Repriză a doua de vis pentru Deva 3
Fotbal liga a III-a

Repriză a doua de vis pentru Deva

Repriză a doua de vis pentru Deva 4vineri, 25 martie, stadion „Dacia” Orăștie

CS Municipal Deva – Viitorul Șimian 4 – 0 (0 – 0)

Au marcat: Stelea (47, 70 penalty), Avramovici (61, 76)

Deva: Bădescu – Kelemen (76 N. Popescu), Plută, Iordache (3 Branea), Doboș – Bloj, Țoiu, Stelea, Vasilescu – Sulea (76 Săulescu), Cuibari (58 Avramovici). Antrenor Ștefan Nanu

Pe bancă: Jianu – Stan, Iștoc, Marinca, Dumbrăvean

Șimian: Ciută – Lică (71 Orleanu), Song (58 Mătăsăreanu), Avram, Toader – Rupa, Dobre – Geangălă (81 Stancu), Poiană, Ghighilicea (71 Iorgulescu) – Velici. Antrenor Relu Țurai

Pe bancă: Mișu – Mișea, Puican

Arbitri: Andrei Țiții (Șura Mică) – Emeric Tocai (Alma), Răzvan Spătar (Sibiu)

Anticipam în avancronica partidei că va fi un meci de cu totul altă factură pentru Deva decât cel din runda precedentă, cu Ezeriș. Am avut dreptate (sau m-am înșelat, cum preferați formularea), doar pe jumătate: nu a fost 8 – 0, ci numai 4 – 0, iar oaspeții au rezistat o repriză întreagă fără gol primit, după care jocul s-a rupt fără drept de apel în favoarea gazdelor.

Meciul a început cum nu se putea mai rău pentru deveni: după nici trei minute glezna dreaptă lui Iordache a cedat și accidentarea din iarnă a recidivat. Cum și Dumbrăvean era indisponibil (prezența sa pe foaia de joc a fost pur simbolică), Nanu a fost nevoit să opereze mai multe permutări în formație: căpitanul Doboș a trecut fundaș central – post pe care a evoluat impecabil –, Vasilescu a fost coborât fundaș stânga – și a avut cel puțin două intervenții bune în situații delicate – iar nou intratul Branea a jucat mijlocaș stânga, unde după emoțiile de început a prins curaj și a evoluat din ce în ce mai sigur pe măsură ce partida înainta. Dacă mai adăugăm că Avramovici nu a fost inclus în primul 11 din cauza unor probleme la genunchi, putem spune că nimic nu anunța scorul final sau maniera de care a fost obținută victoria.

Trupa lui Nanu s-a instalat comod în terenul advers încă din startul partidei, a presat, dar în primele 15 – 20 de minute și-a creat doar jumătăți de ocazii: Bloj trimite pe lângă poartă după o deviere cu capul a lui Doboș, Cuibari irosește un contraatac promițător cu o pasă greșită pentru Sulea, acțiunea lui Sulea pe stânga, continuată de Bloj, este finalizată de Stelea cu un șut în blocaj. Întâia șansă mare de gol a apărut în min. 27, când autul bătut lung de Kelemen l-a găsit pe Stelea în 16 metri și șutul acestuia a trecut puțin pe lângă poartă. „Bombardamentul” a continuat la poarta lui Ciută: Branea șutează în blocaj și obține un corner, executat cu mult efect de Stelea printre mâinile portarului, mingea trece prin fața porții însă ocolește cadrul acesteia și iese în aut, Stelea trimite în blocaj din careu, iar Țoiu prinde un șut de la 18 metri însă pe mijlocul porții și Ciută reține.

Prima din rarele acțiuni ofensive ale oaspeților a venit abia în min. 31, când balonul expediat din unghi de Geangălă este prins cu siguranță de Bădescu. Deva a continuat atacurile până la pauză, Plută nu reușește să reia spre poartă la capătul unei acțiuni prelungite, Țoiu ratează lovitura de cap la cornerul lui Doboș, iar centrarea lui Branea pe colțul lung trece puțin peste vinclu, la mică distanță de ceea ce ar fi fost un gol de generic. Repriza se încheie cu o intervenție sigură a lui Vasilescu în propriul careu, la o fază care putea deveni periculoasă.

Partea secundă a fost la discreția gazdelor. După ce pasa lui Bloj nu a avut finalitate la Cuibari, a venit foarte rapid golul: un nou aut lung marca Kelemen, balonul ajunge în opt metri la Sulea, acesta protejează bine și întoarce perfect pentru șutul lui Stelea din 15 metri care se duce lângă bară pentru 1 – 0 în min. 47.

O nouă combinație Sulea – Stelea aduce mingea la Țoiu însă acesta trimite slab, Velici se vede prima oară cu adevărat în joc în min. 55 cu un șut bun apărat de Bădescu, pentru ca un minut mai târziu Sulea să scape pe contraatac de la mijlocul terenului, intră în careu dar cade destul de ușor în duelul cu Song, fază la care fundașul mehedințenilor s-a accidentat și a fost înlocuit. În min. 58 Nanu mută extrem de inspirat și îl introduce pe teren pe Avramovici, care aduce un suflu nou în atac. După o suită de cornere acordate de defensiva în corzi a Șimianului la un contraatac doi contra doi Sulea – Avramovici și la un alt șut al lui Țoiu, Stelea execută înalt și Avramovici reia cu capul din trei metri, 2 – 0 în min. 61. La acest scor oaspeții sunt nevoiți să iasă mai mult la joc, însă în acest fel se deschid spații largi pentru ofensiva deveană. Bloj irosește un contraatac cu o minge scăpată în aut, Doboș intervine bine în propriul careu în fața lui Velici, pentru ca min. 70 să aducă golul de 3 – 0: Sulea este faultat din spate în careu și Stelea transformă fără emoții penaltyul.

Bădescu iese eficient în 16 metri și rezolvă o fază de contraatac a oaspeților cu o degajare, centrarea lui Avramovici este reluată cu capul peste poartă de micuțul Branea (!), iar din cornerul care a urmat șutului lui Bloj a ieșit golul de 4 – 0: Doboș trimite înalt în careu și Avramovici repetă lovitura sa de cap câștigătoare în min. 76.

La acest scor Deva dă drumul la joc și face și spectacol. Lovitura liberă a lui Doboș este deviată în corner, o combinație superbă Branea – Săulescu – Avramovici – Stelea are același rezultat, Țoiu – care a depus un travaliu imens la mijlocul terenului și a jucat impecabil la recuperare, făcând rost de numeroase baloane utile pentru coechipieri – trimite cu capul sub transversală prilejuindu-i lui Ciută un reflex salvator de zile mari, Branea îl găsește bine pe Săulescu însă mingea acestuia trece pe lângă poartă și prin fața lui Bloj, care nu ajunge la ea. Ultima șansă de gol i-a aparținut lui Săulescu, cap pe lângă poartă la cornerul lui Stelea, în min. 92.

„A fost o repriză a doua perfectă din punctul meu de vedere. Îmi felicit toți jucătorii pentru această victorie și pentru parcursul foarte bun din campionat. Le-am spus să creeze tot timpul presiune pe adversar, să nu se deconecteze, dovadă că și la 4 – 0 ne-am creat alte trei – patru ocazii. Le mulțumesc tuturor celor care au fost alături de această echipă frumoasă, care va avea continuitate și în sezonul viitor. Obiectivul nostru a fost clasarea în play-off, l-am realizat, acum îmi doresc locul 2 și să jucăm barajul de promovare”, a declarat imediat după meci Ștefan Nanu, antrenorul principal al formației devene.

De partea cealaltă Relu Țurai, tehnicianul Șimianului, a spus: „În prima repriză am blocat foarte bine jocul. Terenul a fost greu, s-a jucat mult pe atacanți, pe mingea a doua. În repriza a doua am greșit foarte mult și așa au venit golurile. Singurul nostru obiectiv, ca nou promovată, a fost evitarea retrogradării. Aproape l-am realizat, acum în play-out ne propunem să ocupăm locul 5 la finalul campionatului.”

etapa 18

vineri, 25 martie:

CS Municipal Deva – Viitorul Șimian 4 – 0

Pandurii Tg. Jiu – CSM Reșița 0 – 0

sâmbătă, 26 martie:

Aurul BradJiul Petroșani

Gilortul Tg. Cărbunești – Viitorul Tg. Jiu

Voința Lupac – Progresul Ezeriș

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *