cinci etape rămase. Sunt sigur că nu se aștepta nimeni să avem un parcurs atât de bun, Deva a făcut puncte cât nu a adunat în ultimele două campionate (n. red.: 49 până acum, comparativ cu 44 în precedentele două sezoane)”, a spus Ștefan Nanu imediat după a 16-a victorie obținută de elevii săi în actuala ediție de Liga 3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *