Fotbal liga a III-a

Avancronică la etapa 4 din play-off și play-out

play-off etapa 4

vineri, 22 aprilie, ora 17, stadion „Voința” Lupac

Voința Lupac CS Municipal Deva

Se înfruntă două formații care, trebuie spus, au depășit toate așteptările în actualul sezon. Nou promovata din Caraș și-a câștigat pe merit locul în play-off, iar Deva se află foarte aproape de un baraj nevisat de nimeni la startul campionatului. Voința și CSM vin după rezultate diametral opuse înregistrate în runda precedentă. Gazdele au cedat cu 0 – 3 pe teren propriu în fața Reșiței, echipă care pare din altă galaxie față de restul seriei 7, iar oaspeții au închis practic lupta pentru locul 2 – luând un avans de 13 puncte – grație victoriei de la Orăștie asupra Pandurilor, 2 – 1 cu dublă reușită Avramovici.

Antrenorul Boșco Vișatovici a jucat acest ultim meci în formula:

Trașcă – Lucică, Banac (84 Jivan), Circa, Săndescu (75 Cristodulo) – Danci, Vaștag – Jinga, Giurică (75 V. Marcu), Arjocan (46 Bagherea) – Popa (84 Dalea)
Devenii i-au pierdut pentru deplasarea de la Lupac pe Țoiu și Avramovici, suspendați după eliminările din meciul cu Pandurii. Va reintra însă Bloj, care și-a efectuat etapa de suspendare. În aceste condiții, un prim 11 al Devei ar putea arăta astfel:

Bădescu – Kelemen, Plută, Dumbrăvean, Doboș – Bloj, Stelea, Marinca, Branea – Kayondo, Sulea

Deși distanța din clasament – Deva 46 de puncte, Voința 32 de puncte – este mare, jocul promite să fie unul echilibrat și spectaculos, fiind implicate două echipe care nu refuză fotbalul. Avantajul partidelor directe este de partea vizitatorilor, 3 – 0 afară și 0 – 0 acasă în sezonul regulat, 2 – 0 în prima manșă din play-off.

play-off etapa 4

vineri, 22 aprilie, ora 17, stadion „Dan Anca” Cluj

AF Viitorul Cluj – CS Hunedoara

Datele de la care pornește această confruntare indică o unică și certă favorită: diferența de 24 de puncte din ierarhie este uriașă (57 Hunedoara, 33 Cluj), iar scorurile din cele trei întâlniri directe anterioare sunt 6 – 1, 4 – 1 și 5 – 0, toate bineînțeles în favoarea hunedorenilor.

În runda precedentă Academia Viitorul a pierdut 0 – 4 la Cugir cu Metalurgistul. Primul 11 a evoluat în componența:

Cebotari – Istrate, Borma, Râza, E. Bartoș, Calo, Fărăgău, Dolghi, Al. Pop, Roman, Roșca, iar ca rezerve antrenorul Marius Popescu i-a avut pe Onciu, M. Pop, Cociș, R. Bartoș, Moldovan, Maxim, Oargă, Olaru și Mic.

Hunedoara a înregistrat a doua remiză consecutivă din play-off, un 3 – 3 la Ungheni cu Unirea, marcatori Jairo, Buș și Roșu. Florin Maxim s-ar putea decide să umble puțin la formula de start, la fel cum a făcut-o în partida cu Cugir. Dacă în apărare va reveni aproape sigur la cuplul de fundași centrali Garutti – Vlad (deoarece Jairo este suspendat după cartonașul roșu încasat săptămâna trecută), pe banda dreaptă concurența pe post este acerbă, variante fiind Neacșa, Bedea, Simon sau Roșu. Fără pretenția că acesta va fi 11-le inițial, e posibil să îi vedem pe:

Lefter – Iacob, Garutti, Vlad, Motta – Neacșa, Mogoș, Giura, Buș – Hergheligiu, Arnăutu.

Nu e exclusă nici odihnirea a mai multor titulari, în perspectiva jocului care se anunță mult mai dificil din etapa viitoare, în deplasare cu Metalurgistul, ocupanta locului secund.

play-out etapa 4

vineri, 22 aprilie, ora 17, stadion „Petre Libardi”

Jiul Petroșani – Progresul Ezeriș

Locul 2 cu locul 3 din play-out se anunță un joc echilibrat, asta dacă nu ținem cont de cele șapte puncte diferență din clasament și de faptul că oaspeții și-au cârpit cum au putut lotul, după plecările masive din iarnă. Cu totul altfel stau acum datele problemei față de partidele din sezonul regulat, pe care Jiul le-a încheiat cu 0 – 2 acasă și 0 – 0 în deplasare. Este dealtfel un moment cum nu se poate mai potrivit pentru petroșăneni să repornească seria succeselor. Aceasta deoarece după seria de șapte meciuri fără înfrângere au urmat două eșecuri consecutive, în deplasarea cu Șimian și acasă cu Aurul.

Progresul vine pe „Petre Libardi” după un 1 – 4 „acasă” pe sinteticul reșițean cu Șimianul, golul de onoare a lui Musoni venind în min. 88, la scorul de 0 – 4. Antrenorul Dorian Arbănaș a început pentru Ezeriș cu:

Birăescu – Dumitru, Dragomir, Zamfir, Ciurea – Bot, Călin, Barbu, Cărăuşu, Rotariu – Musoni, pe parcurs intrând Ciopraga, Constantin, Creţu și Dediu.

Jiul a înregistrat o pierdere majoră prin accidentarea lui Torkos (ruptură la coapsă), care va absenta tot restul sezonului, iar Ionică a suferit și el o ruptură musculară și este indisponibil pentru întâlnirea cu Ezeriș. În circumstanțele date, Aurel Moldovan ar putea apela la următorii:

Spânu – Bădărău, Marin, Keszeg, Caralicea – R. Sandu, Oprișa – Mazilu, Ioniță, Cocină – Mărmăneanu

play-out etapa 4

vineri, 22 aprilie, ora 17, stadion „Aurul”

Aurul Brad Viitorul Pandurii II

Ultimele două clasate din play-out se întâlnesc într-un meci din categoria a fi sau a nu fi. Ambele vin după victorii care le păstrează speranțele de salvare, Aurul 2 – 1 la Petroșani (goluri Șoit și Tecsi) iar Viitorul 2 – 0 la Cărbunești (goluri Paul Mitrică în min. 47 și 49).

Iată jucătorii utilizați de antrenorul Constantin Andriucă la oaspeți în runda precedentă:

Krupenschi – Croitoru, Băican, Pirtea, Godja – Brînzan, Geană, Mitrică (76 Pârcălabu), Gîrbiță (81 Stăniloiu) – Micle (64 Filip), Vespe (76 Buțurcă)

Aurul ar putea alinia echipa câștigătoare de la ultimul meci, cea cu:

Raț – Lupușor, Lup, Șoit, Miclean – Dărăban, Tecsi, Leaha, Clemeniuc – I. Filipaș, Danciu.

În cele două partide din sezonul regulat brădeni stau mai bine, înregistrând un 0 – 0 în deplasare și un 3 – 0 acasă, marcatorii de atunci fiind Tecsi, Talpaș și Filipaș.

Nu încheiem avancronica fără să prezentăm niște calcule, pe care cu siguranță și le fac toate formațiile aflate la retrogradare. Mai întâi, iară programul etapei (între paranteze e numărul de puncte din clasament):

Aurul (12) – Viitorul II (16)

Șimian (33) – Gilortul (18)

Jiul (26) – Progresul (19)

Cu cele trei puncte obligatorii de luat din acest joc Aurul ar aduna 15, iar Viitorul II ar avea în continuare 16. Cu câte o mână de ajutor indirectă de la primele două clasate (Șimian și Jiul), care ar trebui să obțină victoriile așteptate pe teren propriu, Progresul ar rămâne cu 19 puncte, iar Gilortul cu 18. Salvarea nici nu ar mai fi o misiune imposibilă, cum părea la un moment dat…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *