Fotbal liga a III-a

Un nou proiect de investitie majoră la Hunedoara

La finalul anului trecut , Primăria Hunedoara și Consiliul Județean Hunedoara au căzut de acord asupra unui nou proiect care  va fi realizat în comun la Hunedoara. Se cunoaște faptul că cele două instituții au demarat împreună proiectul de modernizare  a actualei arene de fotbal Michael Klein și pe locul acesteia se va ridica un stadion modern, după un concept al Companiei Nationale de Investiții.

Ei bine, la finalul de an Primăria municipiului Hunedoara împreună cu Coinducerea Consiliului JUdețean au convenit  la realizarea unui nou proiect de infrastructură, construirea unui  teren de antrenament pe suprafata  actualului teren doi de antrenament al CS Hunedoara. Prin noua investiție atât  CS Hunedoara dar și alte sporturi vor beneficia de un teren de fotbal de dimensiuni omologate UEFA și FRF (105 m lungime, 68 m lăţime) cu nocturnă, tribune pentru 500 de spectatori, teren sintetic multifuncţional (trasat pentru minifotbal, handbal, baschet şi tenis), vestiare, parcare, după cum se arată într-un comunicat emis de formația din Liga 3.

În plus, va fi ridicată și o clădire administrativă, unde vor fi amplasate și vestiarele pentru sportivi.

Primarul Dan Bobouţanu a oferit și el câteva detalii cu privire la acest proiect ale cărui detalii au fost făcute publice pe final de an.

”Pe lângă stadion, e nevoie şi de terenuri pentru antrenament dar şi de un teren omologat care să găzduiască partide de fotbal amicale sau meciuri disputate de echipa a doua precum şi de echipele de juniori. Într-un singur an, numărul copiilor care s-au înscris la secţia de fotbal a clubului aproape că s-a dublat, ajungând acum la 250. Ne dorim să crească în continuare, dar pentru asta avem nevoie şi de infrastructura necesară.

Am găsit înţelegere la Compania Naţională de Investiţii şi sper ca mini-stadionul de pe vechiul teren de zgură să apară în acelaşi timp cu noul stadion mare, cel pentru care acum e aproape de finalizare studiul de fezabilitate.

Anul viitor dorim să aducem îmbunătăţiri şi actualului teren secundar, aflat în spatele blocurilor din zona Sanitas. Ne preocupă modernizarea întregii baze sportive şi încercăm să găsim soluţii de finanţare pentru asta”, a spus primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.

Avatar photo
Nicolae Gavrea
Jurnalist sportiv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *