Fotbal liga a III-a

Jiul și-a luat revanșa în fața Devei

După 0 – 1 în tur la Orăștie, Jiul a tratat partida retur cu Deva ca pe un derby județean, dincolo de miza foarte importantă a punctelor. Petroșănenii au știu să profite de mai numeroasele probleme de efectiv din tabăra deveană – Kelemen, Plută, Vasilescu, Sulea – deși și de la ei au lipsit din primul 11 „piese grele” ca Torkos (suspendat după eliminarea din partida cu Șimian) și Remus Sandu.

Nu a fost un joc cu multe faze de poartă, iar până la urmă diferența a făcut-o execuția individuală de generic a lui Herci. Mijlocașul trecut și pe la Hunedoara și Deva a înscris cu un șut de la 35 de metri în vinclul porții lui Bădescu, o minge pe care nu o putea apăra nici un portar din lume. Golul al doilea al gazdelor a venit în ultimul minut de prelungiri, când meciul era deja jucat, Caralicea finalizând un contraatac purtat doi contra unu.

Iată ce au declarat la final cei doi tehnicieni.

Aurel Moldovan: „A fost un meci de luptă, mai puțin spectaculos, s-a jucat mult cu mingi lungi, la bătaie. Dacă meciul a plăcut prin ceva, asta a fost prin angajament, nu prin jocul prestat. Am avut un penalty neacordat în prima repriză, fază de singur cu portarul, arbitrul a dat galben pentru simulare. Important până la urmă e că am câștigat azi, sunt trei puncte foarte mari obținute în fața echipei de pe locul 2 în serie. Urmează pentru noi o deplasare extrem de grea la Reșița, după care jucăm acasă cu Viitorul Târgu Jiu, ne concentrăm pe acel meci din etapa viitoare.”

Ștefan Nanu: „Am jucat slăbuț și noi și ei. Fără acel eurogol la șutul de la 35 de metri al lui Herci probabil că se termina 0 – 0. Am întâlnit o echipă cu atitudine, care a arătat o mai mare dorință de victorie, chiar îi felicit pe cei de la Jiul, au luptat, și-au dorit mai mult. A fost și un teren greu, nu ne-am putut face jocul de posesie, plus că ne-au lipsit patru titulari și asta s-a văzut. Am fost nevoit să improvizez cu Bogdanovici fundaș dreapta, iar Kayondo are în continuare probleme la gleznă, practic azi am jucat fără vârf de atac. Nu am avut ce schimbări să fac, am avut numai copii pe bancă, am fost 15 de toți. Arbitrajul a ridicat semne de întrebare, cu eliminarea lui Creciunesc pentru al doilea galben. Pentru meciul cu Gilortul îi aștept să revină în primul 11 pe Plută, Vasilescu și Sulea, lipsa ultimului s-a simțit mult în atac la Petroșani.”

sâmbătă, 6 noiembrie, ora 14, stadion „Petre Libardi”

Jiul PetroșaniCS Municipal Deva 2 – 0 (0 – 0)

Jiul: Trașcă – Stoicoiu, Ionică, Marin, Bădărău – Herci, Simoneac – Turcu, Petrescu (80 Mazilu), Cocină – Teleru (60 Caralicea). Antrenor Aurel Moldovan

Deva: Bădescu – Bogdanovici, Dobre, Iordache, Doboș – Cr. Creciunesc (eliminat 55), Țoiu, Marinca, Stelea (80 Branea), Bloj – Kayondo. Antrenor Ștefan Nanu

Au marcat: Herci (67), Caralicea (90+4)

Arbitri: Eduard Belega (Câmpulung Muscel) – Marius Matica, Cristian Gozman Pop (ambii Oradea)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *