Fotbal liga a III-a

Deva a rezistat eroic la Reșița până pe final

play-off, sâmbătă, 9 aprilie, stadion „Mircea Chivu”Reșița

CSM Reșița CS Municipal Deva 1 – 0 (0 – 0)

A marcat: V. Lazăr (88)

Reșița: Micu – Bărboianu, Manolache, Dudea, Sima, Vasluian, Jorza, Breșneni, Cioinac, Drăghiceanu, Lazăr. Antrenor Dan Alexa

Pe bancă: Zimmerman – Rimovecz, Fota, Cristea, Mura, Velcotă, Negru, Munteanu, Aboubacar

Deva: Bădescu – Vasilescu (70 Marinca), Plută, Dumbrăvean, Doboș – Bloj (eliminat 74), Țoiu, Stelea (83 Cuibari), Branea (35 Boldor, 70 Tod) – Avramovici, Sulea (35 Kelemen). Antrenor Ștefan Nanu

Pe bancă: Jianu – N. Popescu, Stan, Săulescu

Arbitri: Cristian Pascu (Sibiu) – Emeric Tocai (Alma), Daniel Nagy (Mediaș)

De 88 de minute și de om în plus a avut nevoie liderul seriei a șaptea ca să marcheze golul de trei puncte în fața unei formații devene care s-a prezentat foarte bine pusă la punct în defensivă. Cu o apărare grupată în care Dumbrăvean a revenit în 11-le de start și Vasilescu a început din nou ca fundaș dreapta (reamintim, Kelemen a ieșit accidentat pe finalul meciului cu Lupac din etapa trecută), Deva a pus extrem de multe probleme unei echipe care a atacat în valuri și a arătat o dată în plus că locul ei nu e în nici un caz în liga a treia.

Încă din prima repriză Nanu s-a văzut nevoit să apeleze la o dublă înlocuire – Sulea acuzând probleme medicale – și să facă permutări la așezarea pe teren: Boldor vârf în locul lui Sulea, Kelemen introdus totuși fundaș dreapta și Vasilescu revenit pe postul lui de mijlocaș stânga. În ultimele 20 de minute antrenorul Devei a apelat și la schimbările tactice pentru păstrarea rezultatului, un fundaș (Tod) și un închizător (Marinca) înlocuind un atacant (Boldor) și un mijlocaș de bandă (Valilescu). Aproape imediat a venit însă al doilea cartonaș galben și eliminarea lui Bloj, astfel că echilibrul numeric s-a rupt.

Golul a venit la centrarea de pe dreapta a lui Vasluian în 7 – 8 metri, de unde Lazăr a reluat cu capul imparabil pentru Bădescu, la rădăcina barei.

„Am avut o atitudine bună în fața unei echipe care din punctul meu de vedere este de liga întâi, au zece jucători care au jucat în prima ligă și un buget incomparabil cu al nostru, o echipă organizată din toate punctele de vedere. Da, au dominat, și-au creat ocazii, au avut și două bare, dar noi ne-am prezentat foarte bine organizați pe faza defensivă. Arbitrul (n. red: Cristian Pascu din Sibiu) l-a eliminat gratuit pe Bloj: la primul galben nu a fost nici un fel de fault, au sărit doi oameni la cap, a fost un balon deviat și din inerție s-au ciocnit amândoi. În 11 nu cred că pierdeam. Păcat de acea fază din minutul 88, venită pe o ezitare în flancul stâng al apărării noastre. Pentru meciul viitor cu Pandurii e o pierdere mare Bloj, în schimb e un câștig că reintră Kayondo după cele cinci etape de suspendare”, ne-a declarat Ștefan Nanu la finalul meciului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *