Fotbal liga a III-a

Ce se mai întâmplă la hunedorenele din Liga 3

Cât timp fotbaliștii sunt în vacanță, conducerea clubului muncește la pregătirea sezonului următor – e un adevăr atât de cunoscut în lumea sportulului încât nici nu mai este pomenit. Revenim cu cele mai recente informații despre cele patru reprezentante ale județului în Liga 3, cu programul lor și cu plecări/ veniri de jucători.

 

FC HUNEDOARA este cea mai grăbită să reia pregătirea. Reunirea lotului este programată vinerea aceasta, la ora 15, pe „Michael Klein”. Ca să nu lungim suspansul, iată programul începutului de an 2022 pentru formația lui Maxim:

14 ianuarie: reunirea lotului

17 – 20 ianuarie: vizita medicală

21 ianuarie: CS Hunedoara I – CS Hunedoara II

29 ianuarie: CS Hunedoara – Progresul Ezeriș

4 februarie: CS Hunedoara – Șoimul Băița

11 februarie: Retezatul Hațeg – CS Hunedoara

13 – 22 februarie: cantonament Antalya

26 februarie: CS Hunedoara – Aurul Brad

5 martie: Aurul Brad – CS Hunedoara

12 martie: etapa 16, Avântul Reghin – CS Hunedoara

19 martie: etapa 17, CS Hunedoara – Unirea Ungheni

26 martie: etapa 18, Metalurgistul Cugir – CS Hunedoara

Până la plecarea în cantonament se speră în recuperarea celor doi jucători accidentați în prima parte a campionatului, Alin Dohotariu și Sebastian Ignat, ale căror absențe au lăsat puține soluții în compartimentul defensiv. Lotul este același care a dominat în toamnă seria 9 din Liga 3, nu au fost anunțate despărțiri de jucători sau (cel puțin deocamdată) noi transferuri.

 

CSM DEVA s-a mișcat cel mai repede la capitolul transferuri și a anunțat programul echipei din acest început de an încă din luna decembrie. Noii veniți la echipă sunt Alexandru Avramovici (atacant, 30 de ani, de la Voința Lupac) și Dragoș Săulescu (mijlocaș, 29 de ani, venit de la Gilortul, trecut și pe la Caransebeș, Cisnădie, Sebiș, Reșița, ASU Poli și Filiași). A plecat în această iarnă Bogdanovici, care și-a reziliat contractul de comun acord cu clubul. Reamintim, după șase etape din campionat s-a renunțat la serviciile lui Patrick Peter, cei doi fiind deocamdată singurii plecați. Iată și programul devenilor, care se reunesc luni.

17 ianuarie: reunirea lotului

20 ianuarie: vizita medicală

22 ianuarie: amical CSC Șelimbăr

27 ianuarie: conferință de presă: prezentare achiziții jucători, program amicale, obiectiv

29 ianuarie: amical Ripensia Timișoara

1 februarie – 9 februarie: cantonament Băile Herculane

12 februarie: amical Universitatea Alba Iulia

19 februarie: amical CSM Lugoj

26 februarie: amical Inter Sibiu

5 martie: amical CS Ineu

11 martie: etapa 16, CS Municipal Deva – Aurul Brad

19 martie: etapa 17, Progresul Ezeriș – CS Municipal Deva

25 martie: etapa 18, CS Municipal Deva – Viitorul Șimian

 

JIUL PETROȘANI a programat reunirea lotului pentru luni, 17 ianuarie, când se va stabili programul și eventuale transferuri. Deocamdată nu e nimic nou în lot, în sensul că nu s-au consemnat veniri sau plecări. „Vom avea o întâlnire cu conducerea clubului la începutul săptămânii viitoare, când vom fixa programul amicalelor și vom discuta despre transferuri. Până acum nimeni nu și-a manifestat intenția să plece de la echipă. În principiu vom avea și un semicantonament la stadion, la fel ca și anul trecut”, ne-a comunicat Aurel Moldovan, antrenorul formației petroșănene.

17 ianuarie: reunirea lotului

12 martie: etapa 16, Gilortul Tg. Cărbunești – Jiul Petroșani

19 martie: etapa 17, Jiul Petroșani – Pandurii Tg. Jiu

26 martie: etapa 18, Aurul Brad – Jiul Petroșani

 

AURUL BRAD se va reuni cel mai târziu, abia pe 24 ianuarie. În situația știută din clasament, pe ultimul loc și cu șapte puncte de recuperat față de a opta clasată, brădenii s-au despărțit în această iarnă de opt jucători. Cei plecați sunt Lazăr, Cristea, Deak, Iga, Vajda, Talpaș, Codrin și Rusu. Dintre aceștia doar Deak și Vajda au fost titulari cerți la echipă, cu mențiunea că primul a lipsit practic întreg turul de campionat după ce s-a accidentat la meciul din prima etapă cu Reșița. Conducerea clubului lucrează în continuare la completarea lotului și la perfectarea jocurilor de pregătire. „Deocamdată nu am efectuat nici un transfer, suntem încă în tratative cu câțiva jucători. În principiu ne-am dori să facem un cantonament undeva în perioada 6 – 12 februarie, însă problema noastră sunt jucătorii care au servicii și nu pot lipsi de la muncă. Mai avem trei date libere în programul amicalelor, pe 12 și 16 februarie și pe 2 martie”, ne-a comunicat președintele clubului brădean, Valentin Verdeș. Iată și programul echipei:

24 ianuarie: reunirea lotului

6 – 12 februarie: cantonament (?)

12 februarie: liber

16 februarie: liber

19 februarie: Aurul Brad – Retezatul Hațeg

23 februarie: CSM Deva II – Aurul Brad

26 februarie: CS Hunedoara – Aurul Brad

2 martie: liber (CSM Reșița?)

5 martie: Aurul Brad – CS Hunedoara

12 martie: etapa 16, CS Municipal Deva – Aurul Brad

19 martie: etapa 17, Viitorul Șimian – Aurul Brad

26 martie: etapa 18, Aurul Brad – Jiul Petroșani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *