Fotbal liga a III-a

Punct de moral adus de brădeni din deplasare

sâmbătă, 19 martie, stadion „Municipal” Turnu Severin  

Viitorul Șimian – Aurul Brad 1 – 1 (1 – 1)

Au marcat: Velici (28), respectiv I. Filipaș (11)

Brad: Raț – Lupușor, Prejban (31 Talpaș), Lup, Șoit, Miclean – I. Filipaș (85 Pașca), Danciu, Leaha, Clemeniuc (72 Jorza) – Dărăban. Antrenor Ioan Petcu

Arbitri: Adelin Pavel (Osica de Jos) – Toader Răzvan (Zăvoi), Cristian Buzzi (Oțelu Roșu)

Deși i-a avut Leucian și Tecsi suspendați, Aurul a revenit cu un punct din deplasarea de la Drobeta cu Viitorul Șimian. Brădenii au prezentat un modul de joc elastic, 5 – 4 – 1 pe faza defensivă – cu Lupușor fundaș dreapta și Filipaș distribuit în rolul mai puțin obișnuit pentru el de mijlocaș dreapta – transformat în 4 – 4 – 2 în momentul posesiei și pe atac, cei doi fiind avansați câte o poziție pe teren.

Cea mai bună ilustrare a celor spuse mai sus a fost faza golului: Dărăban – venit și el în sprijinul apărării la un corner – a recuperat un balon în preajma propriului careu de 16 metri, a fost faultat însă arbitrul a lăsat foarte bine avantaj, mingea a trecut pe la Miclean și a ajuns la Danciu, iar acesta l-a deschis cu o pasă excelentă în adâncime pe Filipaș, care a pătruns în careu și a finalizat imparabil.

Egalarea a venit la o fază banală pe partea stângă a gazdelor, o centrare pe jos în șase metri, de unde golgeterul Velici (cine altul?!) a pus latul și a trimis lângă bara din stânga lui Raț.

Aurul putea da din nou lovitura, însă același Filipaș a fost oprit pe un contraatac extrem de periculos la 25 de metri de poarta adversă, cu prețul unui cartonaș galben (min. 34). De partea cealaltă, Raț a avut o paradă excelentă la un șut din 16 metri, evitând golul (min. 38). Cu patru minute înainte de pauză, șutul lui Clemeniuc din marginea careului mare a trecut pe lângă poartă.

După pauză nu s-a mai înscris, deși ocazii au existat. La nici două minute de la reluare, Danciu – mutat vârf de atac alături de Filipaș, Dărăban fiind coborât la mijloc – a reluat din 16 metri pe lângă portarul ieșit inoportun, dar mingea a trecut milimetric pe lângă bară. Clemeniuc a fost blocat la cinci metri de poartă (min. 56), Talpaș a salvat din fața propriei porți în situație de unu la unu (min. 61), Raț a mai avut două intervenții bune (min. 68 și 71), iar în rest atacurile destul de dezlânate ale gazdelor au fost stopate până la fluierul final de o apărare brădeană mult mai sigură decât în alte meciuri.

Rezultate etapa 17

vineri, 18 martie

Progresul Ezeriș – CS Municipal Deva 0 – 8

Viitorul Tg. Jiu – Voința Lupac 0 – 3

Jiul Petroșani – Pandurii Tg. Jiu 0 – 0

sâmbătă, 19 martie

CSM Reșița – Gilortul Tg. Cărbunești 3 – 0

Viitorul Șimian – Aurul Brad 1 – 1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *