Fotbal liga a III-a

Avancronică etapa 14

Penultima etapă din acest an calendaristic programează pentru formațiile hunedorene din seria 7 partide în compania unor vecine de clasament. Vom avea astfel meciuri între locurile 3 și 4, 6 și 7, respectiv 9 și 10. Cu totul altfel stau lucrurile în seria 9, unde liderul detașat Hunedoara înfruntă o echipă aflată imediat sub linia care separă play-off de play-out.

vineri, 26 noiembrie, ora 14, stadion „Dacia” Orăștie  

CS Municipal Deva – Pandurii Lignitul Târgu Jiu

Meciul de la Orăștie dintre Deva și Pandurii are o miză cât se poate de consistentă, punctele puse în joc putând aduce la finalul sezonului regulat locul 2. Datele de la care pleacă întâlnirea sunt următoarele: Deva ocupă locul 3 cu 25 de puncte, opt victorii, un egal, patru înfrângeri, golaveraj 19 – 13, Pandurii se află pe locul 4 cu 24 de puncte, șase victorii, șase remize (record absolut în Liga 3) și o înfrângere, golaveraj 23 – 9. În tur la Târgu Jiu au câștigat la limită gazdele de atunci, 1 – 0 cu golul lui Suently din minutul 17.

În runda precedentă devenii au cedat 1 – 4 la Reșița, într-un joc în care și-au menajat mai mulți titulari, în timp ce gorjenii au dispus de cojudețeana Gilortul cu 3 – 0. A fost un meci fără istoric, decis în 20 de minute, prin golurile lui Habet (1) și Lupuleț (13, 21). A fost prima victorie cu Pandurii a antrenorului Mario Găman, instalat în funcție după etapa 9. Anterior cu el pe bancă echipa înregistrase două egaluri 1 – 1 consecutive și o înfrângere 1 – 2 la Lupac. Iată jucătorii folosiți:

Iovicin – Afrim (46 Peia), Savu, Suently, Trușescu – Aerts, Habet (46 Heras), Mensah, Petre (65 Tyreses) – Rasoveanu (80 Georgescu), Lupuleț (65 Obeng).

vineri, 26 noiembrie, ora 14, stadion „Municipal” Caransebeș

Progresul Ezeriș – Jiul Petroșani

Jiul traversează fără îndoială cea mai bună perioadă a sa din acest campionat, cu patru victorii și un egal în ultimele șapte etape. Nu același lucru se poate spune despre Progresul, care a înregistrat un singur succes în ultimele opt etape, începute cu o serie neagră de patru eșecuri consecutive. Ar fi o pâine albă de mâncat pentru cei din Vale la Caransebeș, unde se va disputa acest meci. Poate fi și o revanșă de luat pentru acel 0 – 2 din tur de la Petroșani (goluri Călin și Giurică), dincolo de importanța punctelor puse în joc.

Cei din Ezeriș sunt pe locul 6, cu 15 puncte, patru victorii, trei egaluri, șase înfrângeri, golaveraj 15 – 22, Jiul e pe 7, cu 14 puncte, patru victorii, două egaluri, șapte înfrângeri, golaveraj 15 – 17, așadar există un echilibru evident în clasament între cele două formații. Ambele au continuat în etapa trecută pe linia ultimelor evoluții: dacă petroșănenii au învins cu 5 – 0 pe Viitorul Pandurii II, cărășenii au cedat 0 – 3 la Severin cu Viitorul Șimian. Antrenorul Dorian Arbănaș a trimis pe teren un prim 11 cu:

Birăescu – Mărgan, Popescu, Dalea, Giurică – Kawagoe, Marius Musteța, Hrudei, Marian Musteța – Călin, Rotariu.

sâmbătă, 27 noiembrie, ora 14, stadion „Cristinel Răducanu” Târgu Cărbunești

Gilortul Târgu Cărbunești – Aurul Brad

Două echipe fără multe realizări în acest sezon, dovadă și poziția lor în clasament, se întâlnesc într-un joc cu implicații importante. Pe de o parte un succes al brădenilor îi poate apropia și mai mult de grupul celor din față, în timp ce un eșec ar pune o distanță greu de recuperat în etapele rămase. Așadar, Gilortul se află pe locul 9, cu 9 puncte, două victorii, trei egaluri, opt înfrângeri, golaveraj 15 – 30 (cea mai slabă apărare din serie), Aurul pe 10, cu 5 puncte, o victorie, două egaluri, zece înfrângeri, golaveraj 8 – 24 (cel mai slab atac, la egalitate cu Viitorul Pandurii). În tur la Brad au câștigat oaspeții cu 3 – 1, goluri Almăjanu, Dănăricu și Filip, pentru gazde marcând Tecsi din penalty la 0 – 3.

Totuși, stările de spirit ar putea fi altele acum, mai ales că Gilortul nu a mai bătut pe nimeni de șapte partide, de la acel 3 – 1 cu Șimian din etapa 6.

Hunedorenii au obținut în runda precedentă un punct de moral în fața unei echipe de play-off, 1 – 1 cu Voința Lupac, în timp ce gorjenii au cedat cu 0 – 3 la Pandurii Lignitul. Antrenorul Mihai Dinu i-a utilizat în acest ultim joc pe:

Voinea – Cuțitoiu, Dolcescu, Istudor (15 Stegaru), Gheorghe, Miroiu (90 Chirică) – Săulescu (61 Bucur), Avrămescu, Dănăricu (61 Filip), Almăjanu (90 Lazăr) – Gîlcescu.

sâmbătă, 27 noiembrie, ora 14, stadion „Jean Pădureanu” Bistrița

Gloria Bistrița – CS Hunedoara

Gazdele din Bistrița se află la patru puncte de ultimul loc care duce în play-off și își joacă în acest meci una dintre ultimele cărți pentru accederea între primele patru formații din serie. Problema trupei antrenată de Dan Matei este că are în față o echipă care nu a făcut concesii nimănui până acum, egalul de la Ocna Mureș fiind singurul hop care i-a împiedicat pe hunedoreni să aibă punctajul maxim. Totuși, ne amintim că în tur Gloria a condus surprinzător la pauză cu golul lui Curtuiuș și abia în repriza secundă reușitele lui Arnăutu, Garutti, Motta și Hergheligiu pentru 4 – 1 au readus lucrurile pe făgașul firesc.

20 de puncte separă în clasament cele două grupări. Hunedoara este pe primul loc, cu 37 de puncte, 12 victorii, un egal, golaveraj 46 – 12 (cel mai bun atac și cea mai bună apărare din serie), Bistrița e pe 5, cu 17 puncte, cinci victorii, două egaluri și șase înfrângeri, golaveraj 23 – 27. În etapa trecută liderul a trecut pe teren propriu de Unirea Alba Iulia cu 2 – 0, iar Gloria a remizat la Cluj pe „Dan Anca” tocmai cu principala rivală la locul de play-off, Academia Viitorul. A fost un 2 – 2 cu răsturnări de situație: gazdele au deschis scorul prin Pop (min. 5), oaspeții au întors rezultatul în numai două minute – goluri Damian (20) și Chirlejan (22) – iar Roman a stabilit scorul final în min. 80.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *