Fotbal liga a III-a

Jiul revine cu un punct mare de la Târgu Jiu

Dintre echipele hunedorene care au obținut rezultate pozitive vineri, Jiul merită o mențiune aparte. Da, Deva și Hunedoara au câștigat de o manieră spectaculoasă, dar au făcut-o în meciuri unde erau în mod clar favorite. Petroșănenii însă au pornit din postura outsiderului complet, pe terenul viceliderului seriei, o formație de pretenții declarate la promovare.

Chiar dacă acum două luni mai reușise un egal, 3 – 3 pe terenul Pandurilor într-un joc de verificare, acest 0 – 0 are cu totul altă importanță și valoare, pentru că una sunt amicalele și cu totul altceva oficialele. Cu trei schimbări în primul 11 față de victoria din etapa trecută – au apărut Herci, Turcu și Mărmăneanu, care i-au înlocuit pe Remus Sandu (marcatorul golului decisiv cu Gilortul a fost accidentat), Petrescu și Teleru – Jiul a abordat cu mult curaj întâlnirea cu un adversar venit din liga a doua.

„Păcat, puteam obține și mai mult, dacă eram un pic mai șmecheri, ca să spun așa. Dacă dădeam gol nimeni nu s-ar fi mirat, la cum a decurs jocul. Da, ne-am apărat mare parte a timpului, dar contraatacul nostru a funcționat bine în formula cu Cocină și Mărmăneanu în față. Ei au atacat, dar au făcut-o pozițional, nu și-au creat multe ocazii clare, chiar dacă au avut o bară în prima repriză. Noi am avut o lovitură liberă periculoasă a lui Keszeg, alta a lui Mărmăneanu, plus un penalty care nu ni s-a dat la sfârșitul primei reprize. Juniorul nostru a fost ținut clar în careu, dar nu a căzut; ne-a spus arbitrul după meci că dacă ar fi picat ar fi dat 11 metri – nu înțeleg, dacă e fault dai fault, nu trebuie neapărat să cadă jucătorul!? În fine, orice punct e binevenit în situația noastră. Ne așteaptă etapa viitoare un joc greu cu Aurul Brad, dar venim după două rezultate pozitive”, ne-a spus după meci Aurel Moldovan, antrenorul formației din Petroșani.

vineri, 15 octombrie, ora 15, stadion „Municipal” Târgu Jiu

Pandurii Târgu Jiu – Jiul Petroșani 0 – 0

Jiul: Farcaș – Bădărău, Ionică, Torkos, Keszeg –– Turcu, Herci (70 Stoicoiu), Simoneac, Caralicea (60 Bălăceanu) – Cocină, Mărmăneanu (80 Marin). Antrenor Aurel Moldovan

Arbitri: Claudiu Ștef – Vlăduț Gaspar, Alexandru Cozma (toți Târgu Mureș)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *