Fotbal liga a III-a

Remiză șahistă între Deva și Lupac

Cu jumătate dintre titulari „pe butuci” – Plută și Vasilescu bolnavi, Kelemen entorsă de gradul 4 (va lipsi tot anul), Sulea ruptură, Țoiu întindere – Nanu a încropit un prim 11 cu ce a avut și a adaptat o formulă tactică 4 – 1 – 4 – 1 la jucătorii avuți la dispoziție. Mai mult, Kayondo a acuzat și el probleme musculare și a trebuit înlocuit la pauză. Să nu se înțeleagă în nici un caz din asta că oaspeții s-au prezentat cu un lot la fel de stufos ca al lui City. Vișatovici a avut pe foaie doar cinci rezerve (care până la urmă au evoluat toți), cea mai notabilă absență fiind cea a lui Danci, suspendat după eliminarea din etapa trecută.

În aceste condiții nu e de mirare că principala preocupare a celor doi tehnicieni a fost să nu primească gol. Două echipe care ocupă locuri de play-off, la distanță de locul 5, au ajuns până la urmă la concluzia că un punct e mai bun decât nimic, drept care unicul obiectiv – reușit, trebuie să o spunem – a devenit blocarea adversarului. A fost o luptă surdă pentru balon la mijlocul terenului, s-a jucat în ritm alert, dar faza de construcție a lipsit aproape complet.

O lovitură liberă din lateral bătută de Vădrariu mult peste poartă, o acțiune individuală a lui Kayondo finalizată cu un șut din unghi peste transversală și o pasă greșită a lui Jinga în situație de doi la unu în careul gazdelor au fost singurele jumătăți de ocazii consemnate în prima repriză.

Nici partea secundă nu a strălucit prin spectaculozitate. S-a mers de ambele părți pe un joc de posesie prelungită, pe măsură ce trecea timpul și lumea se împăcase cu gândul egalului. Voința a creat ceva emoții la poarta Devei cu o altă lovitură liberă a lui Vădrariu, deviată din zid în careu, unde a urmat o bâlbâială și o învălmășeală generală până când s-a reușit degajarea salvatoare. În replică, Doboș și Branea au combinat frumos pe stânga, însă centrarea ultimului pentru Boldor, bine demarcat, a fost imprecisă. Cea mai mare situație de gol i-a aparținut lui Jivan, care a scăpat pe contraatac în flancul drept al apărării devene, a pătruns în șase metri și a șutat din unghi, însă Jianu a respins cu piciorul în corner (min. 68). Un ultim atac rapid al gazdelor pe traseul Bloj – Boldor – Branea a eșuat tot din lipsa pasei decisive. Ultimul sfert de oră s-a așteptat practic doar fluierul final și s-a tras cu urechea la informațiile care veneau de Ezeriș – Gilortul și Viitorul II – Pandurii, ca pe vremuri la „Fotbal minut cu minut”. Până la urmă și acele partide s-au încheiat la egalitate, ceea ce a făcut această rundă a zecea cu atâtea remize să semene cu una dintr-un turneu de șah.

Declarații la cald:

Ștefan Nanu: „Fără cinci titulari care au lipsit bolnavi sau accidentați, am obținut azi un punct mare. Am întâlnit o echipă care este revelația campionatului. Au pierdut cu Reșița în minutul 94, asta după ce au jucat în zece oameni din min. 35. Mi-am propus să nu pierd acest meci, pentru că pe foaie am avut doar juniori, ați văzut că au trebuit să intre Boldor și Branea. Nu am făcut un joc bun nici noi, nici ei, dar orice punct e benefic în condițiile date. Suntem în grafic pentru play-off, mai ales că și Pandurii – Viitorul s-a terminat 1 – 1. Urmează pentru noi meciul cu Jiul de la Petroșani, vreau să îl abordez cu echipa întreagă.”

Boșco Vișatovici: „Până la urmă rezultatul este echitabil. Sunt mulțumit de punctul obținut de la o echipă bună, cu experiență, cu un antrenor ale cărui rezultate se văd în campionat. Toată săptămâna le-am spus băieților că ne dorim punct sau puncte de la Deva, iată că am reușit. După cum am arătat și în tur, respectăm jocul, ne respectăm adversarii și încercăm să jucăm fotbal, suntem în continuare pe o pantă ascendentă. ”

vineri, 29 octombrie, ora 15, stadion „Dacia” Orăștie

CS Municipal Deva – Voința Lupac 0 – 0

Deva: Bădescu (56 Jianu) – Cr. Creciunesc, Dobre, Iordache, Doboș – Bogdanovici – Teodorescu (46 Branea), Stelea, Marinca, Bloj – Kayondo (46 Boldor). Antrenor Ștefan Nanu

Lupac: Căpățână (58 Petruț) – Cărăușu, Banac, Circa, Cega – Coviț (63 Cr. Popa), Vădrariu (80 Ov. Dan), Săndescu, Lucică – Jinga (80 Gruia), Avramovici (58 Jivan). Antrenor Boșco Vișatovici

Arbitri: Ionela Peșu – Marian Barbu, Pompiliu Barbu (toți Craiova)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *