Fotbal liga a III-a

Liga 3: Avancronica etapei 5

Au trecut patru etape din Liga 3 și reprezentantele județului nostru și-au format deja o idee despre cum stau lucrurile pentru fiecare în actualul campionat. E mai bine pentru unii, mai rău pentru alții, după cum și obiectivele pentru acest sezon sunt diferite. Urmează la finele săptămânii etapa cu numărul 5, iar nevoia de puncte este numitorul comun pentru toate cele patru hunedorene. Începem avancronica etapei cronologic, cu meciul de vineri al Devei, singura care va juca în deplasare. Hunedoara, Jiul și Aurul vor evolua sâmbătă pe terenurile proprii.

Pandurii Târgu Jiu – CS Municipal Deva

După derbyul cu Reșița de la Orăștie, pierdut cu 0 – 2, Deva merge la Târgu Jiu, unde întâlnește cealaltă retrogradată din Liga 2, Pandurii Lignitul. Inutil de precizat că și acesta se anunță un meci de foc pentru trupa lui Nanu, judecând prin prisma valorii adversarului și a pozițiilor din clasament ale celor două pretendente la play-off. Gazdele ocupă locul 2, cu 10 puncte și golaveraj 11 – 2, oaspeții sunt pe 3, cu 9 puncte și golaveraj 6 – 2. Adversara Devei și-a „ajustat” golaverajul în etapa trecută, cînd a demolat cu 6 – 1 pe Gilortul chiar la Târgu Cărbunești. Totuși, e bine să nu uităm că în precedentul joc pe teren propriu (vorba vine, pentru că s-a disputat la Filiași) gorjenii au fost ținuți în șah, 0 – 0, de Voința Lupac.

Revenind la setul de tenis cu Gilortul, iată jucătorii care au evoluat pentru Pandurii: Iovicin – Pleașcă (79 Corduneanu), Savu, Suently, Trușescu (62 Peniel) – Aerts, Jorges, Mensah (74 Lupuleț), Petre (74 Stancu) – Rasoveanu (62 Afrim), Georgescu. Au marcat Robert Petre (11), Marian Pleașcă (51 penalty, 65), Andrei Georgescu (59), Peniel Obeng (68) și Bebeto Lupuleț (83). Antrenor este Călin Cojocaru, cel care a suportat până acum de destule contestări venite de la galeria Pandurilor. O parte dintre suporteri încă îi mai reproșează retrogradarea din sezonul trecut, în ciuda începutului bun din actualul campionat.

 CS Hunedoara – Gloria Bistrița

Liderul seriei 9 primește pe „Michael Klein” vizita celor de la CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud, grupare care a avut ceva probleme financiare în vară, când se vehicula chiar varianta desființării echipei. Până la urmă situația s-a rezolvat cumva, bistrițenii au luat startul în campionat și nu s-au descurcat deloc rău. Cu victorii acasă și înfrângeri în deplasare, adică un procentaj de 50%, Gloria ocupă un loc călduț, 6, la mijlocul clasamentului, cu 6 puncte și un golaveraj 8 – 12 („stricat” de acel 1 – 6 de la Reghin din prima etapă).

Sigur, asta poate că nu spune mult comparativ cu cele 12 puncte ale Hunedoarei, obținute din patru victorii, trei dintre ele în deplasare, la care se adăugă cele 16 goluri marcate și doar trei primite. Dar să nu uităm că gazdele vin după un meci absolut extenuant în Cupă (3 – 5 după prelungiri în fața FCSB), disputat cu numai trei zile înainte. O situație aproape identică a fost și la precedenta partidă de pe teren propriu, cu Sănătatea Cluj, când a fost nevoie de o oră de joc și de un penalty pentru deschiderea scorului. Totuși, prin modul cum a reușit să gestioneze până acum atât programul încărcat cât și problemele de lot apărute pe parcurs, tehnicianul Florin Maxim poate fi fără grijă creditat cu șanse mari – aș spune maxime, fără să fac un joc de cuvinte – la obținerea a încă trei puncte.

Dacă sâmbăta trecută Hunedoara nu a avut nici un fel de probleme la Alba Iulia (5 – 0 fără istoric cu Unirea), Gloria a avut de tras acasă, pe stadionul „Jean Pădureanu”, pentru un 1 – 0 muncit cu Academia Viitorul Cluj. Veteranii echipei au lucrat faza unicului gol din minutul 52: Nalați a executat o lovitură liberă, Curtuiuș a recentrat în șase metri și Stoianof a reluat cu capul în poartă.

Iată primul 11 trimis pe teren de antrenorul Dan Matei la acest meci: Ivan – Milandru, Gal, Patca, Runcan – Sulici, Nalați, Enescu, Joca – Curtuiuș, Stoianof. Pe banca de rezerve au fost Checicheș – Damian, Potra, Meșter, Vărărean, Trifan, Dicu, Chirlejan.

Jiul Petroșani – Progresul Ezeriș

Aflată la abia al doilea meci pe „Petre Libardi” în această ediție, Jiul caută cu înfrigurare prima victorie din campionat. Aflată pe locul 8, cu un singur punct și golaveraj 3 – 7, formația petroșăneană întâlnește una dintre noutățile din acest sezon, „transmutata” din seria 8 Progresul Ezeriș. Oaspeții se află pe cai mari, cel puțin pentru moment, ocupând locul 4 – care duce în play-off – cu cele șapte puncte adunate din patru goluri marcate și trei primite. Echipa condusă de pe bancă de Dorian Arbănaș a legat două victorii în ultimele două etape, un 3 – 1 la Brad cu Aurul și un 1 – 0 pe „Municipalul” din Caransebeș cu Viitorul Șimian. Iată 11-le aliniat sâmbăta trecută de Ezeriș: Birăescu – Mărgan, Popescu, Marius Musteța, Dalea – Derbac, Rotariu – Călin, Rusnac, Marian Musteța – Hrudei. Rezerve au fost Spînu, Dragomir, Secula, Ciurea, Barbu, Dumitru, Arjocan, Giurică. Unicul gol a fost marcat de Hrudei în min. 54, dintr-un penalty obținut de Călin.

Gazdele au înregistrat în runda precedentă un 1 – 2 la Bumbești cu Viitorul Pandurii II, meci care a respectat din păcate tiparul începutului de sezon. Jiul a lăsat și acolo impresia că putea scoate mai mult, la fel ca în jocurile cu Șimian (2 – 2) și Deva (0 – 1). Nu a fost să fie, poate acum formația din Vale să spargă gheața și să obțină întâiul succes.

Aurul Brad – Gilortul Târgu Cărbunești

Învinsă mai mult decât dramatic la Lupac, 1 – 2 în prelungirile partidei cu Voința, după ce la 0 – 0 a avut un gol anulat (eronat, din ce s-a văzut pe reluări) și a condus cu 1 – 0 în partea secundă, Aurul primește sâmbătă la Brad replica unei grupări și mai necăjite. Gilortul Târgu Cărbunești a încasat un drastic 1 – 6 pe teren propriu de la Pandurii, ajungând la a treia înfrângere consecutivă. În ciuda faptului că a jucat trei meciuri acasă în patru etape, echipa gorjeană ocupă ultimul loc în clasament, cu un singur punct și un dezastruos 2 – 11 la golaveraj. Brădenii se află o poziție mai sus, tot cu un punct dar cu golaverajul un pic mai bun, 2 – 7. Inutil de precizat că în situația celor două combatante punctele puse în joc reprezintă o gură de oxigen mai mult decât necesară, practic obligatorie. Gilortul s-a prezentat în următoarea formulă săptămâna trecută: Beaujeon – Cuțitoiu, Dolcescu (65 Cocioabă), Istudor, Gheorghe (46 Safta) – Oprișa (65 Miroiu), Avrămescu – Stegaru, Dănăricu, Bucur (87 Lazăr) – Gîlcescu. Golul echipei antrenate de Mihai Dinu a fost marcat Dănăricu în min. 48, pentru o efemeră egalare, 1 – 1.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *