Fotbal liga a III-a

Meci-spectacol în nocturnă la Deva

CSM Deva a întâlnit vineri seară pe sinteticul de la „Cetate” liderul ligii a patra Sibiu, fosta prim divizionară Inter. Cu o garnitură în care se regăsesc mulți dintre componenții desființatei Măgura Cisnădie, trupa lui Marius Zăvoi a făcut o partidă bună, chiar dacă a cedat pe final. Veștile bune în tabăra gazdelor au venit înainte de meci: accidentații Iordache, Sulea și Avramovici au răspuns bine la tratament și sunt în momentul de față apți de joc, la fel ca și Kelemen, aflat în procesul de recuperare.

Primele zece minute au fost echilibrate, după care gazdele și-au amintit că evoluează într-un eșalon superior și au apăsat mai tare pe accelerație. Plută a deschis scorul după un sfert de oră, reluând sub transversală centrarea lui Bloj. Patru minute mai târziu Cuibari a majorat diferența, la capătul celei mai frumoase acțiuni a meciului, purtată impecabil pe traseul Tod – Avramovici – Bloj. Cu Sulea și Avramovici în vervă de joc după absențele cauzate de accidentări, devenii și-au creat mai multe ocazii de gol, între care și o bară a lui Avramovici la centrarea aceluiași Bloj (min. 35). Totuși, în loc de 3 sau 4 – 0 s-a intrat la pauză cu 2 – 1. A fost o lovitură liberă de pe dreapta bătută înalt în careul devean și reluată spre poartă, Bădescu a respins în transversală, balonul a ricoșat în teren și Bratima a înscris profitând de ezitarea în bloc a apărătorilor gazdă.

După pauză jocul s-a echilibrat mult, oaspeții au fost mai insistenți în ofensivă și mai activi la construcție, reușind egalarea la puțin timp după reluare. Bărculeț a prins un voleu frumos de la 25 de metri pe jos, la colțul lung, fără speranțe pentru portar. Nu e mai puțin adevărat că marcajul devean a lipsit la această fază, nimeni nu a fost prezent să îl blocheze pe atacantul sibian. Deva a trecut din nou la conducerea ostilităților, Bloj a irosit o uriașă ocazie șutând la câțiva centimetri de bară (min. 70), iar șutul lui Avramovici, bine servit în careu de Stelea, a fost scos de portar în corner (min. 79). A fost ocazia care a prefațat golul trei al gazdelor, reușit de Avramovici după o acțiune individuală, finalizată cu un șut din careu pe colțul scurt, la vinclu. Scorul final l-a stabilit Stelea, care a transformat penaltyul acordat pentru faultul asupra lui Bloj.

Ca o mențiune finală, un câștig incontestabil pentru CSM Deva a fost în acest meci Raul Tod. Folosit fundaș dreapta în lipsa altor variante, juniorul născut în 2004 a arătat siguranță și dezinvoltură în joc. Chiar și antrenorul Nanu, de obicei mai zgârcit cu laudele la adresa propriilor jucători în timpul partidei, a apreciat prestația reușită a tânărului adus de la echipa a doua a clubului.

CSM Deva – Inter Sibiu 4 – 2 (2 – 1)

Deva: Bădescu – Tod, Plută, Dumbrăveanu, Doboș (59 Vasilescu) – Bloj, Stelea, Țoiu, Cuibari (85 Stan) – Sulea (55 Kayondo, 73 Marinca), Avramovici.

Au marcat: Plută (15), Cuibari (19), Avramovici (80), Stelea (83 penalty) – Bratima (42), Bărculeț (83)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *