Fotbal liga a III-a

A treia înfrângere la rând pentru Jiul

Jiul Petroșani – Progresul Ezeriș 0 – 1 (0 – 0)

A marcat: Călin (69)

Jiul: Spânu – Bădărău, Marin, Keszeg, Chirițoiu (46 Caralicea) – R. Sandu, Oprișa – Stoicoiu (55 Mazilu), Ioniță, Drovi – Mărmăneanu (46 Cocină). Antrenor Aurel Moldovan

Arbitri: Ionela Peșu – Pompiliu Barbu, Laurențiu Anghel (toți din Craiova)

Cu salvarea de la retrogradare asigurată practic încă de la intrarea în turneul locurilor 5 – 10, grație celor zece puncte avans față de locul 9, petroșănenii și-au consolidat și mai mult poziția după victoria din prima etapă, 2 – 0 cu Viitorul Pandurii. Jiul putea să se gândească chiar la șefia din play-out, singura contracandidată fiind echipa din Șimian. A intervenit însă un declic mai ales pe plan mental după seria pozitivă de șapte meciuri fără înfrângere și astfel au apărut trei eșecuri la rând, ultimele două pe teren propriu. După 1 – 5 la Drobeta cu Șimian și 1 – 2 acasă cu Aurul a venit și acest 0 – 1 de vineri cu Ezeriș, tot pe „Petre Libardi”.

Avându-i pe Torkos și Ionică accidentați, Aurel Moldovan a apelat pentru această partidă la un cuplu de stoperi inedit, Marin și Keszeg. De asemenea au apărut în formula de start Stoicoiu, Chirițoiu și Drovi, care i-au înlocuit pe Mazilu, Caralicea și Cocină, titulari în ultimele meciuri.

Gazdele au dominat categoric prima parte a meciului, și-au creat mai multe ocazii de a marca și au ratat chiar și un penalty prin Keszeg, cel care înscria de la punctul cu var în urmă cu mai puțin de o săptămână golul egalizator cu Bradul. Trebuie spus că omul meciului a fost de departe Birăescu, care a prins o zi de excepție, parând patru-cinci ocazii clare de gol, inclusiv lovitura de la 11 metri. Portarul oaspeților a fost la finalul meciului aplaudat la scenă deschisă de către galeria Jiului, într-un gest rar întâlnit de fair-play, asta nu doar pe stadioanele noastre.

După pauză petroșănenii au scăzut ritmul de joc, permițând celor de la Progresul să intre în partidă. Golul lui Călin, venit în urma unui corner (la fel ca și cele două încasate de Jiul în etapa trecută…), a adus până la urmă în tabăra cărășenilor toate cele trei puncte.

Cu o victorie și trei înfrângeri înregistrate în play-out, Jiul se află tot la zece puncte deasupra liniei retrogradării. Urmează însă o deplasare la Gilortul care îi poate simplifica ori complica situația din clasament, în funcție de rezultatul obținut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *