Fotbal liga a III-a

Hunedoara câștigă fără emoții cu Reghinul

Nu a fost nici „un galop de sănătate”, nici „o victorie muncită” (ne ferim de clișee), ci pur și simplu un meci în care a învins echipa mai valoroasă și mai experimentată. Cu opt oameni din primul 11 născuți din 2000 încoace, Reghinul a venit la Hunedoara să joace fotbal, nu să se apere cu cuțitul în dinți, meritând toate laudele pentru asta. În cele din urmă superioritatea gazdelor s-a văzut și pe teren, și pe tabela care la final a indicat un 2 – 0 în ton cu ce a fost vineri pe „Michael Klein”.

Încă din startul partidei Arnăutu – șut deviat în corner – și Buș – minge trimisă slab din colțul careului mare, fără probleme pentru Bucin – au avut șansa deschiderii scorului. Aceasta s-a produs repede, în min. 9: Hergheligiu a pătruns pe partea dreaptă, a croșetat pe toate fețele apărarea adversă și a centrat de pe linia de fund pentru Simon, care din marginea careului mic a îndeplinit formalitatea golului. Peste două minute o combinație hunedoreană superbă a eșuat la ultima pasă pentru Simon, care ar fi scăpat singur în careu.

Oaspeții au dat semne de viață în atac în min. 13, când șutul lui Chirilă de la 18 metri s-a dus la rădăcina barei, însă Lefter a plecat bine pe balon și a reținut cu siguranță. Același Chirilă a mai trimis periculos spre poartă în min. 19 un șut deviat în corner, iar la faza care a urmat Moldovan a reluat din voleu puțin pe lângă bară.

Hunedorenii au revenit în controlul partidei și puteau majora diferența până la pauză. Iacob a centrat de pe dreapta dar nici unul dintre cei trei coechipieri aflați în careu nu a ajuns la minge (min. 22), Buș l-a găsit pe Arnăutu cu o pasă în 16 metri însă șutul acestuia a trecut peste poartă (min. 23), iar Hergheligiu l-a angajat cu o minge lobată din lovitură liberă pe Simon, care nu a reușit preluarea în marginea careului (min. 30). Chirilă a mai prins un șut bun din 14 metri pe lângă poartă (min. 37), iar la faza lucrată de Simon și Hergheligiu nu a apărut nimeni la finalizare, astfel că la pauză s-a intrat cu 1 – 0.

Debutul părții secunde a fost marcat din păcate de accidentarea teribilă a lui Chirilă, cel mai bun om al oaspeților de până atunci. Fără nici un adversar lângă el, genunchiul său a cedat (probleme cu ligamentele/ rotula) și a fost scos pe targă de pe teren.

Mogoș a prins un șut bun deviat în corner, Murar a șutat și el la colțul lung dar peste poartă, Vlad a avut o șansă uriașă, la o învălmășeală în careu după lovitura liberă executată de Hergeligiu, când a trimis din șase metri pe lângă poartă (min. 60), Bucin a ieșit bine la 20 de metri și a respins din fața lui Hergeligiu, scăpat pe contraatac, Giura a șutat de la 16 metri peste vinclu, iar golul lui Arnăutu a fost anulat – corect – pentru ofsaid (min. 66).

O mare șansă de gol a avut în min. 72 Buș, lansat excelent în careu de Hergeligiu, însă a fost jenat din spate de un adversar și a căzut, mult prea ușor însă pentru ca arbitrul Vădana – care a condus bine întâlnirea, fără probleme – să acorde penalty. Min. 74 a adus cea mai mare ocazie a mureșenilor: Vrabie a centrat perfect de pe stânga și din trei metri Mario Pop a reluat cu capul peste transversală, irosind o oportunitate imensă de egalare.

Avertizate astfel de ce se putea întâmpla, gazdele au apăsat mai serios pe accelerație în finalul meciului. Iacob, voleu din 10 metri pe lângă bară, și Rodrigues, lovitură de cap din doi metri care a ocolit de puțin poarta, au prefațat golul doi. Hergeligiu a pătruns de data aceasta pe partea stângă – în oglindă ca la primul gol – și a centrat de pe tușă pentru reluarea din voleu a lui Arnăutu (min. 82). Același Arnăutu putea realiza dubla în prelungiri, dar șutul său după pasa lui Bedea – aflat la debutul pentru CS Hunedoara – a trecut peste transversală.

„Știam că Reghinul are o echipă tânără, că este o echipă arțăgoasă. Am fost coleg la licență cu antrenorul lor, știam cum pregătește jocul. Până la urmă a fost o victorie normală, o victorie de serviciu. Toate meciurile sunt grele, s-a văzut și la Ocna Mureș, unde noi toți am prins o zi mai proastă. Băieții au simțit atunci că la liga a treia dacă nu ești pregătit pentru meciul respectiv poți avea probleme, se poate întâmpla orice. De la jocul de astăzi parcă mă așteptam la mai mult, sincer, dar a fost OK”, a declarat Florin Maxim la finalul partidei.

„Per ansamblu gazdele au meritat cele trei puncte. Știam că au o echipă bună, cu jucători valoroși. Noi am încercat să jucăm, avem o echipă tânără, de perspectivă. Toate meciurile sunt dificile pentru noi, orice joc trebuie tratat cu seriozitate, avem o echipă în formare. Astăzi am făcut un meci bun, care ne dă speranțe pentru viitor”, a spus Vilmos Stoica, antrenorul oaspeților.

vineri, 8 octombrie, ora 15, stadion „Michael Klein” Hunedoara  

CS Hunedoara – Avântul Reghin 2 – 0 (1 – 0)

Hunedoara: Lefter – Iacob, Garutti, Vlad (90 Dumitru), Trășcan – Simon (70 Rogrigues), Mogoș (70 Bradu), Giura, Buș (77 Bedea) –Hergheligiu, Arnăutu. Antrenor Florin Maxim

Reghin: Bucin – Bugnar, Suciu, Hasnas, Harko – Moldovan, Vrabie –Șerbanați (79 Bucur) – D. Popa (46 M. Pop), Murar, Cr. Chirilă (51 Samarghitean). Antrenor Vilmos Stoica

Au marcat: Simon (9), Arnăutu (82)

Arbitri: Sorin Vădana (Cluj) – Călin Cimponeriu (Lugoj), Alexandru Gherman (Timișoara)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *