Fotbal liga a III-a

Victorie, trei puncte și baraj asigurat

vineri, 15 aprilie, ora 17, stadion „Dacia” Orăștie

CS Municipal Deva – Pandurii Tg. Jiu 2 – 1 (1 – 1)

Au marcat: Avramovici (39, 51) – Lupuleț (18)

Deva: Bădescu – Kelemen, Plută, Dumbrăvean, Doboș – Avramovici (eliminat 84), Țoiu (eliminat 75), Stelea (72 Marinca), Branea (85 Iștoc) – Kayondo (78 Vasilescu), Sulea (85 N. Popescu). Antrenor Ștefan Nanu

Pe bancă: Jianu – Cuibari, Tod, Stan, Săulescu

Cartonașe galbene: Stelea, Sulea, Țoiu, Kelemen, Dumbrăvean + Nanu

Cartonașe roșii: Țoiu, Avramovici

Pandurii: Iovicin – Moldovan (55 Afrim), Savu (68 Habet), Suentley, Trușescu – Aerts, M. Stancu (76 Dumitrescu) – R. Petre (76 Obeng), Lupuleț (eliminat 75), Peia (55 Mensah) – Georgescu. Antrenor Mario Găman

Pe bancă: Oprița – Gomes, R. Stancu, Răgușitu

Cartonașe galbene: Peia, M. Stancu, Trușescu, Savu, Georgescu, Suentley, Habet + Găman

Cartonașe roșii: Lupuleț

Arbitri: George Roman – Patrik Sandu, Marius Talpoș (toți din Timișoara)

Până la urmă a fost un derby între Deva și Pandurii în ceea ce privește ambiția și tensiunea jocului, în ciuda diferenței de zece puncte din clasament înaintea partidei. Dacă e să dăm o notă pur cromatică întâlnirii, pe dreptunghiul verde s-au înfruntat jucătorii în albastru cu cei în alb, iar „omul în negru” a contribuit la tablou cu 14 cartonașe galbene și trei roșii.

Începutul de meci a aparținut gazdelor, mai active în jumătatea adversă și avându-l pe Kayondo – reintrat după suspendarea de cinci etape – în prim-plan la finalizare. Ugandezul a avut prima ocazie după nici două minute de la fluierul de start, bine găsit în careu de Stelea, însă a fost blocat și nu a obținut decât lovitura de colț. A urmat o reluare cu capul imprecisă din opt metri după centrarea lui Avramovici (min. 15) și o nouă șarjă în careul advers, în care și-a pus în valoare viteza, dar șutul său a fost scos în corner de Iovicin (min. 17).

Oaspeții au echilibrat treptat disputa și au apărut prima oară în careul devean la o lovitură de cap a lui Stancu mult pe lângă poartă (min. 16). Contrar cursului jocului, gorjenii deschid scorul la o fază care nu anunța mare lucru: Lupuleț șutează nu foarte puternic din marginea careului mare, pe mijlocul porții, Bădescu e indecis dacă să prindă sau să boxeze și mingea deviază până la urmă în gol.

Deva acuză șocul, cei de la Pandurii profită, prind curaj și trec pe moment în controlul partidei, câștigând majoritatea duelurilor unu la unu, asta și pe fondul unei evoluții mai slabe a liniei de mijloc a gazdelor. Același Lupuleț, cel mai periculos om al oaspeților, trece de trei adversari la o acțiune pe dreapta și trimite periculos în fața porții, de unde Kelemen rezolvă faza cu bine (min. 20).

Permanent cravașați verbal de pe margine de Nanu, devenii revin în ofensivă și obțin mai multe lovituri de colț. La una dintre acestea Țoiu are ocazia egalării, dar Iovicin are din nou o intervenție salvatoare și scoate în corner balonul trimis cu capul (min. 30). Avramovici șutează mult peste din colțul careului de 16 metri (min. 33), însă tot el aduce egalarea la un alt corner executat de Stelea, cu o reluare în doi timp, mai întâi un cap respins de portar și apoi o împingere a balonului în plasă din șase metri.

Finalul reprizei se joacă pe contre. Dumbrăvean intervine bine în fața lui Petre (min. 41), gorjenii cer penalty la o cădere a lui Peia în careu (min. 42), iar Kayondo, excelent găsit de pasa lui Branea, nu mai are suflu pentru un șut puternic după o cursă impetuoasă până în careu (min. 45).

Începutul părții secunde arată un Bădescu remontat mental, cu un plonjon eficient la o minge trimisă periculos în careu (min. 47). Țoiu prezintă și el o revenire la valoarea lui după o primă repriză nesigură, recuperând din ce în ce mai multe baloane și asta se simte în joc. La una dintre aceste intercepții mijlocașul devean pleacă singur pe contraatac și este nevoie de o nouă paradă de excepție a lui Iovicin, care evită golul cu prețul unui nou corner (min. 50). A fost însă doar o amânare, pentru că Doboș bate bine lovitura de colț, Țoiu câștigă duelul pentru minge și aceasta ajunge la Avramovici, care face 2 – 1 cu un șut din marginea careului.

Două minute mai târziu gazdele puteau închide definitiv conturile. Kayondo este egoist pe un contraatac doi contra doi, preferând șutul în locul unei pase pentru Sulea, balonul respins ajunge totuși la acesta, faza continuă de pe dreapta pe stânga, de unde Branea trimite din unghi aproape imposibil în poartă, însă golul este anulat pentru ofsaid.

Pandurii reacționează, lovitura liberă de la 30 de metri dreapta a lui Afrim trece puțin pe lângă bară (min. 59), Bădescu prinde cu siguranță un șut bun din 16 metri a lui Georgescu (min. 70), de partea cealaltă Kayondo și Sulea lucrând frumos o fază pentru șutul lui Branea, dar acesta trimite peste transversală (min. 72).

Nervii cedează definitiv cu un sfert de oră înainte de final, când o altercație generală aduce al doilea cartonaș galben pentru Țoiu și Lupuleț, ambii trimiși la cabine mai devreme. Ultima mare șansă de gol îi aparține lui Sulea, care scapă singur de la centrul terenului însă își lungește mingea o idee prea mult și Iovicin își salvează din nou echipa (min. 81). Avramovici, până la urmă eroul acestei partide, este și el eliminat cu roșu direct cu șase minute înainte de sfârșit. Jocul se termină cu centrări disperate în careul lui Bădescu, rezolvate fără probleme de portarul devean.

„Azi am văzut dorință, am văzut atitudine. A fost un joc cu miză, practic un meci pentru locul 2. Am început practic de la 0 – 1 după vreun sfert de oră, ne-au dat gol la primul lor șut la poartă, pe o greșeală a lui Bădescu. Nu l-am certat, din contră, l-am încurajat la pauză, e un copil și asemenea greșeli mai apar. Am întâlnit o echipă puternică, o echipă cu un buget foarte mare, dar am avut puterea să remontăm, să întoarcem rezultatul. Arbitrul a pierdut jocul din mână la faza cu eliminările. A fost un fault la Marica lângă careul advers, dacă sufla atunci nu se mai ajungea la asta. Până la urmă e bine să s-a terminat cu bine, contează cele trei puncte, nu arbitrajul. Victoria de azi ne-a dus la 13 puncte în față, sunt convins sută la sută că vom juca la baraj. Îi felicit pe acești băieți minunați și le mulțumesc lor și tuturor celor care sunt alături de echipă”, a spus Nanu imediat după meci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *