Deva a pornit cu dreptul în amicale 1
Fotbal liga a III-a

Deva a pornit cu dreptul în amicale

Primul joc de verificare al Devei s-a disputat sâmbătă pe sinteticul de la „Cetate” și s-a încheiat cu victorie, 3 – 1 cu CSC Șelimbăr. În fața unui adversar din liga secundă, aflat și cu două săptămâni mai avansat în pregătiri, devenii au aliniat un prim 11 având în componență trei dintre noii veniți în această iarnă, Dumbrăvean, Cuibari și Avramovic. Intrat la pauză, un alt nou venit, Săulescu, a părăsit terenul accidentat după numai nouă minute. A acuzat probleme medicale și Plută, înlocuit și el în ultima jumătate de oră. Din „vechea gardă” de la deveni au lipsit Sulea și Kelemen, încă nerefăcuți după accidentari. În locul ultimului a fost folosit în premieră ca fundaș dreapta Vasilescu, care a evoluat în nota echipei, adică bine.

A fost un meci disputat în ritm alert și fără menajamente, inclusiv câteva intrări destul de tari de ambele părți. Scorul a fost deschis destul de repede de Kayondo, care a profitat de o gafă a portarului sibian în marginea careului mic, i-a subtilizat mingea din picior și a marcat extrem de ușor. Același Kayondo, în mare poftă de joc sâmbătă, a înscris după alte 20 de minute cu un șut din interiorul careului la colțul lung, după o respingere aproximativă a portarului la o centrare a lui Bloj. Oaspeții au redus diferența patru minute mai târziu prin Yameogo, după o acțiune prelungită de atac în careul devean. Dumbrăvean putea reface ecartul de două goluri, însă a trimis cu capul peste transversală mingea centrată de Stelea din lovitură liberă, cu patru minute înainte de pauză.

Ritmul bun de joc s-a păstrat și în partea secundă. Sibienii au trimis o dată balonul în bară, Kayondo a ratat hat-trickul reluând din șase metri peste poartă după lovitura liberă bătută bine de Doboș. A venit și capodopera lui Bloj, golul înscris din lovitură liberă de la 25 de metri lateral stânga cu balonul expediat aproape de vinclu. Avramovici își putea trece în cont în două rânduri primul său gol pentru Deva, însă fie a șutat puțin pe lângă bară, fie portarul a scos miraculos în situație de unu la unu. De partea cealaltă, Vasilescu a salvat de pe linia porții ceea ce putea fi golul doi al Șelimbărului.

Următorul meci al devenilor va fi miercuri, cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu, tot din liga a doua.

CSM Deva – CSC Șelimbăr 3 – 1 (2 – 1)

Deva (antrenor Ștefan Nanu): Jianu (46 Bădescu) – Vasilescu, Plută (63 Iordache), Dumbrăvean, Doboș – Bloj, Țoiu (70 Marinca), Stelea (63 Dobre), Cuibari (46 Săulescu, 54 Cuibari) – Avramovici, Kayondo

Au marcat: Kayondo (12, 32), Bloj (69), respectov Yameogo (36)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *