Fotbal liga a III-a

Liga 3: Avancronică la etapa 6

vineri, 1 octombrie, ora 15

CS Municipal Deva – Viitorul Târgu Jiu II

Deva a coborât pe locul 4 după înfrângerea de la Târgu Jiu, în condițiile în care și-a terminat partidele din tur cu „grei” seriei, Reșița și Pandurii (lui Condescu). Urmează pentru deveni meciul care îi poate readuce pe podium, cel cu Viitorul Pandurii II (ai lui Sarcină) de la Orăștie.

Cifrele seci de la care pleacă întâlnirea dau ca mare favorită echipa deveană: locul 4, cu 9 puncte, trei victorii, două înfrângeri, golaveraj 6 – 3 joacă în compania locului 8, 4 puncte, o victorie, un egal, trei înfrângeri, golaveraj 3 – 10. Nici bilanțul din deplasare al oaspeților nu este unul care să dea fiori, ba dimpotrivă: 1 – 3 la Pandurii, 0 – 3 la Șimian, 0 – 3 la Reșița, adică zero puncte și nouă goluri primite față de unul singur marcat. Ultimul rezultat s-a înregistrat chiar în etapa trecută, toate cele trei golurile încasate avându-l ca autor pe Mediop, golgeterul incontestabil al seriei a șaptea. Iată echipa Viitorului trimisă pe teren la Reșița de antrenorul Bogdan Chiriac: Geantă – Ruican, Misarăș, Pirtea, Godja (90+2 Bărăitaru) – Gheban, Caba (65 Geană), Gârbiță, Micle (84 Stăniloiu) – Vespe, Măicăneanu (65 Popescu). Mai amintim că singurele puncte ale gorjenilor au fost obținute în compania formațiilor hunedorene, după 0 – 0 cu Aurul și 2 – 1 cu Jiul, ambele jocuri disputate acasă.

Nu trebuie să cădem însă în nici un caz în capcana psihologică de a considera cele trei puncte ajunse deja în contul Devei. Pe lângă cele enumerate mai sus e bine să nu uităm nici că în ultimele două etape CSM nu a marcat, că variantele în atac sunt puține spre una singură în absența lui Kayondo (încă accidentat) și că, vorbind la general, în fotbal subestimarea adversarului te poate costa scump. Totuși, diferența de valoare dintre cele două formații este una reală, mai trebuie doar transpusă în practică pe teren și confirmată la final pe tabela de marcaj.

 

vineri, 1 octombrie, ora 15

Pandurii Târgu Jiu – Aurul Brad

Două echipe aflate la extremitățile clasamentului și în situații diametral opuse se întâlnesc având obiective complet diferite pentru actualul sezon, dar un singur gând la acest meci: punctele puse în joc – sau măcar unul, în cazul oaspeților. Sigur, la prima vedere partida apare ca dezechilibrată încă din start. Gazdele sunt pe locul 2 în serie, cu 13 puncte, patru victorii, un egal, golaveraj 12 – 2, în timp ce oaspeții ocupă ultima poziție, cu un singur punct, un egal și patru înfrângeri, golaveraj 3 – 10. De notat că acel unic punct al Aurului a fost obținut în compania celeilalte echipe din Târgu Jiu, Viitorul, un 0 – 0 (tot) în deplasare.

Brădenii trebuie să digere cât mai repede eșecul de pe teren propriu cu Gilortul din etapa trecută și să înceapă să adune puncte, altfel misiunea de a rămâne în Liga 3 va deveni încă și mai dificilă în continuare. De partea cealaltă, moralul gorjenilor este unul la cote înalte după ce au legat două succese, 6 – 1 cu Gilortul și 1 – 0 cu Deva. Antrenorul Călin Cojocaru a folosit la acest ultim meci următoarea formulă de echipă: Iovicin – Trușescu, Suently, Gomes, Savu (78 Corduneanu), Aerts, Obeng (46 Izqueiro), Boateng (65 Afrim), Petre, Rasoveanu (65 Stancu), Georgescu. Golul victoriei l-a marcat Suently în minutul 17.

 

sâmbătă, 2 octombrie, ora 15  

CS Ocna Mureș – CS Hunedoara

Gazdele nu pot fi liniștite înaintea acestei partide din mai multe motive. În primul rând, situația lor din clasament nu este una care să inducă în nici un caz o stare de confort; în al doilea, primesc vizita liderului, care a avut până acum un parcurs perfect, chiar impresionant; și nu în ultimul rând, precedenta incursiune a hunedorenilor în județul Alba s-a soldat cu un 5 – 0 în fața celor de la Unirea, cu numai două săptămâni în urmă.

Pus față în față, bilanțul celor două adversare arată în felul următor. Ocna Mureș ocupă locul 7, cu patru puncte, o victorie, un egal, trei înfrângeri, golaveraj 4 – 9; Hunedoara este pe locul 1, cu maxim de puncte, 15, cinci victorii și golaveraj 20 – 4. Și în etapa trecută contrastul dintre evoluțiile și rezultatele lor a fost evident: Hunedoara a fost condusă la pauză de Gloria Bistrița pe teren propriu pentru a se impune la final cu un concludent 4 – 1, în timp ce „Soda” a avut avantaj la Cluj după prima repriză cu Academia Viitorul, dar a pierdut 1 – 2, cu gol primit în prelungiri. Antrenorul Paul Ciucă a utilizat în acel meci următorii jucători: Mihail – Pintilie (68 Cunțan), Haiduc, Lupșan, Kiraly – Socaci, Casian (62 Guț) – Hetea (62 Cioară), Frențiu (75 Marcu), Creț – Ceaca (75 Coltor). Autorul golului cu care Ocna Mureș a deschis scorul a fost Ceaca, în minutul 41.

În această rundă a șasea vom mai trage cu ochiul și la rezultatul întâlnirii de vineri dintre Unirea Ungheni și Metalurgistul Cugir, ocupantele locurilor 2 și 3. Ambele au învins deja Avântul Reghin (cu 3 – 1, respectiv 1 – 0), o altă contracandidată la play-off. Oricum, există șanse foarte mari ca aceste trei formații să se alăture Hunedoarei în turneul primelor patru clasate, probabil rămâne de stabilit doar punctajul cu care o va face fiecare.

 

sâmbătă, 2 octombrie, ora 15 

Voința Lupac – Jiul Petroșani

Jiul trebuie odată și odată să pună punct seriei negre de patru înfrângeri consecutive, venite după acel debut promițător de campionat cu egal la Șimian, 2 – 2. Proxima ocazie este deplasarea de la Lupac, dar misiunea petroșănenilor nu este deloc ușoară. Gazdele din Caraș visează frumos la prezența în play-off: sunt pe locul 5, cu 8 puncte, două victorii, două egaluri și o singură înfrângere, golaveraj 8 – 8. Jiul se prezintă la acest joc de pe locul 9, cu un punct, un egal și patru înfrângeri, golaveraj 3 – 9.

În etapa trecută Voința a oferit un scenariu de suspans în partida de la Șimian cu Viitorul, terminată 3 – 3. Mehedințenii au deschis scorul cu un minut înainte de pauză, Jinga (min. 48) și Săndescu (min. 57) au întors rezultatul în partea secundă, gazdele au revenit în avantaj – ultimul lor gol fiind reușit de ex-deveanul Ghighilicea – pentru ca în al patrulea minut de prelungiri Circa să egaleze din nou, stabilind scorul final.

Echipa antrenată de Boșco Vișatovici a jucat în următoarea alcătuire: CăpățânăVichente, Banac (71 Cărăușu), Circa, Cega (75 Jivan) Lucică, Săndescu, Danci, VădrariuJinga (89 Coviț), Avramovici (89 Mihaly).

În disputele cu celelalte două formații hunedorene din serie, cei din Lupac au înregistrat un 0 – 3 cu Deva și un 2 – 1 cu Brad, ambele jocuri fiind disputate acasă. Ca un amănunt, golul victoriei cu Aurul a venit tot în prelungiri, croații dovedind că pentru ei meciul nu e încheiat până când arbitrul nu fluieră sfârșitul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *