Fotbal liga a III-a

Hunedoara câștigă derbyul seriei

Deja-vu în partida dintre primele două clasate în seria a noua. La fel cum s-a întâmplat la jocurile cu Turda, Bistrița și Ungheni, hunedorenii s-au văzut conduși după un început de meci foarte slab, în care oaspeții au făcut legea pe teren. Cugirul a avut primele ocazii prin Vitinha, Vlădia, Boldea și Cocan, ultima fiind și cea mai mare, reluare din opt metri peste transversală. După 25 de minute fără șut spre poartă, Hunedoara și-a amintit că e lider, a echilibrat disputa și Rodrigues – lovitură liberă de la 18 metri pe lângă poartă – și Arnăutu – balon trimis cu capul din șase metri prins de Opric – au dat semnalul revenirii în joc.

La cabine s-a intrat totuși cu avantaj pentru cugireni, pentru că Vlad nu s-a înțeles cu Lefter și a trimis cu capul în propria poartă, de unde portarul ieșise să culeagă mingea trimisă înalt de Boldea. Gazdele puteau egala prin Garutti, care a trimis pe lângă bară la centrarea lui Hergheligiu, au și introdus balonul în poartă prin Arnăutu, însă golul nu a fost validat pentru că arbitrul Kovacs s-a grăbit să fluiere un fault și nu a lăsat avantaj.

Partea secundă a aparținut însă în totalitate trupei lui Maxim, care a turat motoarele și a înscris de trei ori, ajungând la cota 30 cu golurile marcate în campionat. A ieșit din nou la rampă Hergheligiu, în dubla postură de finalizator și pasator. Mai întâi a transformat un penalty acordat pentru o ținere de tricou a lui Garutti, apoi tot el a centrat din corner pentru lovitura de cap a lui Simon pe colțul scurt la golul doi și a stabilit scorul final cu o execuție măiastră, șut din unghi sub transversală.

Să mai spunem că a fost primul joc în care echipa gazdă a evoluat cu sigla „Corvinul” pe piept, după recuperarea brandului. În preziua meciului a venit știrea că Ștefan Lefter a fost convocat la Naționala U-18 a României. El va participa în perioada 31 octombrie – 2 noiembrie la acțiunea reprezentativei antrenată de Daniel Oprescu, la Centrul Național de Fotbal Buftea. Convocarea lui Lefter (care va împlini 17 ani cu o zi înainte de prezentarea la lotul național) vine în urma prestațiilor foarte bune de la Hunedoara, unde a fost integralist în toate meciurile din campionat.

„Adversarul nu ne-a surprins cu nimic față de ce am pregătit toată săptămâna, putem spune chiar că am marcat patru goluri. Vorbind despre meci, mă supără puțin începutul de joc, pentru că a fost greoi. Am și vorbit cu câțiva jucători, pentru că nu mi s-a părut normal: la pauză am făcut o singură schimbare, în rest tot aceiași jucători au revenit de la 0 – 1 la 2 – 1, nu îmi explic și despre asta o să discut cu ei în vestiar. Am strâns informații despre adversar, i-am văzut două meciuri live, două meciuri pe video, știam că e o echipă compactă, am pregătit la antrenamente toată săptămâna să jucăm cu devieri, pentru că știam că sunt agresivi și stau în meci. Tot timpul au începuturile de meci foarte bune, au și calitate și dacă joacă împotriva unui adversar modest pot surprinde prin execuții. Dar împotriva unei echipe organizate, așa cum suntem noi, nu puteau să își creeze ocazii. Asta mă neliniștește un pic, începutul de joc. În rest mă bucură rezultatul și cele trei puncte”, a declarat la finalul partidei Florin Maxim.

sâmbătă, 23 octombrie, ora 15, stadion „Michael” Klein

CS Hunedoara – Metalurgistul Cugir 3 – 1 (0 – 1)

Hunedoara: Lefter – Vlad (46 Iacob), Garutti, Rodrigues, Trășcan – Simon, Mogoș (61 R. Cristian), Giura (61 Bradu), Buș (88 Bedea) – Hergheligiu (90+1 Motta), Arnăutu. Antrenor Florin Maxim

Metalurgistul: Opric – Rus (74 Tănăsescu), Grozav, Vlădia, Vitinha – Cocan (86 Șuteu), Boldea, Păcurar (74 Tăban), Nicula (74 Contra) – Șaucă, Lupu. Antrenor Lucian Itu

Au marcat: Hergheligiu (49 penalty, 86), Simon (64), respectiv Vlad – autogol (38)

Arbitri: Szabolcs Kovacs (Carei) – Ioan Corb (Satu Mare), Zsolt Kopriva (Carei)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *