Fotbal liga a III-a

Deva a câștigat întâlnirea orgoliilor de la Brad

Nevoia acută de puncte a gazdelor în tentativa de a scăpa de ultimul loc și dorința oaspeților de a aduna cât mai mult la zestrea din clasament pentru a-și asigura prezența în play-off au dus la un meci fără menajamente. După două lovituri libere în startul partidei, una bătută slab de Danciu în zid și alta la care Sulea și Țoiu s-au încurcat reciproc în careul advers, a venit destul de repede și deschiderea scorului, la o altă fază fixă. Dărăban a executat un corner de pe stânga și Leaha a scăpat din marcaj și a înscris cu capul din șase metri. Bucuria gazdelor nu a durat mult, deoarece după alte două oportunități de gol – Raț boxează centrarea din corner a lui Doboș iar Danciu, bine lansat de Tecsi, șutează de la 16 metri și Bădescu prinde – s-a produs egalarea: corner de pe stânga Bloj cu minge trimisă în zona centrală a careului, urmează învălmășeala obișnuită la astfel de faze și Lup deviază nefericit în propria poartă.

A ieșit la rampă și Kayondo, mai întâi cu o centrare imprecisă după o incursiune pe stânga, apoi când a fost gata-gata să intercepteze o pasă neinspirată în spate a lui Pașca, dar Raț a ieșit bine și a degajat reparând greșeala coechipierului său. Bloj a șutat de la 22 de metri în diagonală puțin pe lângă bară, Bădescu a scos de sub transversală șutul foarte activului Danciu, Sulea trimite în blocajul advers după o combinație între Țoiu și Bloj, Stelea încearcă șuturi de la 20 și 25 de metri rezolvate de portarul brădean, pentru ca marea ocazie a primei părți să aparțină Aurului. În min. 37 Danciu trece de Kelemen, scapă singur în careu însă șutul său pe jos e slab și Bădescu reține. La fel de slabă este și continuarea lui Pașca la o minge bine întoarsă cu capul de Leaha în careul devean. Finalul reprizei aparține oaspeților. Raț are de lucru la centrarea lui Bloj deviată periculos spre poartă și în fața lui Kayondo, scăpat singur, când a trebuit să iasă la limita careului mare. Șoit are și el o intervenție salvatoare în fața lui Vasilescu după un un-doi al acestuia cu Sulea și același Vasilescu a șutat din voleu peste poartă de la 25 de metri în ultimul minut dinaintea pauzei.

Devenii au început tare partea secundă, hotărâți să tranșeze disputa. Kayondo ratează preluarea în careu la pasa lui Bloj, Șoit rezolvă cu prețul unui corner centrarea aceluiași Kayondo, lovitura de colț bătută de Doboș este reluată cu capul de Iordache și Raț scoate miraculos de sub transversală, fază la care minge este trimisă în cele din urmă în poartă dintr-o busculadă în careul mic, dar reușita este anulată pentru un fault la portar. Șoit îl mai stopează o dată pe Kayondo, însă golul vine din nou dintr-o fază fixă. Vasilescu este faultat lângă colțul careului mare, Doboș execută înalt lovitura liberă și Țoiu, singur-singurel la opt metri de poartă, se înalță și reia nestingherit cu capul în plasă. Duelul dintre Șoit și Kayondo își mai încheie un episod în avantajul stoperului brădean, cu o deposedare reușită, după care aspectul jocului se schimbă radical.

Aurul nu mai are ce pierde și iese hotărât la atac, Deva face pasul în spate pentru a apăra avantajul și astfel apar marile ocazii brădene din această partidă. Dărăban este faultat la 17 metri de poartă și Miclean execută lovitura liberă puțin pe lângă vinclu (min. 60), Vajda scutură bara transversală cu un „trasor” de la 30 de metri (min. 66), Șoit reia incredibil peste poartă din opt metri (min.70), iar Filipaș trimite din voleu de la 16 metri puțin pe lângă bară (min. 74).

Oaspeții simt pericolul și încearcă să mute jocul departe de poarta proprie. Vasilescu urcă pe stânga și îl lansează bine pe Sulea, care înscrie, însă golul e anulat pentru ofsaid (min. 76). Tot Sulea reia din apropiere în portar, Bloj scapă singur pe dreapta dar centrarea e foarte slabă, iar Dobre îl încearcă pe Raț cu un șut bun de la 25 de metri. Finalul meciului găsește Bradul cu arme și bagaje în terenul advers. Centrarea lui Tecsi este reluată cu capul de Filipaș peste transversală, Vajda expediază un șut de la 40 de metri pe mijlocul porții și Bădescu rezolvă în doi timpi, iar tot Vajda provoacă la un corner ultimele emoții în careul devean.

Declarații după meci

Mihai Leaha: „Din păcate ne-am obișnuit să pierdem. Începem bine meciul, deschidem scorul, dar după 5, 10, 15 minute suntem egalați. Să fim realiști, s-a văzut lipsa de experiență și de valoare, de ce să nu o spunem, a unor jucători. Am avut ocazii, puteam egala, a fost bara lui Vajda, a fost șutul lui Miclean pe lângă vinclu… Este greu pentru noi, majoritatea lucrăm zilnic opt ore, apoi venim la antrenamente și de patru ori pe săptămână. Urmează pentru noi un nou meci acasă, cu Șimian. Va fi la fel de greu, pentru noi toate meciurile sunt grele în situația de acum.”

Ștefan Nanu: „Bradul a fost prima echipă care ne-a pus probleme reale în acest campionat, a jucat fotbal. Dacă s-ar mobiliza la fiecare meci la fel cum a făcut-o cu noi ar sta mult mai bine în clasament. Oricum nu merită ultimul loc pe care îl ocupă acum, la ce au arătat ar trebui să fie mult mai sus. Ne-a dat gol repede, la o fază fixă, dar noi ne-am revenit la fel de repede și am înscris tot din fază fixă, așa cum dealtfel s-au marcat toate golurile. Cele trei puncte obținute azi sunt foarte importante pentru obiectivul nostru, ajungerea în play-off. Ne așteaptă acum o serie de meciuri grele, cu Ezeriș, cu Șimian și cu Lupac, în prima etapă din retur.”

sâmbătă, 9 octombrie, ora 15, stadion „Aurul” Brad 

Aurul BradCS Municipal Deva 1 – 2 (1 – 1)

Aurul: Raț – Lup, Șoit, Prejban, Miclean – Pașca (60 Jorza), Leaha (76 Talpaș), Vajda, Danciu – Dărăban (60 Filipaș), Tecsi. Antrenor Ioan Petcu

Deva: Bădescu – Kelemen, Plută, Iordache, Doboș – Bloj, Țoiu, Stelea (86 Marinca), Vasilescu (90 Branea) – Kayondo (70 Dobre), Sulea. Antrenor Ștefan Nanu

Au marcat: Leaha (10), respectiv Lup (16 autogol), Țoiu (56)

Arbitri: Mihai Lăstun (Râmnicu Vâlcea) – Daniel Popa (Câmpeni), Daniel Nistor (Zlatna)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *