Fotbal liga a III-a

Avancronică etapa 12

vineri, 12 noiembrie, ora 14, stadion „Dacia” Orăștie

CS Municipal Deva – Gilortul Târgu Cărbunești

Deva are un parcurs poate nesperat de bun după ce s-a despărțit în vară de câțiva jucători de bază și este în cărți nu doar pentru accederea în play-off, ci și în pole-position pentru poziția secundă. Pe de altă parte, Gilortul este departe de prestațiile și rezultatele din sezonul precedent, lucru reflectat de situația sa din clasament.

Dacă devenii sunt pe locul 2, cu 22 de puncte, șapte victorii, un egal, trei înfrângeri și golaveraj 15 – 8, gorjenii ocupă locul 8 cu 9 puncte, două victorii, trei egaluri și șase înfrângeri, golaveraj 14 – 24, având cele mai multe goluri primite din seria 7. Gilortul nu a mai bătut pe nimeni din etapa 6, când a câștigat 3 – 1 acasă cu Șimian. De atunci a adunat doar două puncte în cinci meciuri, de la contracandidatele la retrogradare Viitorul II și Ezeriș.

În tur la Târgu Cărbunești s-a impus Deva cu 2 – 0, au marcat atunci Sulea și Bloj. Un element comun ar fi că ambele formații se prezintă după eșecuri în runda precedentă. Elevii lui Nanu au cedat la Petroșani, 0 – 2 cu Jiul, iar Gilortul a pierdut 1 – 2 pe teren propriu cu Voința Lupac un meci cu un istoric aparte. Nu doar că gazdele au trimis balonul în bară de patru ori (!) prin Avrămescu, Stegaru, Dănăricu și din nou Avrămescu, ci și la ambele goluri încasate au fost discuții, la primul despre fault, la al doilea despre ofsaid. Au înscris Avrămescu (55 penalty), respectiv Avramovici (13) și Jinga (89). Antrenorul Mihai Dinu a jucat cu: Voinea – Cuțitoiu, Dolcescu, Gheorghe, Miroiu – Oprișa, Avrămescu – Săulescu (82 Bucur), Dănăricu (78 Almăjanu), Stegaru (86 Filip) – Gîlcescu.

vineri, 12 noiembrie, ora 14, stadion „Unirea” Jucu

Sănătatea Servicii Publice ClujCS Hunedoara

O întâlnire care cel puțin teoretic se anunță dezechilibrată din start se dispută la Jucu. Asta pentru că se înfruntă echipe aflate la polii opuși ai clasamentului în seria 9. Oaspeții ocupă locul 1 cu 31 de puncte, zece victorii și un egal, 37 de goluri marcate și 11 primite, gazdele de la Sănătatea Servicii Publice sunt pe locul 9, cu cinci puncte, o singură victorie, două egaluri și opt înfrângeri, golaveraj 13 – 30.

E bine totuși să nu omitem nici faptul că în partida tur de la Hunedoara clujenii au rezistat ceva mai mult de o oră fără gol primit, fiind nevoie de penaltyul transformat de Hergheligiu pentru deschiderea scorului, iar golul de 2 – 0 înscris de Buș a venit în ultimul minut de joc.

Dacă hunedorenii au înregistrat cinci victorii consecutive, Sănătatea nu a mai cunoscut gustul succesului din etapa 8, de la 2 – 0 la Reghin cu Avântul. În etapa trecută echipa condusă de antrenorul-jucător George Florescu a pierdut în deplasare la concitadina Academia Viitorul cu 0 – 2, goluri marcate de Roșca (52) și Roman (90+2). Asta după ce în precedentul joc acasă a înregistrat un 1 – 7 greu digerabil cu Metalurgistul Cugir, cu un 11 de start care a avut componența

Bîlbă – Mic, Laco, Perde, Isac – Goga, Oltean, Florescu, Ștefan – Lemnaru, Tilincă.

vineri, 12 noiembrie, ora 14, stadion „Municipal” Caransebeș

Progresul Ezeriș – Aurul Brad

Cu un moral bun după prima victorie din campionat, brădenii merg la Caransebeș cu gândul să adune în continuare puncte. Chiar dacă Progresul Ezeriș vine după un egal puțin scontat în fieful Pandurilor, gazdele nu traversează cea mai bună formă. Fără victorie de șase etape, de la acel 2 – 0 la Petroșani cu Jiul din etapa 5, cărășenii au obținut doar două puncte în ultimele șase meciuri, asta după o serie de patru înfrângeri consecutive. Meciul se anunță așadar mult mai echilibrat decât pare judecând exclusiv după clasament sau numai după rezultatul din tur. Atunci s-a impus Progresul cu 3 – 1, goluri Rusnac, Rotariu și Hrudei, pentru Aurul punctând Danciu la scorul de 0 – 2.

Ezeriș ocupă locul 6, cu 12 puncte, 3 victorii, 3 egaluri și 5 înfrângeri, golaveraj 12 – 19, iar Bradul se află pe locul 10, cu patru puncte, o victorie, un egal și 9 înfrângeri, golaveraj 7 – 20. Iată echipa folosită de antrenorul Dorian Arbănaș în partida încheiată 1 – 1 la Târgu Jiu cu Pandurii Lignitul: Birăescu – Mărgan, Dalea, Giurică, Derbac – Arjocan, Călin, Hrudei, Rotariu – Marius Musteța, Barbu (26 Kawagoe). Pentru Progresul a egalat Giurică în prelungiri, după ce Lupuleț deschisese scorul în min. 84.

sâmbătă, 13 noiembrie, ora 14, stadion „Mircea Chivu” Reșița

CSM ReșițaJiul Petroșani

La prima vedere petroșănenii nu pot spera la prea multe pe terenul liderului detașat al seriei a șaptea. Numai că practic Reșița și-a văzut deja sacii urcați în căruță și se pregătește să dea bice spre play-off, cu ochii ațintiți la orizont pentru barajul de promovare. În aceste condiții va fi greu pentru Dan Alexa să motiveze o echipă croită pentru revenirea rapidă în liga secundă. Totuși, nu se poate spune asta după rezultatul de săptămâna trecută, când reșițenii au demolat în deplasare pe Viitorul Șimian cu 6 – 1, goluri Mediop (27, 82 penalty, 87), Drăghiceanu (3, 52) și Jorza (65). Iată și formația aliniată în setul de tenis de la Drobeta: Micu – Rimovecz, Avram (65 Cristea), Bărboianu, Cioinac – Fota (65 Ciubotaru), Vasluian (65 Sima), Jorza, Drăghiceanu (76 Matiș) – Mediop, Aboubacar (27 Breșneni).

De partea cealaltă Jiul a înregistrat o singură înfrângere în ultimele cinci etape, un 0 – 1 acasă tocmai cu Șimian, obținând în aceste cinci jocuri toate cele trei victorii din actualul sezon și un egal prețios în deplasare cu Pandurii. În tur la Petroșani au câștigat oaspeții cu 2 – 0, goluri Mediop și Vasluian.

Situația la zi arată Reșița pe locul 1, cu 31 de puncte, zece victorii și un egal, golaveraj 32 – 5, iar Jiul pe 7, cu 11 puncte, trei victorii, două egaluri și șase înfrângeri, golaveraj 9 – 13.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *