Fotbal liga a III-a

Cinci goluri Hunedoara pentru a patra victorie în patru etape

CS Hunedoara și-a continuat parcursul perfect din actuala ediție de campionat cu o victorie „de serviciu” la Alba Iulia. De data aceasta victima ei s-a numit Unirea, căreia i-a administrat un 5 – 0 ce nu lasă prea mult loc imaginației referitor la ce a fost sâmbătă pe „Cetate”. Chiar fără Rodrigues, Ignat sau Mogoș pe teren, cu Motta doar rezervă, liderul nu s-a complicat deloc și nu a avut milă de „lanterna” seriei. Diferența mare de valoare și de scor i-a permis lui Maxim să menajeze pe final „piesele grele” Buș sau Arnăutu, în perspectiva partidelor care urmează.

Hunedorenii au deschis scorul repede, în min. 6: Simon a centrat de pe dreapta, Buș a venit din flancul stâng până în poziție centrală, s-a demarcat în șapte metri și a înscris simplu. După alte câteva situații de gol, oaspeții au majorat diferența în min. 31: Bradu a recuperat un balon la 30 de metri de poarta adversă și după un un-doi cu Hergheligiu a pătruns în careu și a șutat pe colțul scurt, lângă bară. Peste numai patru minute Hergheligiu a schimbat postura de servant cu cea de finalizator: Arnăutu l-a găsit cu o deviere perfectă în marginea careului, Hergheligiu exploatează una dintre multele gafe ale fundașilor centrali ai Unirii, trece și de portar și marchează ceea ce avea să fie începutul unui hat-trick.

Nu s-a mai marcat până pe finalul întâlnirii, dar asta nu pentru că nu Hunedoara nu a mai avut ocazii. O fază excelent lucrată, în care mingea a curs șnur pe traseul Motta – Dumitru – Simon, acesta a centrat de pe stânga în șase metri, de unde Hergheligiu a împins balonul în poarta goală. După alte șase minute, Robert Cristian l-a găsit cu o pasă lungă de la mijlocul terenului pe același Hergheligiu și acesta a stabilit scorul final cu un șut din marginea careului mare.

„Nu pot spune că au fost probleme la acest meci, totul a decurs conform planului. Chiar aveam nevoie de un asemenea joc săptămâna aceasta, în contextul unui program foarte încărcat, cu partide în campionat și cupă. Am jucat ce trebuia să jucăm la Alba Iulia. Pe lângă cele cinci goluri marcate ne-am mai creat și alte ocazii, așa că per total sunt mulțumit de cum a evoluat echipa. Vești bune sunt că Mogoș revine de mâine la antrenament, iar Jairo (n. red. Rodrigues) deja se antrenează ușor și sperăm că de mâine va trece la program normal. Situația lui Ignat e încă incertă, așteptăm răspunsul de la București unde am trimis RMN, să vedem cum e cu genunchiul. Urmează pentru noi meciul de Cupă cu FCSB de miercuri, apoi jucăm în campionat acasă cu Gloria Bistrița. Despre bistrițeni nu știm deocamdată aproape nimic, doar că au în echipă trei – patru jucători cu experiență, în rest tineri. Zilele următoare aștept să primesc ceva date despre ei”, ne-a spus Florin Maxim, antrenorul hunedorenilor.

sâmbătă, 18 septembrie, stadion „Cetate” Alba Iulia: 

Unirea Alba Iulia – CS Hunedoara 0 – 5 (0 – 3)

Unirea: Bartok – Bârdea, Mîlnă, Scrob, Codrea, Mocanu – Pocol, Haj (22 Tineiu), Dehelean, Giurgiu – Morariu. Antrenor Valentin Sinescu

Hunedoara: Lefter – Iacob, Garutti, Vlad, Trășcan – Simon (83 Hlubik), Bradu (83 Lupușor), Giura (62 R. Cristian), Buș (62 Motta) – Arnăutu (72 Dumitru), Hergheligiu. Antrenor Florin Maxim

Au marcat: Buș (6), Bradu (31), Hergheligiu (35, 80, 86)

Arbitri: Dragoș Lunca – Alin Revnic (ambii Cluj), Bogdan Vasile (Sibiu)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *