Fotbal liga a III-a

Deva a revenit cu toate punctele de la Drobeta

Cu multe absențe din formula clasică de start – Iordache cu probleme la inghinali, Kelemen cu entorsă, Vasilescu – Deva l-a mai pierdut după nici 20 de minute din partida cu Șimian și pe Sulea, accidentat. Chiar și așa, devenii au controlat întâlnirea de la Severin și s-au impus cu 2 – 1 prin dubla lui Kayondo.

Primul gol a venit după o pasă în adâncime a lui Bloj și o cursă pe dreapta a lui Stelea, încheiată cu o centrare în marginea careului mic, de unde vârful ugandez a trimis mingea în plasă. La pauză scorul a fost totuși 1 – 1, pentru că Velici a egalat la o fază în care centrul apărării devene s-a dovedit vulnerabil la o combinație rapidă pe spații mici. Oaspeții mai puteau marca prin Doboș din lovitură liberă de la 16 metri și prin Bloj, la o minge întoarsă bine de Kayondo în careu.

Repriza a doua a aparținut oaspeților, care au atacat cu toate liniile, au dus de multe ori mingea în careul advers, în timp ce gazdele au contat pe mingi lungi de urmărire, rezolvate de defensiva deveană. Deva a mai punctat o singură dată, pe final de meci, la o centrare a lui Bloj din dreapta, de pe linia de fund, finalizată după o preluare pe lângă fundaș și un șut de la cinci metri din unghi al lui Kayondo.

Cu această victorie CS Municipal încheie turul de campionat pe locul 2, la patru puncte în spatele liderului Reșița și la două în fața celor de la Pandurii Lignitul, ambele echipe venite din liga secundă.

„Am întâlnit o echipă bună, Șimian are jucători de valoare, cu experiență, Zimțea, Poiană, Velici, Ghighilicea. Am câștigat și suntem pe locul 2 la finalul turului, cu 21 de puncte din nouă meciuri. Este o realizare mare, în condițiile în care au venit mulți jucători noi, dar actualul grup de la Deva este unul excepțional, țin neapărat să îi felicit. Suntem în grafic cu atingerea obiectivului, avem 11 puncte avans față de locul 5. Avem în etapa următoare un meci cu Lupac, dacă îl câștigăm eu spun că suntem 80% calificați în play-off. Asta în condițiile în care jucăm „ acasă” la Orăștie, ne antrenăm pe sintetic toată săptămâna și facem un singur antrenament pe iarbă. Cu atât mai mare este meritul băieților”, ne-a declarat după a șaptea victorie din campionat Ștefan Nanu.

sâmbătă, 23 octombrie, ora 15, stadion „Municipal” Drobeta Turnu Severin 

Viitorul Șimian – CS Municipal Deva 1 – 2 (1 – 1)

Deva: Bădescu – Cr. Creciunesc, Plută, Dobre, Doboș – Bloj, Stelea, Țoiu, Branea (88 Iștoc) – Kayondo, Sulea (20 Marinca). Antrenor Ștefan Nanu

Au marcat: Velici (34), respectiv Kayondo (27, 83)

Arbitri: Nicolae Breoi (Ploiești) – Daniela Constantinescu (Craiova), Alexandru Murariu (București)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *