Fotbal liga a III-a

Aurul pierde halucinant în prelungiri la Lupac

Greu de imaginat un scenariu mai demolant pentru moralul celor învinși decât cel de la această întâlnire. Aurul a avut la 0 – 0 un gol anulat de o semnalizare mai mult decât eronată a tușierului (care practic a ridicat fanionul la „indicațiile” venite din tribună), a condus cu 1 – 0 grație unui gol superb, s-a văzut egalată la un șut de la 30 de metri și a primit lovitura de grație în al doilea minut de prelungiri. Așa a fost 2 – 1 pentru Voința, într-un meci din care brădenii puteau pleca cu cel puțin un punct, dacă nu cu toate trei.

Aurul a apărut într-un 5 – 4 – 1 inedit, cu multe nume-surpriză pe unele posturi: Jurca în poartă, Leucian reprofilat fundaș dreapta și Tecsi retras fundaș central lângă Iga și Prejban, cei trei jucând pentru prima oară împreună în această formulă. În atac a contat pe Dărăban vârf împins, susținut de urcările pe flancuri ale lui Pașca și Danciu.

Prima jumătate de oră a aparținut gazdelor, a căror dominare s-a concretizat însă doar cu două șuturi pe poartă (min. 18 și 28), ambele reținute fără probleme de Jurca. Bradul a echilibrat finalul de repriză și în min. 42 s-a petrecut cea mai controversată fază a partidei: șut de la distanță Danciu, portarul respinge în față și Pașca, plecat din poziție perfect regulamentară, reia din apropiere în plasă. Golul nu a fost însă validat, astfel că la cabine s-a intrat la egalitate.

Imediat după reluare Vajda l-a încercat pe Căpățână cu un șut din colțul careului, iar în min. 51 Danciu a deschis scorul cu un șut de generic de la 17 metri, la care mingea s-a dus sub transversală. Gazdele s-au aruncat în atac cu toate forțele, Avramovici a trimis din opt metri pe lângă poartă, Jurca a avut de lucru în min. 60 și 64, iar când nu s-a mai putut opune l-a salvat bara din stânga sa, în min. 62. Și Aurul a avut o bună oportunitate, însă Pașca nu a ajuns la pasa lui Danciu în careul advers. Voința a egalat prin Danci (min. 69), o reușită la fel de frumoasă ca la golul advers. Un minut mai târziu Dărăban, singur în opt metri, a încercat o reluare din „foarfecă”, dar mingea a fost trimisă slab și Căpățână a reținut. Tribunele au amuțit cu patru minute înainte de final, când Ionuț Filipaș a scăpat singur în careu pe partea stângă și voleul său la colțul lung a trecut de puțin pe lângă bară. În prelungiri a venit lovitura de cap a lui Săndescu, nemarcat în zece metri după o centrare de pe stânga, care a stabilit scorul partidei.

„Am jucat în 5 – 4 – 1 în ideea să închidem mai bine decât până acum în apărare. Am vrut să evităm începutul slab de meci, cum a fost cu Ezeriș, din păcate am avut finalul de meci slab. Defensiv ne-am comportat bine în general, dar am luat golurile pe niște greșeli personale. Am avut și absențe din lot, Șoit s-a căsătorit azi, Raț i-a fost naș. Urmează pentru noi partida cu Gilortul, acasă, trebuie să strângem rândurile, să jucăm ceea ce trebuie și să începem să luăm puncte”, ne-a declarat Mihai Leaha, antrenorul-jucător al Aurului, imediat după meci.

sâmbătă, 18 septembrie, stadion „Voința” Lupac

Voința Lupac – Aurul Brad 2 – 1 (0 – 0)

Voința: CăpățânăCega, Banac, Circa, VichenteJiva, Săndescu, Danci, VădrariuJinga, Avramovici. Antrenor Boșco Vișatovici

Aurul: Jurca – Leucian (90+3 Lup), Iga, Tecsi, Prejban, Miclean – Pașca (79 Jorza), Vajda, Leaha (79 Stănilă), Danciu – Dărăban (75 I. Filipaș). Antrenori Ioan Petcu, Mihai Leaha

Au marcat: Danci (69), Săndescu (90+2), respectiv Danciu (51)

Arbitri: Mihail Lăstun – Alexandru Mihăilă (ambii Râmnicu Vâlcea), Bogdan Ciocoiu (Buftea)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *