Fotbal liga a III-a

Încă o victorie pentru Hunedoara Maxima

Cu toată oboseala adunată în cele 120 de minute ale meciului din Cupă de miercuri, CS Hunedoara a bifat și a cincea victorie consecutivă în campionat, 4 – 1 cu Gloria Bistrița. Liderul seriei a noua și-a respectat statutul de principală pretendentă la promovare și a „întors” din nou un rezultat nefavorabil (după 3 – 2 de la 0 – 2 la Turda și 3 – 3 de la 0 – 3 cu FCSB). Oaspeții, veniți pe Cerna să își vândă cât mai scump pielea, au făcut o primă repriză bună și au intrat în avantaj la pauză. Partea secundă a aparținut însă în totalitate gazdelor, care mai puteau înscrie ușor încă pe atâtea goluri pe lângă cele patru reușite.

Trebuie menționată și o nouă inspirație de zile mari a lui Maxim. Acesta i-a trimis în joc pe Robert Cristian și Petre Simon în minutul 65, la scorul de 1 – 1, iar cei doi au contribuit cu pase decisive la ultimele trei goluri.

Începutul de meci a fost promițător, după nici trei minute șutul din careu al lui Buș pe colțul scurt fiind deviat în corner de portarul Ivan. În replică, la faza imediat următoare Enescu a șutat de la 18 metri puțin pe lângă poartă, la capătul unui contraatac. Arnăutu cu o minge respinsă cu un reflex excelent de Ivan, Hergheligiu și din nou Arnăutu puteau deschide scorul pentru gazde în interval de numai cinci minute (20 – 25). Ce nu au făcut ei au reușit oaspeții, contrar cursului jocului, Curtuiuș marcând cu capul la cornerul executat de Enescu. În minutul 30 Potra putea da marea lovitură, irosind șansa de 0 – 2. Hunedoara a fost aproape de egalare în ultimul minut înainte de pauză, când Motta a driblat pe partea stângă doi adversari și a centrat foarte periculos prin fața porții, dar nici un coechipier nu a fost pe fază să împingă mingea în plasă.

Imediat după reluare Arnăutu a marcat pentru 1 – 1, după o acțiune lucrată de Hergheligiu. Mogoș – șut peste vinclu, Curtuiuș – minge scoasă cu piciorul de Lefter și Hergheligiu – reluare din șase metri în portar, după o combinație între Motta și Simon, au fost aproape de gol. Acesta a venit după un șut al lui Robert Cristian de la 30 de metri scos de Ivan în corner, lovitura de colț a fost bătută scurt de Hergheligiu până la Robert Cristian, a urmat o centrare perfectă și Garutti a expediat o lovitură de cap aproape de vinclul porții bistrițene. Presiunea hunedoreană a crescut și mai mult pe final, Motta, servit bine de Hergheligiu, l-a luat la țintă pe Ivan, Hergheligiu a nimerit bara în min. 77, pentru ca ultimele două goluri să vină după centrările lui Simon de pe partea stângă. Prima l-a găsit pe Motta singur în patru metri, acesta a reluat în bară de unde balonul a ricoșat dincolo de linia porții, iar a doua a fost finalizată de Hergheligiu de pe dreapta cu un șut la colțul lung.

„Cred că e cea mai importantă victorie, venind după meciul de Cupă unde am jucat 120 de minute și credeți-mă că nu a fost simplu să îi recuperăm fizic pe băieți. Mă bucură această victorie enorm și cred că e cea mai importantă victorie a mea ca antrenor. Bistrița e o echipă compactă, stau bine, au jucători cu experiență la mijlocul terenului. Joi la antrenament, după jocul de Cupă, le-am spus că o să fie nevoie de toată lumea, va trebui să ne aducem toți aportul pentru că aveam nevoie de această victorie. Urmează pentru noi în etapa viitoare deplasarea de la Ocna Mureș. În liga a treia sunt jocuri atipice, ați văzut și Bistrița, marchează un gol, se pun pe două linii, sunt echipe organizate și poți să prinzi o zi nefastă, să nu îți intre mingea în poartă și să scapi victoria printre degete. Dar avem acum o săptămână să pregătim jocul și ne vom prezenta foarte bine la acel meci”, a declarat la finalul partidei Florin Maxim.

sâmbătă, 25 septembrie, stadion „Michael Klein”, spectatori 700

CS Hunedoara – Gloria Bistrița 4 – 1 (0 – 1)

Hunedoara: Lefter – Iacob, Garutti, Vlad, Trășcan – Motta, Mogoș (55 Bradu), Giura (65 Simon), Buș (65 R. Cristian) – Arnăutu (79 Dumitru), Hergheligiu. Antrenor Florin Maxim

Au marcat: Arnăutu (47), Garutti (69), Motta (84), Hergheligiu (90+3), respectiv Curtuiuș (27)

Arbitri: Narcis Bodocan (Cluj) – Adrian Drăgan (Sibiu), Vasile Duță (Avrig)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *