Gimnastica artistica

Medalii pentru junioarele de la LPS Cetate Dev

           Campionateloe Naționale pentru Junioare III și II, exerciții impuse, care s-au desfășurat în Sala Polivalentă din Ploiești au evidențiat o nouă generație de sportive lansate în marea performanță.

           A fost un concurs care s-a derulat după o concepție nouă, pe două grupe valorice, cu evoluții impuse la sol, după un exercițiu stabilit de către federație, cu un paralel care de fapt a fost o bară fixă dar cu elemente impuse în  exercițiu și cu  un nou , hai să îi spunem aparat, de fapt o pârtie pe care sportivele au executat,tot impus, un exercițiu cu elemente de forță și echilibru. Lucruri interesante și de urmărit în timp, mai ales că și la nivelul ierarhiilor din clasamente sunt oarece suprize.

          La  doar 11 ani, Alessia Voloștiuc , legitimată la LPS Cetate Deva este singura sportivă din grupa A care a câștigat două medalii de aur la această etapă, atât la individual, cât și cu echipa, la categoria junioare II, nivel 5. Junioara din Deva a adunat 65,833 puncte  fiind urmată la individual de Daria Bîgu (CSS Bîrlad) cu 64,001 puncte și de Ana Gabor (CSM Onești) cu 61.583 puncte. La aceeași  categorie, Roberta Anetta Csiszer  s-a clasat pe locul 5 cu 59,716 puncte iar Alexandra Drăgan-Curcă a totalizat  58.516 puncte astfel că echipa  clubului devean alcătuită din cele trei sportive a câștigat medalia de aur totalizând 184,065 puncte. Pe locul secund  s-a clasat CS Dinamo-178,167 puncte și CS Petrolul Ploiești cu 171,434 puncte.

          De la LPS Cetate Deva este și medaliata cu aur de la categoria junioarelor II, nivel 4, Viviana Gînju, care a devenit noul lider național cu un total de 64.501 puncte ea fiind urmată de Iris Iordache (CSA Steaua București) cu 62,267 puncte și de Neli Papană (CS Farul Constanța) cu 61,867 puncte. Foarte aproape de podium a fost deveanca Gabriela  Cotu (locul 4 cu 60,916 puncte) care a avut  două ratări la bârnă unde a fost notată cu 9,433 puncte și astfel a ratat o clasare pe podiumul de premiere..

           Junioarele de la LPS Cetate Deva de la această grupă sunt pregătite de prof. Adela Popa care a avut de o bună colaborare și sprijin de la  ceilalți colegi pentru pregătirea gimnastelor, Florin Cotuțiu, Anamaria Ocolișan, Delia Oltean și Liliana Cosma, ultima având și calitatea de arbitru la acest concurs.

            Menționăm că acest concurs este o primă etapă  din derularea unui campionat national, viitoarea competiție programată în toamna acestui an, fiind și o etapă decisive pentru totlurile de campioane naționale la ediția 2022.

Avatar photo
Nicolae Gavrea
Jurnalist sportiv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *