Fotbal liga a III-a

Avancronică etapa 15

vineri, 3 decembrie, ora 13, stadion „Aurel Țicleanu” Bumbești Jiu

Viitorul Pandurii Târgu Jiu II – CS Municipal Deva

O adevărată prăpastie desparte în clasament cele două formații. Dacă Deva este pe locul 2, cu șanse mari să rămână acolo și la sfârșitul sezonului regulat, având 28 de puncte, nouă victorii, un egal și patru înfrângeri, 21 de goluri marcate și 14 primite, echipa secundă a celor de la Viitorul Pandurii ocupă penultimul loc, cu doar 10 puncte, două victorii, patru egaluri și opt înfrângeri, golaveraj 8 – 35, ceea ce înseamnă cel mai slab atac și cea mai slabă apărare din serie.

Gazdele sunt cu moralul zdrențe după ce în ultimele două meciuri au încasat 13 (!) goluri, un 0 – 5 la Petroșani cu Jiul și un 0 – 8 acasă la Bumbești cu Reșița. La acest ultim joc antrenorul Bogdan Chiriac i-a utilizat pe:

Grecu – Caba, Misăraș, Pirtea, Godja – Gheban (46 Tudor), Geană, Micle (81 Badea), Vespe (46 Stăniloiu) – Pârcălabu, L. Popescu.

Devenii în schimb sunt pe cai mari, după 2 – 1 în etapa trecută cu Pandurii Lignitul Târgu Jiu, una dintre contracandidatele la locul de baraj rămas disponibil (primul fiind acontat de reșițeni, nu mai e nici un dubiu). În partida tur de la Orăștie a fost (doar) 1 – 0 pentru Deva, Kayondo marcând foarte repede, în minutul 6, ceea ce avea să fie unicul gol al întâlnirii. Aceasta deoarece jucătorii lui Nanu s-au întrecut ulterior în ratări, unele dintre ele absolut antologice. Sperăm să nu mai fie cazul și acum, iar cele trei puncte scontate să ajungă fără emoții în contul Devei, pentru o iarnă liniștită.

 

vineri, 3 decembrie, ora 13, stadion „Petre Libardi”

Jiul Petroșani – Voința Lupac

Jiul își ia rămas bun de la suporteri într-un meci la care aceștia au în sfârșit acces. Adversara sa este o nou promovată care a ajuns însă absolut pe merit pe loc de play-off , unde va evolua cu siguranță. După un start ratat de campionat, petroșănenii au început să adune puncte după puncte, acumulând 14 în ultimele opt etape. În consecință se prezintă la acest joc de pe locul 7, cu 15 puncte, patru victorii, trei egaluri, șapte înfrângeri, golaveraj 15 – 17. Cărășenii sunt pe locul 3, cu 25 de puncte, șapte victorii, patru egaluri, trei înfrângeri, golaveraj 26 – 19.

Dacă săptămâna trecută Jiul a remizat în deplasare cu Progresul Ezeriș, un 0 – 0 fără evenimente deosebite, nu același lucru s-a întâmplat la Lupac. Acolo Voința a cedat halucinant, 3 – 4 cu Viitorul Șimian, după un meci cu multe răsturnări de situație. A fost 0 – 1 la pauză, 2 – 1, 2 – 2 și 3 – 2 cu cinci minute înainte de final, după care oaspeții au înscris două goluri în trei minute. Marcatori au fost Săndescu (47) și Avramovici (53, 59), respectiv Zimța (17), Ghighilicea (57, 87) și Trip (85). Pentru trupa lui Boșco Vișatovici au evoluat:

Căpățână – Cega, Circa, Banac, Vichente – Lucică (75 Jivan), Săndescu, Danci, Vădrariu – Jinga (64 Popa), Avramovici (84 Coviț).

Și partida tur de la Lupac între Voința și Jiul a avut parte de destul suspans până la sfârșit. A fost 3 – 2, asta după ce echipa din Vale a revenit de două ori pe tabelă, egalând la 1 și la 2. Autorii goluriloe au fost atunci Coviț (10), Danci (70) și Avramovici (80), respectiv Petrescu (40) și Simoneac (75).

 

sâmbătă, 4 decembrie, ora 13, stadion „Aurul”

Aurul Brad – Pandurii Lignitul Târgu Jiu

Se întâlnesc la Brad două echipe care nu au deloc motive să fie fericite după ultimele rezultate. Aurul este în situația în care este, mai ales după eșecul fără replică de la Cărbunești, iar Pandurii are un singur meci câștigat din cinci disputate de la instalarea lui Mario Găman ca antrenor. Puțin, chiar foarte puțin pentru o pretendentă declarată la promovare. În runda precedentă brădenii au pierdut  2 – 5 la Gilortul, iar gorjenii au cedat 1 – 2 la Orăștie cu Deva, rezultat care le-a diminuat serios șansele de a intra de pe poziția secundă în play-off.

Situația la zi ne arată că Bradul este pe locul 10, cu 5 puncte, o victorie, două egaluri, 11 înfrângeri, golaveraj 10 – 29, iar Pandurii pe 4, cu 24 de puncte, șase victorii, șase egaluri, două înfrângeri, golaveraj 24 – 11. Iată formula utilizată de Găman la ultimul meci, cel cu Deva:

Iovicin – Savu, Gomes (60 Afrim), Suently, Trușescu – Aerts (83 Habet), Rasoveanu (60 Pleașcă) – Petre (83 Dumitrescu), Mensah, Lupuleț – Georgescu (70 Peia).

Reamintim, Kayondo (38) și Sulea (46) au marcat pentru deveni, Trușescu (50) a redus diferența pentru Pandurii.

În tur la Târgu Jiu brădenii au rezistat eroic 70 de minute, dar în cele din urmă gazdele s-au impus cu 2 – 0, goluri Lupuleț (70) și R. Petre (79).

 

sâmbătă, 4 decembrie, ora 13, stadion „Michael Klein”

CS Hunedoara – CS Ocna Mureș

Ce poate fi interesant la un meci între locul 1 și locul 6, între care diferența din ierarhie este de 24 de puncte, cu liderul având un parcurs aproape perfect în actualul sezon? Ei bine, este tocmai acel „aproape”: singura victorie care le-a scăpat hunedorenilor în campionat (până acum) este cea în compania adversarului de sâmbătă. În tur la Ocna Mureș a fost 1 – 1, într-o partidă stricată de decizii de arbitraj: Hergheligiu a marcat în min. 45+1 dintr-un penalty la care nu a fost fault, Lupșan a egalat în min. 90+2 dintr-un alt penalty la care nu a fost henț.

Ambele formații vin după succese obținute în urmă cu o săptămână. Hunedoara s-a impus cu un 5 – 1 net la Bistrița cu Gloria, în timp ce elevii lui Paul Ciucă au avut parte de emoții până la ultimul fluier în întâlnirea de pe teren propriu cu Viitorul Cluj. Echipa din Alba a câștigat în cele din urmă cu 2 – 1, goluri Creț (17) și Cioară (90+1) pentru gazde, respectiv Dolghi (51) pentru oaspeți. Pentru Ocna Mureș au jucat:

Mihai – Pintilie (54 Kiraly), Haiduc, Lupșan, Cunțan – Guț (78 Truță) – Creț, Frențiu, Socaci, Hetea (54 Coltor) – Cioară.

Cifrele din clasament indică 40 de puncte în dreptul Hunedoarei, cu 13 victorii și un egal, 51 de goluri marcate și 13 primite, în timp ce Ocna Mureș are 16 puncte, patru victorii, patru egaluri, șase înfrângeri, golaveraj 19 – 27. Avem așadar un meci de 1 solist pe „Michael Klein”, așa cum dealtfel ne-am obișnuit în această toamnă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *