Fotbal liga a III-a

Fotbal fără gol la Hunedoara

play-off, sâmbătă, 9 aprilie, stadion „Michael Klein”

CS Hunedoara Metalurgistul Cugir 0 – 0

Hunedoara: Lefter – Iacob, Garutti, Vlad, Motta – Roșu (80 Neacșa), Bradu (56 Mogoș), R. Cristian (56 Giura), Buș (83 Bedea) – Hergheligiu (56 Simon), Arnăutu. Antrenor Florin Maxim

Pe bancă: Deak – Jairo, Dumitru, Trășcan

Metalurgistul: Opric – Rus, Vlădia, L. Itu (75 Contra), Vitinha – Șaucă, Boldea, Udrea, Nicula (90 Andriuc) – Păcurar (80 Cocan), Lupu. Antrenor Lucian Itu

Pe bancă: Perjeriu – Șuteu, Neagu. S. Itu, Haj, Selagea

Arbitri: Claudiu Gaitin – Patrick Sandu, Alexandru Gherman (toți Timișoara)

Spuneam în Sportul Hunedorean, la avancronica partidei de sâmbătă, că echipa lui Maxim are sacii accederii la baraj deja așezați în cămară, nu doar stivuiți în căruță. Acest lucru a fost confirmat matematic cu o zi înainte (vineri), când Viitorul Cluj a învins Unirea Ungheni și astfel nici una dintre ele nu mai putea ajunge la puncte Hunedoara în cele șapte etape rămase din play-off.

Miza partidei i-a ținut astfel în priză doar pe cugireni, care au încercat Cerna cu degetul, doar-doar vor reuși surpriza și vor pune o distanță cât mai mare între ei și locul 3 din seria a noua. Situațiile de gol cât de cât clare din prima repriză au putut fi numărate pe degetele (nu toate) de la o mână: o centrare imprecisă a lui Roșu pentru Hergeligiu (min. 3), un șut bun – dealtfel singurul pe spațiul porții în 45 de minute – a lui Șaucă prins de Lefter (min. 22) și lovitura de cap a lui Garutti mult peste poartă (min. 33)

Mai animat a fost meciul în debutul părții secunde, cu oaspeții în prim-plan. Vlad și Cristian au scos pe rând de pe linia porții mingile trimise de Lupu și Udrea (min. 51), Păcurar a trimis din corner un balon care a căzut pe transversală (min. 53) și tot el a prins un șut frumos din 16 metri puțin peste poartă (min. 57).

De partea cealaltă Maxim a apelat la cele cinci schimbări permise de regulament, i-a scos pe mijlocașii centrali introduși la start înlocuindu-i cu Mogoș și Giura, l-a trimis pe Simon în locul lui Hergheligiu, iar pe final am consemnat și revenirile pe teren ale lui Neacșa (la primul său joc oficial pentru Hunedoara) și Bedea, ambii reveniți după accidentări, toate însă fără efect pe tabelă.

Până la urmă s-a dovedit că un punct la fiecare a mulțumit pe toată lumea: Hunedoara a rămas neînvinsă, Cugirul s-a distanțat la șase puncte de locul 3. Hunedorenii vor juca rundele următoare trei partide consecutive deplasare, la Ungheni, Cluj şi Cugir. Pentru cei obișnuiți deja cu avalanșa de goluri din actualul sezon și dezamăgiți poate de acest 0 – 0, să reamintim ce a declarat Florin Maxim: pentru a reuși promovarea, vârful de formă trebuie atins la partidele din baraj. Acolo Hunedoara va întâlni cel mai probabil CA Oradea în primul tur și Minaur Baia Mare (sau poate iarăși Metalurgistul) în turul secund.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *