Cei mai buni sportivi hunedoreni în 2021 1
Clasamente anuale sportivi hunedoreni

Cei mai buni sportivi hunedoreni în 2021

Direcția județeană pentru tineret și sport Hunedoara a comunicat  clasamentul anual al celor mai valoroși sportivi pentru anul competițional 2021. Ca de fiecare dată, instituția hunedoreană  a alcătuit două clasamente, câte unul pentru sporturile olimpice și pentru sporturile neolimpice.

La nivelul sporturilor olimpice   pe primil loc se află multiplă campioană națională și balcanică, participantă la Jocurile Olimpice de la Tokyo, atleta Florentina Marincu Iusco, legitimată la LPS Cetate Deva care are cele mai multe puncte, 205, acumulat în acest clasament. Ea este urmată de Beatruce Mikloș- tir cu arcul , legitimată la SCM Deva și de Daniel Florin Gîrleanu, legitimat la secția de box  de la CS Hunedoara.

În clasamentul primilor 10 sportivi hunedoreni se mai află Giorgiana Miler- judo, Mario Țîmpu , tir cu arcul, Claudia Florea atletism toți de la SCM Deva, Adelin Pop,atletism-de la CSS Hunedoara, Daria Tudorache Judo-SCM Deva , Sebastian Borbely –lupte libere- CSS Petroșani  și Miruna Mălăuța karate WKF- CSM Petroșani.

În clasamentul anul al disciplinelor neolimpice  pe primul loc se situează Anamaria Gherghel, urmată de Monica Șagău-ambele reprezentante ale secției de fotbal tenis de la Clubul sportiv Comexim Lupeni,multiple camioane mondiale si europene, urmate de gimnasta Andreea Sotângă -CSS Petroșani , medaliată la campionatele mondiale si europene de gimnastică aerobică.De altfel acest clasament este dominat de reprezentanții  de la fotbal tenis din Lupeni.

În acest an Directia a decis dă acorde si patru premii speciale, pentru sportivii de la parakaret WUKF, David Resiga, Sabina Popescu,ambii de la Palatuul Copiilor Deva,  Andra Avram și Antonia Sîrbu , ambele legitimate la Champions Club Karate DO și dublă legitimare la CS Kihon Deva.

Avatar photo
Nicolae Gavrea
Jurnalist sportiv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *