Atletism Uncategorized

Atletul devean Eric Rus-medalie de argint la București

Pe o vreme deoasebit de rece  ,la București s-au desfășurat  în organizarea Federației Române de Atletism (FRA) întrecerile Campionatului Național de alergare pe șosea pentru seniori, tineret și juniori 1, în paralel cu  ediția din acest an a tradiționalului semimaraton  organizat de către multipla noastră campioană mondială Constantina Diță.

Au luat startul   la întrecerile de semimaraton 10 km  un număr de 768 de concurenți, la 21 de km au participat 287 iar la cursa populară 158 de concureți. Finala campionatului de alergare pe șosea a aliniat la ștart  113 sportivi din care 42 de alergătoare și 70 de alergători.

La finalul întrecerilor ale juniorilor  atletul Eric Rus  legitimat la LPS Cetate Deva unde este  pregătit de prof. Cornelia Juratoni a cucerit medalia de argint, după ce s-a clasat pe locul secund în proba juniorilor  de categoria 1. El a încheiat  proba cu timpul de 33.05  minute fiind întrecut doar de Andrei Ihnatiuc- ( CSS Rădăuți) care a finalizat  proba în 31.50 min.

În întrecerea senioarelor  Denisa Alexandra  Bota , cu dublă legitimare LPS Cetate Deva- Politehnica Timișoara a încheiat proba de 5 km  pe locul 10 cu timpul de 17.50 minute.

Avatar photo
Nicolae Gavrea
Jurnalist sportiv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *