Fotbal liga a III-a

Goluri multe și remiză spectaculoasă

sâmbătă, 16 aprilie, stadion „Central” Ungheni 

Unirea Ungheni – CS Hunedoara 3 – 3 (2 – 1)

Au marcat: Astafei (7 penalty, 90 penalty), Toboșaru (19) – Jairo (12), Buș (55), Roșu (75)

Hunedoara: Lefter – Iacob, Garutti (66 Vlad), Jairo, Motta – Neacșa (66 Simon), Mogoș (46 Bedea), Giura (46 Bradu), Buș – Hergheligiu (46 Roșu), Arnăutu. Antrenor Florin Maxim

Pe bancă: Mociu – R. Cristian, Dumitru, Trășcan

Arbitri: Vladimir Nagy (Măhăceni) – Daniel Nistor (Zlatna), Daniel Popa (Câmpeni)

Meciul a început fără nici un fel de tatonare și în min. 3 Arnăutu trimite peste poartă după pasa lui Neacșa. La prima fază în celălalt careu Iacob îl faultează pe Toboșaru și Astafei transformă penaltyul. La nici două minute Buș cadrează un șut pe spațiul porții însă Feier reține. Primul corner al Hunedoarei aduce egalarea, Neacșa execută de pe dreapta și Jairo își plasează imparabil lovitura de cap. Oaspeții nu au prea mult timp să se bucure, pentru că la o combinație pe flancul drept a gazdelor între Istrate, Astafei și Toboșaru ultimul înscrie cu un șut la colțul lung.

Lefter scoate un șut periculos la colțul scurt (min. 21), Motta îl deposedează pe Astafei la o fază periculoasă în careul hunedorean (min. 24) și astfel se evită golul de 3 – 1. Hunedoara revine și domină finalul reprizei. La al doilea corner Hergheligiu bate de pe stânga și Arnăutu șutează puțin pe lângă bară (min. 33), tot Hergheligiu întârzie șutul din poziție bună în careu și este blocat (min. 36), iar portarul mureșenilor boxează de sub bară centrarea periculoasă a lui Neacșa (min. 40).

Nemulțumit cu scorul de pe tabelă, Maxim face trei înlocuiri la pauză, Roșu, Bedea și Bradu intrând pe teren. După ce Feier se opune la șuturile lui Neacșa (min. 51) și Bedea (min. 54), vine din nou egalarea. Neacșa, în bună dispoziție de joc la revenirea după accidentare, execută un nou corner de pe dreapta și Buș marchează cu un șut din interiorul careului. Hunedorenii forțează victoria, Simon și Vlad sunt aruncați și ei în luptă, dar Unirea e periculoasă pe contraatac și Codrea trece pe lângă o minge pe care scria 3 – 2. Cu un sfert de oră înainte de sfârșit schimbările operate își arată roadele și Roșu înscrie din șase metri după o acțiune excelent construită pe traseul Bedea – Arnăutu – Simon. Finalul de meci este absolut incendiar. În min. 90 Jairo oprește atacul lui Codrea cu un henț în careu și este eliminat, iar Astafei transformă și al doilea penalty. Istoria se putea scrie și altfel, în ambele sensuri, pentru că în min. 90+2 același Astafei reia cu capul peste poartă din poziție bună, iar în min. 90+3 Motta execută o lovitură liberă de la 17 metri și mingea lovește transversala.

Până la urmă am consemnat o remiză care nu a nemulțumit din cale afară pe nimeni. Ungheniul își vede de duelul pentru locul 3 cu Viitorul Cluj, Hunedoara continuă cursa solitară spre baraj, întâiul „punct de control” pe traseul spre liga secundă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *