Fotbal liga a III-a

Trei puncte mari pentru Jiul smulse pe final

Partida dintre două echipe de mare tradiție ale fotbalului județean s-a încheiat cu victoria in-extremis a Jiului în fața Aurului Brad. Meciul a fost și unul al marilor absențe din ambele tabere, antrenorii fiind nevoiți fiecare să improvizeze un prim 11 fără destule „piese grele”. Dacă gazdele nu au putut conta pe Cocină, Mărmăneanu sau Herci, oaspeții nu i-au avut de asemenea pe Tecsi, Vajda și Lup, suspendați după cartonașele primite în etapa trecută.

Cu atâția absenți și cu nevoia de puncte dată de clasarea pe ultimele două locuri din seria 7, nu e de mirare că jocul de la Petroșani nu a fost unul spectaculos, care să ofere multe faze de poartă. „A fost un meci de liga a patra”, după cum a recunoscut franc antrenorul-jucător al brădenilor, Mihai Leaha. Deznodământul întâlnirii a fost decis și de inspirația tehnicianului Jiului: introdus doar de câteva minute pe teren, Tuță a marcat din lovitură liberă de la 25 de metri, cu un șut la rădăcina barei, golul care a adus cele trei puncte echipei sale.

Cu acest rezultat Jiul a urcat pe locul 7, depășind la golaveraj Gilortul și Viitorul Pandurii, în timp ce Aurul păstrează „lanterna” și așteaptă un retur – și un play-out – de foc în tentativa de a se salva de la retrogradare.

Declarații la cald

Aurel Moldovan: „A fost greu, foarte greu acest meci cu Bradul. Asta în primul rând pentru că nu am avut toți jucătorii la dispoziție. Jocul a lăsat de dorit, dar până la urmă e bine că am câștigat. Au fost destule partide în care am jucat bine și am pierdut, mai bine așa cum s-a întâmplat azi. Am adunat șapte puncte din ultimele trei meciuri, am urcat două locuri în clasament. Dacă batem pe Șimian în etapa următoare mai urcăm un loc, sperăm că așa va fi.”

Ioan Petcu: „A fost un joc foarte slab de ambele părți. Nu au fost ocazii, s-a jucat mai mult la mijlocul terenului, poate cu un ușor avantaj pentru noi. A fost acea lovitură liberă transformată care a făcut diferența și asta a fost. Din păcate suntem la șapte puncte de grupul echipelor din fața noastră și ne așteaptă un meci în deplasare cu Reșița în etapa viitoare. Noi încercăm, facem tot posibilul să obținem ceva de acolo – dacă se poate.”

sâmbătă, 23 octombrie, ora 15, stadion „Petre Libardi”  

Jiul Petroșani Aurul Brad 1 – 0 (0 – 0)

Jiul: Farcaș – Caralicea (55 Turcu), Ionică, Torkos, Keszeg – R. Sandu, Simoneac, Bădărău, Petrescu, Selaje (70 Bălăceanu) – Stoicoiu (80 Tuță). Antrenor Aurel Moldovan

Aurul: Raț – Lazăr, Șoit, Prejban (70 Deak), Miclean – Leucian (70 Jorza), Rusu (60 Pașca), Leaha, Danciu – Filipaș, Dărăban (84 Stănilă). Antrenor Ioan Petcu

A marcat: Tuță (86)

Arbitri: Arthur Răcoare (Curtea de Argeș) – Gheorghiță Bălan, Cristian Cosmescu (ambii Pitești)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *