Fotbal liga a III-a

Trei puncte cu Gilortul, drum și mai neted pentru Deva spre play-off

Deva a obținut un succes scontat și convingător în fața unei formații din Târgu Cărbunești aflată departe de evoluția din sezonul precedent. A fost cu totul altceva cu titularii pe teren decât la Petroșani, pentru că revenirile lui Sulea și Țoiu în primul 11 s-au făcut simțite. Cei doi au marcat dealtfel golurile victoriei devene, una care dă o încredere și mai mare înaintea derbyurilor cu Reșița și Pandurii.

O mențiune specială și pentru Kayondo, golgeterul formației, care s-a aflat în partida de vineri în postura de pasator la golurile colegului său din linia de atac, Sulea. La primul dintre acestea atacantul ugandez a recuperat un balon lângă careul advers și l-a găsit la zece metri de poartă pe Sulea, al cărui șut l-a învins pe portarul Voinea, stabilind scorul pauzei. Avantajul gazdelor putea fi mai mare, însă cei de la CSM au ratat un penalty – Istudor a oprit cu mâna centrarea lui Bloj, iar Voinea a respins șutul lui Doboș de la punctul cu var – și au trimis o dată balonul în bară.

În partea secundă oaspeții au cerut și ei un penalty, tot pentru un presupus henț. Cei care au înscris au fost tot devenii, Bloj trimițând mingea în plasă cu o lovitură de cap la cornerul executat de pe dreapta de Doboș. Kayondo s-a aflat la originea golului trei, cu o nouă recuperare în jumătatea adversă și o pasă pentru același Sulea, prezent la finalizare lângă bara a doua. Gorjenii au căutat pe final golul de onoare, au avut și ei o bară (Bogdanovici a trimis în transversala propriei porți) și au reușit să reducă diferența în penultimul minut de joc, la o fază lucrată de rezervele Almăjanu și Filip, ultimul înscriind din apropiere.

„A fost un meci bun, jocul nostru a avut consistență. Au intrat titularii și s-a văzut diferența, chiar dacă acești jucători au venit după accidentări. Îi felicit pe băieți pentru modul cum s-au comportat, au avut atitudine. Importantă este victoria, cele trei puncte care ne-au apropiat și mai mult de play-off. Îmi doresc locul 2 la finalul sezonului regulat ca un obiectiv al meu personal, trebuie să mărturisesc. Ne-ar ajuta pentru asta și un egal la Lupac – Pandurii (n. red.: partidă programată a doua zi). Ne așteaptă un joc foarte greu la Reșița, unde pornim cu șansa a doua în mod evident, mai ales că avem și câțiva jucători la limita suspendării. Important pentru noi este meciul cu Pandurii de peste două săptămâni, acolo se poate decide ocupanta locului 2”, ne-a declarat Ștefan Nanu după victoria cu Gilortul.

vineri, 12 noiembrie, ora 14, stadion „Dacia” Orăștie

CS Municipal Deva – Gilortul Târgu Cărbunești 3 – 1 (1 – 0)

Deva: Bădescu – Bogdanovici (78 Vasilescu), Plută, Dobre, Doboș – Bloj, Țoiu, Stelea, Branea – Kayondo, Sulea (78 Iștoc). Antrenor Ștefan Nanu

Gilortul: Voinea – Cuțitoiu (70 Filip), Istudor (70 Safta), Gheorghe, Miroiu – Oprișa, Avrămescu – Săulescu (75 Chirică), Dănăricu (75 Bucur), Stegaru (39 Almăjanu) – Gîlcescu. Antrenor Mihai Dinu.

Au marcat: Sulea (31, 77), Țoiu (58), respectiv Filip (89)

Arbitri: Mircea Salomir (Cluj) – Ioan Georgiu (Dej), Alin Mureșan (Florești)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *