Fotbal liga a III-a

Avancronică etapa 11

sâmbătă, 6 noiembrie, ora 14, stadion „Petre Libardi”

Jiul PetroșaniCS Municipal Deva

Cele două combatante abordează partida de pe poziții diametral opuse în clasament. Dacă oaspeții se prezintă din postura de vicelider, gazdele se situează cu un loc deasupra „lanternei”. Numai că întotdeauna la înfruntările dintre formații din același județ intervine și componenta dată de ambiție și mobilizare, care mai nivelează valorile. S-a văzut asta în meciul tur de la Orăștie, câștigat de deveni la limită, 1 – 0 cu golul marcat de Bloj chiar înainte de pauză.

Iată ce spun cifrele: Deva are 22 de puncte, șapte victorii, un egal, două înfrângeri, 15 goluri marcate și 6 primite; Jiul are 8 puncte, două victorii, două egaluri, șase înfrângeri, 7 goluri marcate și 13 primite.

În etapa trecută petroșănenii au cedat acasă 0 – 1 cu Viitorul Șimian, omul de gol al mehedințenilor, Velici, speculând singura ocazie avută. De partea cealaltă, cu o echipă înjumătățită – fără nici o exagerare – devenii au terminat la egalitate, 0 – 0 cu Voința Lupac, foarte probabil o viitoare adversară din play-off.

sâmbătă, 6 noiembrie, ora 14, stadion „Aurul”

Aurul Brad – Viitorul Târgu Jiu II

Aflată într-o situație foarte grea la începutul returului, nou promovata Aurul primește vizita echipei a doua a divizionarei secunde Viitorul Pandurii. Nici oaspeții nu stau foarte bine în clasament, făcând parte din grupul numeros al formațiilor amenințate cu retrogradarea. Brădenii ocupă ultimul loc, cu un punct, un egal, nouă înfrângeri, golaveraj 4 – 20, gorjenii sunt pe locul 8, cu 9 puncte, două victorii, trei egaluri și cinci înfrângeri, golaveraj 7 – 18. O rază de speranță pentru Aurul o oferă faptul că unicul punct din campionat a fost obținut în fața aceluiași adversar, 0 – 0 în deplasarea din tur.

Runda trecută Aurul a cedat 0 – 4 la Reșița în fața liderului seriei, în timp ce Viitorul II a remizat în derbyul marilor orgolii din Târgu Jiu, 1 – 1 cu Pandurii Lignitul. Asta după ce a condus prin golul lui Măicăneanu (min. 66), egalarea fiind adusă de Mensah (min. 77).

Antrenorul Bogdan Chiriac a trimis pe teren următorii jucători: Grecu – Croitoru, Misarăș, Pirtea, Ruican – Caba, Geană (L. Popescu) – Stăniloiu (Badea), Gheban, Micle – Măicăneanu.

 sâmbătă, 6 noiembrie, ora 14, stadion „Michael Klein”

CS Hunedoara – Sticla Arieșul Turda

După ce în turul de campionat hunedorenii s-au văzut conduși în patru din cele nouă partide, Florin Maxim a umblat la „reglajele fine” ale echipei și în prima etapă din retur formația sa nu a mai ratat startul jocului, deschizând scorul foarte rapid cu Viitorul Cluj, meci încheiat 4 – 1. Desigur că gazdele își doresc în întâlnirea cu Sticla Arieșul o evoluție asemănătoare celei de săptămâna trecută și în nici un caz repetarea situației de la Turda. Acolo Hunedoara a trecut prin cele mai mari emoții din campionat, turdenii având 2 – 0 pe tabelă la începutul reprizei secunde, goluri Vereș și Budin. Până la urmă, grație unei ultime jumătăți de oră de senzație și a golurilor reușite de Hergeligiu, Simion și Garutti, hunedorenii au întors rezultatul și s-au impus cu 3 – 2.

De atunci a mai curs multă apă pe Cerna, lucrurile s-au așezat în favoarea Corvinului – lumea a început să îi spună așa, deși denumirea va putea fi schimbată oficial doar în sezonul viitor – iar apele s-au tulburat în tabăra Arieșului. Dovadă stă clasamentul, care arată Hunedoara pe primul loc, cu 28 de puncte, nouă victorii și un egal, 34 de goluri marcate și 9 primite, în timp ce Turda a coborât pe locul 8, cu 8 puncte, două victorii, două egaluri, golaveraj 12 – 17.

În etapa trecută Sticla a remizat dramatic pe teren propriu, 1 – 1 cu Ocna Mureș. Gazdele au marcat prin Vereș (min. 73), dar oaspeții au egalat în al patrulea minut de prelungiri cu golul ex-deveanului Tegbo. Antrenorul Florin Pampea – cel care l-a înlocuit pe Artur Podar pe banca Turdei după etapa a patra – i-a folosit pe: Onciu – Chiș, Cimpoeșu, Cordoș, Manu – G. Goronea (62 Vereş), Budin, Salcău (68 Fl. Dan), Paleoca – Svichi (46 Cobârzan, 85 Savu), Dioșan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *