Fotbal liga a III-a

Jiul obține o victorie la scor cu Mazilu în prim-plan

Jiul nu a avut nici o emoție în partida de la Petroșani cu Viitorul Pandurii II, echipă pe care a demolat-o cu un 5 – 0 fără comentarii. Omul meciului a fost fără îndoială Mazilu, cu cele patru goluri marcate. Primul dintre acestea a venit repede (min. 10), după o cursă pe stânga a lui Stoicoiu, care l-a găsit cu o pasă în marginea careului mare pe Mazilu și acesta l-a învins pe portarul oaspeților cu un șut la colțul lung. Al doilea s-a produs la capătul unei acțiuni prelungite de atac, finalizată cu un șut frumos din 16 metri, care a stabilit și scorul pauzei.

Mazilu și-a completat hat-trick-ul la șapte minute după pauză, după o fază de toată frumusețea, construită de petroșăneni din marginea careului propriu și încheiată cu angajarea în adâncime a lui Mărmăneanu pentru omul de gol al gazdelor. Mărmăneanu și-a trecut și el numele pe lista marcatorilor, înscriind dintr-o lovitură liberă de pe partea stângă, chiar din colțul careului de 16 metri. Mazilu a închis tabela cu cinci minute înainte de final, când a reluat din șase metri centrarea trimisă de Cuibari de pe dreapta printre picioarele unui fundaș advers.

„Ce pot să spun după un asemenea meci și un asemenea scor decât că am dominat jocul de la un cap la altul. Am și întâlnit o echipă care a avut mulți copii pe teren. E foarte bine că am recuperat din deficitul de goluri, stăteam rău la golaveraj. Scorul putea fi chiar mai mare, însă atacanții noștri au fost neinspirați în fața porții. Un lucru bun e că a fost un joc curat, fără cartonașe și accidentări. Etapa următoare jucăm în deplasare la Ezeriș cu Progresul, mergem să nu pierdem, dar eu sunt convins că putem câștiga”, a declarat Aurel Moldovan la finalul celei mai clare victorii a Jiului din actualul campionat.

Jiul și Progresul sunt vecine în clasament, le desparte un singur punct în favoarea cărășenilor înaintea partidei de vineri.

sâmbătă, 20 noiembrie, ora 14, stadion „Petre Libardi” Petroșani

Jiul PetroșaniViitorul Pandurii Târgu Jiu II 5 – 0 (2 – 0)

Jiul: Farcaș – Pau (62 Bălăceanu), Ionică, Marin, Stoicoiu – Bădărău, R. Sandu, Herci (80 Cuibari), Mazilu (90 Turcu) – Caralicea (80 Irimia), Mărmăneanu (62 Simoneac). Antrenor Aurel Moldovan

Au marcat: Mazilu (10, 25, 52, 85), Mărmăneanu (62)

Arbitri: Liviu Rășteanu (Craiova) – Răzvan Toader (Oțelu Roșu), Roberto Svatsinka (Reșița)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *