Fotbal liga a III-a

13 cu noroc!

13 victorii și doar 13 goluri primite este bilanțul hunedorean după 14 etape și după partida de pe „Jean Pădureanu”. Partida de la Bistrița cu Gloria s-a terminat 5 – 1, rezultat cu care Hunedoara a depășit scorul din tur. Tripleta ofensivă a punctat din nou, iar atacul a ajuns la cota 51 de goluri marcate în actualul campionat.

Pe un gazon foarte bun, care a ajutat mult la calitatea jocului, meciul a început fulminant. Încă din primele minute Hergeligiu a șutat pe lângă poartă, iar la faza următoare Buș a trimis balonul în bară. Gazdele au replicat tot printr-un șut în bară al lui Nalați, după care Bedea a ratat și el deschiderea scorului. Aceasta s-a produs în cele din urmă după o fază la care mingea a curs frumos pe traseul Buș – Motta – Hergheligiu – Arnăutu, ultimul marcând din careul mic. Peste numai trei minute Damian prinde un șut extraordinar de la distanță și îl învinge pe Lefter, aducând egalarea.

După primirea golului hunedorenii se dezlănțuie, Arnăutu îl găsește pe Bedea cu o pasă în adâncime, acesta scapă singur însă nu îi reușește lobul peste portar. O altă acțiune bine construită de Vlad și Hergheligiu aduce balonul la Arnăutu, dar acesta este blocat în careul mic. La cabine se intră totuși în avantaj pentru oaspeți: Buș e faultat de Gal în suprafața de pedeapsă și Hergheligiu transformă penaltyul. Avantajul putea fi și mai mare, însă Hergheligiu a trimis puțin pe lângă bară cu un minut înainte de pauză.

Partea secundă a debutat cu o intervenție salvatoare a lui Garutti, care a scos de pe linia porții balonul trimis de Trifan. Hergheligiu a greșit din nou ținta de puțin, Lefter a intervenit cu siguranță la mingile trimise de Damian și Trifan, pentru ca șutul lui Mogoș după o fază lucrată de Motta și Arnăutu să fie deviat în bară de portarul Gloriei. S-a făcut 3 – 1 cu un sfert de oră înainte de final, când Bedea l-a deschis în adâncime pe Buș, acesta a pătruns în careu și a trimis pe sub portar. Nalați putea reduce diferența, dar Lefter a scos șutul la colțul lung al bistrițeanului. Simon putea înscrie și el, dar a preferat să fie altruist și l-a servit pe Hergheligiu, care a realizat dubla. Dacă golul 4 a plecat de pe partea dreaptă, ultima reușită a partidei a venit din flancul stâng hunedorean, cu centrarea lui Trășcan pentru Motta, care a stabilit scorul final.

„Înbucurător e faptul că avem posesie, avem răbdare, am început foarte bine meciul, cu o bară, cu ocazia lui Hergheligiu singur cu portarul, am început foarte-foarte bine meciul și mai important e că l-am terminat și mai bine. Jocul a fost în oglindă cu cel de acasă: o apărare supraaglomerată a adversarilor, am stabilit la pauză că trebuia să avem un pic răbdare, să îi mutăm stânga – dreapta de două ori, după care puteam să abordăm meciul la fel cum o facem în modul obișnuit, cu jocul între linii, dar puteam să avem mai multă răbdare. Atât am avut de punctat la pauză, jucătorii au înțeles și după pauză am arătat mai bine. Avem ultimul meci din acest an acasă, s-a dat drumul și la suporteri, într-un fel e un cadou pentru acești oameni care de cnd am venit în vară au fost alături de echipă”, a declarat după meci Florin Maxim.

sâmbătă, 27 noiembrie, stadion „Jean Pădureanu” Bistrița

Gloria Bistrița – CS Hunedoara 1 – 5 (1 – 2)

Hunedoara: Lefter – Vlad, Garutti (66 Iacob), Rodrigues, Motta – Bedea (80 R. Cristian), Giura (57 Simon), Mogoș (66 Bradu), Buș (80 Trășcan) – Arnăutu, Hergheligiu. Antrenor Florin Maxim

Au marcat: Damian (27), respectiv Arnăutu (24), Hergheligiu (40 penalty, 88), Buș (74), Motta (90)

Arbitri: Gabriel Mihuleac (Iași) – Alexandru Blănariu (Fălticeni), Vlăduț Hazi (Volovăț)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *