Fotbal liga a III-a

Avancronica etapei 10

vineri, 29 octombrie, ora 15, stadion „Dacia” Orăștie 

CS Municipal Deva – Voința Lupac

Derbyul etapei în seria 7 se joacă vineri la Orăștie între locul 2 și locul 4. CSM Deva are 21 de puncte, șapte victorii, două înfrângeri, golaveraj 15 – 6, Voința Lupac 17 puncte, cinci victorii, două egaluri, două înfrângeri, golaveraj 18 – 12. Ambele au câștigat acum o săptămână în deplasare, în fața a două formații care puteau și ele ridica pretenții la prezența în play-off. Deva a învins 2 – 1 pe Șimian (locul 6), iar Voința a trecut 3 – 1 de Ezeriș (locul 5), astfel că lucrurile sunt destul de clare în privința „careului de ași” din serie.

Antrenorul Boșco Vișatovici a folosit următorul 11: Căpățână – Marcu (75 Jivan), Banac, Circa, Cega – Lucică, Danci, Vădrariu (85 Coviț), Săndescu – Jinga, Avramovici (85 Popa), marcatorii fiind Jinga de două ori și Avramovici.

Mai amintim că în tur la Lupac devenii au câștigat cu un 3 – 0 fără prea mari emoții, goluri înscrise de Iordache, Țoiu și Doboș (din penalty).

vineri, 29 octombrie, ora 15, stadion „Mircea Chivu” Reșița 

CSM Reșița – Aurul Brad

Din start pare cel mai dezechilibrat meci al etapei, cel dintre lider și „lanternă”. Reșița are 25 de puncte, opt victorii, un egal, golaveraj 22 – 4, Bradul un singur punct, un egal, opt înfrângeri, golaveraj 4 – 16.

Reșițenii au cedat primele puncte din sezon în etapa trecută, după un 1 – 1 acasă cu Pandurii. Dan Alexa i-a trimis pe teren pe Micu – Rimovecs, C. Ion (79 Cristea), Bărboianu, V. Munteanu – Cioinac, Vasluian (72 Sima), Jorza, Drăghiceanu (61 Breșneni) – Aboubacar (61 Fota), Mediop. Pentru CSM a marcat Mediop (cine altul?!), gorjenii egalând din penalty în repriza secundă. De partea cealaltă, Aurul vine după o înfrângere dureroasă, pe final de meci (min. 86), 0 – 1 la Petroșani cu Jiul.

În tur la Brad gazdele au rezistat eroic 80 de minute, după care dubla reușită a lui Mediop a decis rezultatul.

sâmbătă, 30 octombrie, ora 15, stadion „Michael Klein” 

CS Hunedoara – Academia Viitorul Cluj

Meci al contradicțiilor aparente: „pe hârtie” întâlnirea dintre locul 1 și locul 3 trebuie considerată echilibrată, dar în tur Hunedoara a învins în deplasare cu un 6 – 1 care ne scutește de comentarii. Au marcat atunci Arnăutu (hat-trick), Simon (dublă) și Buș, golul de onoare al gazdelor fiind reușit de Râză când era deja 0 – 3.

Ca o paranteză, declarația lui Florin Maxim după acel joc – „să știți că nu au echipă rea, nu au jucat rău, sunt o echipă de copii, pot să se capaciteze și să pună probleme, dar azi a fost primul meci în liga a treia pentru ei” – mi s-a părut mai mult tendința (comună majorității antrenorilor) de a supraevalua un pic adversarul, pentru a da mai multă greutate rezultatului. Mărturisesc că m-am înșelat, deoarece vedem Viitorul devansând în clasament formații cu pretenții și tradiție gen Reghin, Ungheni, Bistrița sau Turda. Iată un caz tipic în care antrenorul are dreptate și gazetarul greșește…

Revenind cu situația la zi, aceasta ne arată că Hunedoara are 25 de puncte, opt victorii, un egal, golaveraj 30 – 8, Academia Viitorul 16 puncte, cinci victorii, un egal, trei înfrângeri, golaveraj 11 – 13. Runda precedentă a consemnat succese ale ambelor, 3 – 1 al Hunedoarei în fața Cugirului și 1 – 0 al clujenilor cu Arieșul Turda, gol marcat de Al. Roșca.

sâmbătă, 30 octombrie, ora 15, stadion „Petre Libardi” 

Jiul Petroșani – Viitorul Șimian

Joc tipic „de șase puncte” în Valea Jiului între două formații a căror dorință este să intre în play-out cu o zestre cât mai consistentă. Cum primele patru clasate au pus o distanță nu neapărat decisivă, dar în orice caz confortabilă față de pluton, pentru celelalte echipe din serie principalul obiectiv rămâne cel enunțat mai sus. Dacă ne uităm și la diferența de numai două puncte între locurile 5 și 9 – Ezeriș 10, Șimian 9, Jiul, Gilortul și Viitorul II câte 8 puncte – ne dăm și mai bine seama cât vor cântări meciuri directe dintre ele.

Viitorul este pe locul 6, cu 9 puncte, două victorii, trei egaluri, patru înfrângeri, golaveraj 14 – 15, Jiul ocupă locul 7, cu 8 puncte, două victorii, două egaluri, cinci înfrângeri, golaveraj 7 – 12. În tur la Șimian a fost 2 – 2, după o partidă de infarct: oaspeții au condus până pe final prin golul lui Cocină, gazdele au trecut în avantaj cu două goluri reușite în cinci minute (75 – 80) de Sărăcin și Passi, pentru ca Selaje să aducă egalarea în prelungiri.

Moralul este la cote diferite în cele două tabere. Oaspeții au o singură victorie – cea de la Brad – în ultimele șase meciuri jucate, în timp ce petroșănenii au adunat șapte puncte în ultimele trei etape, grație a numai două goluri marcate, arătând o eficiență absolut uluitoare în privința aceasta. În runda trecută s-a mers pe aceeași linie: Jiul a învins Aurul cu 1 – 0, Viitorul a pierdut 1 – 2 acasă cu Deva, golul lui Velici fiind insuficient pentru un rezultat pozitiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *