Fotbal liga a III-a

Avancronica etapei a 17-a

vineri, 18 martie, stadion „Mircea Chivu” Reșița, teren 2 sintetic

Progresul Ezeriș – CS Municipal Deva

Întâlnire cât se poate de dezechilibrată judecând din toate punctele de vedere: locurile din clasament, punctele acumulate și, poate cel mai important factor, componența loturilor. Dacă în iarnă oaspeții s-au întărit prin venirile lui Avramovici, Dumbrăvean, Cuibari și Săulescu, gazdele au rămas în efectiv de criză, mare parte dintre jucători părăsind formația cărășană. Acest fapt s-a resimțit încă din primul meci oficial din acest an, trupa lui Dorian Arbănaș cedând cu 0 – 5 în fața celor de la Viitorul Pandurii II (echipă care a avut doar doi seniori pe teren, restul fiind juniori!).

Meciul s-a jucat pe sinteticul de la stadionul „Mircea Chivu” din Reșița, Progresul prezentându-se într-o formulă încropită abia înainte de reluarea campionatului:

Birăescu – Mărgan, Zamfir, Găman, Măduță (86 Crețu) – Rotariu, Călin (86 Gavrilescu) – Ciurea, Dragomir D. (78 Barbu) – Rusnac (78 Turău), Dumitru (67 Bot).

Nu sunt așteptate multe modificări în formulele de start ale celor două formații față de cele folosite în etapa trecută. Deva poate alinia același prim 11 ca la meciul cu Bradul (câștigat cu 2 – 1):

Bădescu – Tod, Plută, Dumbrăvean, Doboș – Bloj, Țoiu, Stelea, Cuibari – Sulea, Avramovici.

În partida tur, disputată la Orăștie, Deva a învins Ezeriș cu 4 – 1, goluri marcate atunci de Iordache (7), Sulea (14), Bloj (70), Kayondo (81), respectiv Arjocan (29). Dintre aceștia, Arjocan nu mai face parte din lotul Progresului, de partea cealaltă Kayondo este în continuare suspendat, iar Iordache abia a revenit după o accidentare care l-a făcut să rateze ultima parte din perioada de pregătire.

În încheiere să vedem ce spun cifrele actuale din clasament: Ezeriș ocupă locul 7, cu 16 puncte, patru victorii, patru egaluri, opt înfrângeri, golaveraj 15 – 34, Deva e pe locul 2, cu 34 de puncte, 11 victorii, un egal, patru înfrângeri, golaveraj 25 – 15.

 

vineri, 18 martie, stadion „Petre Libardi”

Jiul Petroșani – Pandurii Tg. Jiu

Cele două combatante vin după rezultate diametral opuse în runda precedentă. În timp ce Jiul a obținut trei puncte extrem de importante în economia clasamentului în deplasarea cu Gilortul, echipa gorjeană a fost condusă în două rânduri pe teren propriu de Viitorul Șimian, reușind doar un egal (2 – 2) care a îndepărtat-o și mai mult de locul al doilea. Lupuleț a înscris ambele goluri ale Pandurilor (68 din penalty și 80), „reparând” autogolul portarului Iovicin (34) și reușita lui Velici (76). Iată formula utilizată de antrenorul Mario Găman în acel joc:

Iovicin – Savu (45 Pleaşcă), Gomes, Suentley, Afrim (72 Truşescu) – Habet (72 Rasoveanu), Isquierdo, M. Stancu (45 Mensah) – R. Petre, Georgescu (88 Peia), Lupuleţ.

Ne face plăcere să reamintim și autorii victoriei Jiului de la Cărbunești:

Spânu – Bădărău, Ionică, Keszeg, Caralicea – R. Sandu, Oprișa – Mazilu, Ioniță (46 Chirițoiu), Cocină (35 Dyllan) – Mărmăneanu (85 Torkos).

La partida cu Pandurii va lipsi Cocină, care este suspendat după cartonașul galben primit în etapa trecută. În rest toți componenții lotului sunt apți de joc, chiar dacă unii dintre ei acuză mici probleme medicale.

Meciul din tur de la Târgu Jiu s-a încheiat la egalitate, Pandurii – Jiul 0 – 0.

În clasament Jiul se află pe locul 6, cu 19 puncte, cinci victorii, patru egaluri, șapte înfrângeri, golaveraj 18 – 19, Pandurii se prezintă de pe locul 3, cu 28 de puncte, șapte victorii, șapte egaluri, două înfrângeri, golaveraj 31 – 14.

 

sâmbătă, 19 martie, stadion „Municipal” Turnu Severin  

Viitorul Șimian – Aurul Brad

Brădenii merg la Drobeta pentru a întâlni un adversar aflat pe cai mari după remiza de la Târgu Jiu cu Pandurii și cu cele mai bune șanse de a intra în play-out de pe prima poziție. Dacă gazdele de acum au condus în etapa precedentă cu 1 – 0 (autogol Iovicin min. 34) și 2 – 1 (Velici min. 76) pentru un 2 – 2 la final, și oaspeții au avut 1 – 0 cu Deva la Orăștie (gol Leaha min. 36), unde au cedat în cele din urmă cu 1 – 2.

Antrenorul Relu Țurai a trimis pe teren pentru Viitorul un prim 11 cu:

Ciută – Lică, Song, Enache, Hondorocu – Toader, Ghighilicea, Dobre, Poiană, Trip – Velici.

Aurul are probleme de lot înaintea acestei deplasări. Tecsi și Leucian sunt suspendați după cartonașele galbene primite în etapa trecută, iar Raț este încă incert după problemele medicale pe care le-a acuzat în partida cu Deva. În aceste condiții, brădenii ar putea evolua în formula:

Raț (Ilea) – Lupușor, Lup, Șoit, Prejban (Talpaș), Miclean – Pașca (Jorza), Danciu, Leaha, Clemeniuc – Dărăban.

În tur, la Brad, cei din Șimian au câștigat cu 1 – 0, gol Velici în min. 72.

În prezent Viitorul este pe locul 5, cu 23 de puncte, șase victorii, cinci egaluri, cinci înfrângeri, golaveraj 31 – 28, Aurul pe locul 10, cu 5 puncte, o victorie, două egaluri și 13 înfrângeri, golaveraj 12 – 36.

 

sâmbătă, 19 martie, stadion „Michael Klein”  

CS Hunedoara – Unirea Ungheni

Cu primul loc în sezonul regulat acontat cu două etape înainte de final, Hunedoara va oferi ultima reprezentație propriilor suporteri înainte de intrarea în play-off. Adversara sa și-a asigurat și ea un loc în careul de ași al seriei a noua, așadar cele două se vor mai întâlni de încă trei ori în această primăvară.

Disputa pleacă de la următoarele date: Hunedoara e pe locul 1, cu 46 de puncte, 15 victorii, un egal, 57 de goluri marcate și 14 primite, Unirea locul 3, cu 32 de puncte, zece victorii, două egaluri, patru înfrângeri, 38 de goluri marcate și 20 primite.

În partida tur de la Ungheni gazdele de atunci au deschis scorul prin Bucur (28) și l-au închis prin Astafei (85), însă între cele două goluri ale lor au existat patru ale oaspeților, reușite de Buș (41, 57), Arnăutu (48) și Mogoș (61), astfel că Unirea – CS Hunedoara s-a terminat 2 – 4.

În runda trecută formația antrenată de Dan Stupar a învins Academia Viitorul Cluj (și ea grupare cu un picior și jumătate în play-off) prin golurile marcate de Codrea (2, 35) și Vasiu (10), pentru clujeni reducând diferența Porumb (81).

Cum în tabăra hunedoreană nu există accidentări sau suspendări, Maxim va putea alinia cea mai bună formulă de echipă la ora meciului. Un posibil prim 11 ar putea fi:

Lefter – Iacob, Garutti, Jairo, Motta – Simon (Bedea), Giura, Mogoş, Buş – Arnăutu, Hergheligiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *