Fotbal liga a III-a

Hunedoara câștigă fără emoții

După ce în jumătate din meciurile disputate până acum în campionat s-au văzut conduși pe tabelă, hunedorenii au schimbat macazul în întâlnirea cu Academia Cluj. Nu trecuseră nici 6 minute când Trășcan a centrat de pe stânga și Simon a apărut la finalizare, trimițând balonul sub transversală pentru o deschidere rapidă de scor. Peste alte șase minute Hergheligiu putea majora diferența, însă a trimis peste poartă din careu.

Alertați de spectrul unei înfrângeri la proporțiile celei din tur (6 – 1), oaspeții au încercat să echilibreze disputa. Lefter a trebuit să se întrebuințeze prima oară după un sfert de oră, când a boxat din fața lui Roman balonul centrat din corner de Roșca, iar trei minute mai târziu Baciu a șutat peste poartă de la 20 de metri.

A fost însă doar un foc de paie. Hunedoara a trecut în control total al partidei, a reluat atacurile și portarul Cebotari a avut mult de lucru. Mai întâi a parat șutul pe colțul scurt al lui Arnăutu la capătul unei acțiuni purtate de Buș și Simon, apoi s-a opus la voleul lui Hergheligiu după centrarea lui Trășcan și a respins din fața lui Buș la mingea trimisă de pe dreapta de Arnăutu. Goal-keeperul oaspeților a fost ocrotit și de șansă la șuturile care i-au ocolit poarta ale lui Simon, Buș și Robert Cristian. Ultimul a intrat în locul lui Bradu, revenit ca titular, dar accidentat după o jumătate de oră.

La cabine s-a intrat totuși cu 2 – 0, pentru că Jairo Rodrigues, urcat în atac, a marcat primul său gol pentru Hunedoara cu un șut la colțul lung, în stânga portarului. Pasa decisivă a venit de la Iacob, cel care a împlinit 21 de ani chiar în ziua meciului.

Două momente de cumpănă au apărut chiar la începutul reprizei secunde. Mai întâi Roșca a transformat un penalty acordat pentru un fault comis asupra sa, reducând scorul. Apoi Cebotari a ieșit la 30 de metri ca să stopeze faza de gol a lui Arnăutu, a comis henț ca ultim apărător și a fost eliminat.

Cu om în plus pe teren și practic cu sacii în căruță, Maxim și-a odihnit în ultima parte a partidei piesele grele. Tehnicianul gazdelor a încercat și diverse formule tactice, spre exemplu cu Simon trecut în centrul atacului și Bedea în partea dreaptă. Au ieșit pe rând Hergheligiu, Garutti, Buș și Mogoș, însă și rezervele și-au făcut datoria. Vlad s-a revanșat pentru autogolul din etapa trecută și a înscris cu capul din apropiere la un corner bine executat de Robert Cristian. Arnăutu și Simon nu au profitat de centrările lui Iacob, aflat în vervă la această partidă. Însă tot s-a făcut 4 – 1, cu Bedea marcând în minutele de prelungiri primul său gol pentru noua echipă.

sâmbătă, 30 octombrie, ora 15, stadion „Michael” Klein

CS Hunedoara – Academia Viitorul Cluj 4 – 1 (2 – 0)

Hunedoara: Lefter – Iacob, Garutti (67 Vlad), Rodrigues, Trășcan – Simon, Bradu (32 R. Cristian), Mogoș (74 Dumitru), Buș (74 Motta) – Hergheligiu (67 Bedea), Arnăutu. Antrenor Florin Maxim

Au marcat: Simon (6), Rodrigues (44), Vlad (75), Bedea (90+3) respectiv Roșca (48 penalty)

Arbitri: Claudiu Ștef – Gaspar Vlăduț (ambii Târgu Mureș), Radu Moldovan (Sâncraiu de Mureș)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *