Fotbal liga a III-a

Mediop a fost iarăși decisiv pentru Reșița

Derbyul seriei a șaptea s-a jucat la Orăștie, pe un stadion dezolant, cu tribune fără scaune și fără spectatori. Deva și Reșița au oferit o partidă de luptă, cu destule momente de fotbal bun. La final oaspeții, a căror obiectiv declarat este promovarea, s-au impus cu 2 – 0 grație „dublei” lui Mediop.

În prima parte s-a jucat mai mult la mijlocul terenului, fără faze clare de gol, cele două echipe împărțidu-și perioadele de dominare teritorială. Am notat în prima jumătate de oră doar un șut al lui Velcotă deviat în corner după o „indirectă” în careul devean, un altul a lui Peter respins și el în corner din blocajul fundașului și o minge expediată slab de Mediop de la 18 metri, fără probleme pentru Bădescu. Portarul devean s-a remarcat cu adevărat în minutul 30, când a ieșit excelent la 16 metri și l-a blocat pe Mediop, scăpat singur în careu. Finalul reprizei a fost mai animat, cu Munteanu, Bloj și Sulea apărând în poziții de finalizare și cu Doboș rezolvând calm o pasă periculoasă care l-ar fi găsit liber pe Vasluian.

Jocul s-a calmat din nou imediat după pauză, doar o centrare de pe stânga atacului Reșiței care a trecut prin fața porții fiind de menționat până la deschiderea scorului. Golul a venit la o fază în care Deva era în zece, cu Țoiu trimis pe margine să își aranjeze echipamentul – un exces de zel al „centralului” clujean – și nelăsat să reintre în joc, deși balonul se disputa pe partea cealaltă a terenului. La 0 – 1 Deva a trecut imediat într-un 4 – 4 – 2, dar cei care au marcat au fost tot oaspeții. Același Mediop a fost în prim-plan, obținând un penalty la un duel cu nou intratul Dobre, tot el transformând de la punctul cu var. Ultimele 25 de minute ale partidei au însemnat o dominare sterilă a gazdelor, doar două șuturi ale lui Peter – primul peste poartă din lovitură liberă de la 20 de metri, al doilea boxat de Micu – și o centrare pentru Bloj, blocat în șase metri cu prețul unui corner, putând aduce măcar golul de onoare.

„I-am felicitat pe băieți, jos pălăria pentru modul în care au evoluat azi. Au avut atitudine, dorință, disciplină, jocul a avut ritm, a fost bun, peste nivelul ligii a treia. Dacă jucăm tot așa doar Reșița și poate Pandurii vor fi peste noi din seria aceasta. La noi s-a simțit absența lui Kayondo, ne lipsește mult. Sulea a făcut o primă repriză bună, în a doua s-a stins și el, s-a bătut mult singur în față. Am întâlnit o echipă cu o linie de mijloc de liga întâi, cu Cioinac, Bărboianu, Velcotă și ceilalți. Astăzi însă au jucat în 14, arbitrul a fost decisiv, rezultatul a fost viciat. La primul gol ne-a scos un jucător pe margine și s-a marcat chiar pe zona lui, la al doilea nici vorbă de penalty, Dobre a dat clar în minge. Rămânem cu obiectivul stabilit, locurile 1 – 4, perfect realizabil, avem o echipă cu calitate, cu atitudine. Ne așteaptă etapa viitoare alt meci greu, la Pandurii, o altă echipă retrogradată din liga a doua. Le-am spus băieților, capul sus, mergem să câștigăm”, a declarat Ștefan Nanu imediat după meci.

vineri, 17 septembrie, stadion „Dacia” Orăștie:

CS Municipal Deva – CSM Reșița 0 – 2 (0 – 0)

Deva: Bădescu – Kelemen, Plută, Iordache (60 Dobre), Doboș – Țoiu – Peter, Stelea (83 Bogdanovici), Marinca (60 Branea), Bloj – Sulea. Antrenor Ștefan Nanu

Reșița: Micu – Fota, C. Ion, Rimovecz, Bărboianu (46 Sima) – Velcotă (79 Ciubotaru), Cioinac, Munteanu, Jorza – Vasluian (46 Aboubacar), Mediop (79 Mura). Antrenor Dan Alexa

A marcat: Mediop (58, 66 penalty)

Arbitri: Marius Chioran – Csaba Antal (ambii Cluj), Alin Mureșan (Florești)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *