Fotbal liga a III-a

Deva câștigă primul amical după revenirea din cantonament

Deva câștigă primul amical după revenirea din cantonament 3După nouă zile de cantonament la Herculane în care nu au văzut mingea, ci au avut parte doar de antrenamente fizice, cu alergări și sală de forță, devenii au revenit cu poftă de joc pe sinteticul de la „Cetate” pentru amicalul cu Universitatea Alba Iulia. Adversarul CSM a fost liderul detașat al ligii a patra din Alba, echipă care s-a întărit enorm în ultima perioadă și care (nu e doar o părere personală) nu va avea nici o emoție în a promova în eșalonul al treilea. Cu ex-devenii Herci, Petresc, Voineag și Circov pe teren și Mihai Manea pe banca tehnică, Universitatea a dat o replică foarte bună viceliderului seriei a șaptea.

Prima parte a fost echilibrată, disputată într-un ritm alert și cu ocazii la ambele porți. Eroul albaiulienilor a fost portarul Suciu, cu intervenții salvatoare la șuturile periculoase ale lui Țoiu, Stelea și Săulescu. Dumbrăvean și Plută au trimis balonul peste poartă cu lovituri de cap la două cornere, de partea cealaltă Bucurică, Lăcătuș în două rânduri și Baghiu având șansa deschiderii scorului.

Golurile au venit după pauză, deși ocaziile au fost mai puține. Negrușa s-a remarcat și el la „bomba” lui Stelea din lovitură liberă de la 30 de metri, după care Cuibari – în mare vervă în partea secundă – a inițiat pe partea stângă o acțiune personală care a pulverizat flancul defensivei adverse și a centrat în zece metri pentru Kayondo (era și Bloj acolo), care a înscris cu poarta goală. Oara a expediat balonul în bară (min. 69), Plută a ratat o preluare singur în careu la pasa excelentă a lui Cuibari, Kayondo a mai introdus o dată mingea în plasă, dar golul a fost anulat corect pentru ofsaid, iar oaspeții au cerut un penalty la o gafă a lui Jianu, care a întârziat degajarea, a fost blocat și ulterior a intervenit imprudent asupra lui Oara (min. 84). Scorul final l-a stabilit același Kayondo, după ce juniorul Branea, abia introdus, a reușit o recuperare la mijlocul terenului și o pasă în adâncime pentru atacantul ugandez, care nu a mai putut fi oprit.

CSM Deva – Universitatea Alba Iulia 2 – 0 (0 – 0)

Deva: Bădescu (46 Jianu) – Vasilescu (86 Tod), Plută, Dumbrăvean, Doboș – Săulescu (46 Sulea, 55 Boldor, 82 Branea), Stelea, Țoiu, Bloj – Kayondo, Cuibari

Universitatea: Suciu – Schiau, Neag, Trif, Bucurică – Hăprian, Petresc, Herci – Frențiu, Lăcătuș, Baghiu. Au intrat în repriza secundă Negrușa – Ignat, Voineag, Crișu, Năcreală, Gylien, Oara, Circov

A marcat: Kayondo (66, 86)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *