Fotbal liga a III-a

Start relansat la Brad în cursa pentru salvare

play-out, sâmbătă, 9 aprilie, stadion „Aurul”

Aurul Brad – Gilortul Târgu Cărbunești 3 – 0 (2 – 0)

Au marcat: Miclean (38), I. Filipaș (40, 68)

Aurul: Raț – Lupușor, Lup, Șoit, Miclean (83 Leucian) – Dărăban (91 Pașca), Tecsi, Leaha, Clemeniuc – I. Filipaș (83 Jorza), Danciu. Antrenor Ioan Petcu

Pe bancă: Dioancă – Achim, Talpaș, Prejban, R. Filipaș, Codrin

Gilortul: Constantinescu – Dogaru, Istudor, L. Gheorghe, Almăjanu – Boboc, Avrămescu (46 Duriță) – Ciutică, Dănăricu (73 Lipianu), Bucur (62 Căldăraru) – Gîlcescu (84 Cornicioiu). Antrenor Alex Stoica.

Pe bancă: Voinea – Chirică, Lazăr

Arbitri: Csaba Papp (Luduș) – Radu Moldovan (Sâncraiu de Mureș), Vlăduț Gaspar (Târgu Mureș)

Orice alt rezultat decât victoria în meciul cu Gilortul însemna practic condamnarea Bradului la revenirea în liga a patra, după un singur an în Liga 3. S-a jucat astfel un meci de totul sau nimic, în consecință situațiile de gol alternând la cele două porți. Scorul putea fi deschis și mai devreme, de Filipaș în două rânduri pentru gazde, Istudor, Ciutică sau Gheorghe pentru oaspeți. A venit însă intervalul magic dintre minutele 38 și 40, când a fost stabilit în bună măsură deznodământul întâlnirii.

Mai întâi Tecsi – parcă din ce în ce mai acomodat cu postura de pasator decisiv în loc de finalizator – l-a deschis perfect în adâncime pe Danciu, acesta a pătruns în careu pe partea dreaptă și a centrat de pe linia de fund în careul mic, unde fostul atacant Miclean a făcut uitată actuala meserie de fundaș și a marcat un gol cu adevărat de aur. A venit la scurt timp lovitura liberă bătută excelent de Leaha de pe partea stângă, direct pe poartă la colțul scurt, de unde Constantinescu a respins în față și Filipaș, ca un om de gol veritabil, a urmărit faza și a înscris din șase metri pentru 2 – 0.

La acest scor oaspeții nu mai au ce pierde, ies și mai mult la joc și se crează spații. Prima ocazie din partea secundă îi aparține lui Tecsi, șut pe jos apărat de portar, Raț are trei intervenții bune la mingile expediate de Boboc, Dănăricu și Gîlcescu, după care a venit reușita absolut superbă de la golul trei. A fost o fază la care brădenii au cerut penalty, centralul ludușan Csaba Papp a lăsat jocul să curgă – excelent avantaj dacă a fost fault – și balonul a ajuns la Ionuț Filipaș, care de la 16 metri l-a expediat în vinclu. Raț mai respinge o dată, cu piciorul, șutul lui Căldăraru, Gheorghe are o bară la o lovitură de cap, iar Tecsi plasează balonul cu capul sub transversală, însă Constantinescu evită golul patru al gazdelor. Ciutică putea aduce reușita de onoare a Gilortului un minut mai târziu, însă mingea a trecut puțin peste poartă.

La patru puncte de locul 5 (și acesta retrogradant), Aurul mai are de recuperat nouă puncte față de locul 4 – Gilortul – și/ sau zece față de locul 3 – Ezeriș – cu opt etape rămase de jucat din play-out.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *