Fotbal liga a III-a

Liga 3: Avancronică la etapa 7

vineri, 8 octombrie, ora 15

CS Hunedoara – Avântul Reghin

Estimarea inițială că meciurile mai grele pentru Hunedoara vor veni abia în ultimele trei etape din tur – cu Reghin, Ungheni și Cugir – a fost infirmată parțial de egalul din runda precedentă de la Ocna Mureș. Asta înseamnă doar că acel joc s-a dovedit a fi mult mai dificil decât părea la o privire superficială, nu că următoarele trei vor fi ușoare – în nici un caz!

Partida de pe „Michael Klein” cu Avântul Reghin deschide seria confruntărilor cu principalele urmăritoare din clasament. Este totodată și derbyul etapei a șaptea, trei locuri și șase puncte separând cele două combatante. Gazdele ocupă locul 1, cu 16 puncte, cinci victorii și un egal, golaveraj 21 – 5, oaspeții sunt pe 4, cu 10 puncte, trei victorii, un egal și două înfrângeri, golaveraj 11 – 7.

Au existat similitudini la meciurile Hunedoarei și Reghinului din săptămâna trecută. Dacă despre egalul cu Ocna Mureș am vorbit pe larg (două goluri din penaltyuri inventate și două eliminări), să amintim că Avântul a terminat și ea la egalitate, 2 – 2 acasă cu Academia Viitorul Cluj, și aici fiind dictate tot două eliminări. Antrenorul Vilmos Stoica a trimis pe teren un prim 11 cu Bucin – Bugnar, Suciu, Hasnas, Harko – S. Chirilă, Vrabie – Șerbanati, Samarghitan, Popa – Cr. Chirilă. Evoluția scorului a fost destul de palpitantă: 0 – 1 Istrate (min. 15, la o minge scăpată în poartă de Bucin), 1 – 1 Harko (39), 2 – 1 Samarghitan (59 din penalty) și 2 – 2 Rîza (69).

 

sâmbătă, 9 octombrie, ora 15

Aurul BradCS Municipal Deva

Două echipe aflate la polii opuși ai clasamentului se înfruntă într-un meci al orgoliilor județene. Există desigur și miza punctelor puse în joc, una extrem de importantă pentru gazde și deloc de neglijat pentru oaspeți. Spunem aceasta deoarece brădenii ocupă un inconfortabil loc 10 (ultimul) în clasament, cu doar un punct în șase meciuri din care au adunat un egal și cinci înfrângeri, golaveraj 3 – 12. De partea cealaltă, devenii sunt în grafic pentru accederea în play-off, locul 3, cu 12 puncte, patru victorii și două înfrângeri, golaveraj 7 – 3. În etapa trecută ambele au mers pe linia evoluțiilor lor de până acum din campionat: dacă Aurul a pierdut 0 – 2 la Târgu Jiu cu Pandurii Lignitul, CSM a câștigat 1 – 0 la Orăștie cu Viitorul Pandurii II.

Factor deloc de neglijat, la gazde evoluează în prezent mai mulți fotbaliști care în trecutul mai îndepărtat sau mai recent au jucat pentru adversara de sâmbătă: Raț, Tecsi, Vajda, Dărăban, Șoit, Leucian; în plus, Ioan Petcu a fost acum trei ani antrenorul CNS Cetate (cum se numea echipa atunci). În asemenea circumstanțe, locul din clasament cedează prim-planul ambiției și mobilizării speciale, iar Deva nu va avea deloc o plimbare de plăcere la Brad.

 

sâmbătă, 9 octombrie, ora 15

Jiul Petroșani – Gilortul Tg. Cărbunești

La fel ca în cazul tradiționalilor rivali din Hunedoara, tot trei locuri și șase puncte separă în clasament formația din Petroșani de adversara ei din această etapă. Paralela se oprește însă aici, pentru că din păcate pentru Jiul restul comparației îi este total nefavorabilă. Aflată pe locul 9, cu un punct din singurul egal obținut în actualul campionat, coroborat cu cinci eșecuri și un golaveraj de 5 – 12, echipa-fanion din Valea Jiului înfruntă Gilortul, o formație aflată pe poziția 6, cu un bilanț de 7 puncte, două victorii, un egal, trei înfrângeri, golaveraj 8 – 13. Cele două s-au mai întâlnit în actualul sezon și în turul 2 din Cupa României, tot pe „Petre Libardi”. A fost atunci 6 – 1 pentru Jiul, dar în afară de un suflu pentru moral rezultatul acela nu are foarte mare importanță (știind cum este tratată Cupa de către 99% dintre participantele din eșalonul trei).

Cu o săptămână în urmă Jiul a pierdut 2 – 3 la Lupac cu Voința, în timp ce Gilortul a învins acasă Viitorul Șimian cu 3 – 1. A fost însă o victorie smulsă in-extremis: mehedințenii au deschis scorul (Zimța în min. 26), gorjenii au egalat înainte de pauză prin Dănăricu (min. 39), pentru ca același Dănăricu să aducă victoria cu golul din min. 90, iar Avrămescu să o securizeze transformând un penalty în al patrulea minut de prelungiri. Au fost așadar emoții maxime pentru băieții antrenați de Mihai Dinu. Acesta a trimis pe teren următorii jucători: Popescu – Cuțitoiu, Dolcescu, Gheorghe, Miroiu – Oprișa, Avrămescu – Almăjanu (57 Săulescu), Dănăricu, Stegaru (78 Gîlcescu) – Filip (78 Bucur).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *