Fotbal liga a III-a

Deva câștigă afară, Aurul și Jiul pierd acasă

Gilortul Târgu Cărbunești – CS Municipal Deva 0 – 2 (0 – 0)

Gilortul: Popescu – Cuțitoiu, Dolcescu, Istudor (85 Safta), Miroiu – Stegaru, Avrămescu – Almăjanu (35 Gîlcescu), Dănăricu (70 Oprișa), Viespe (85 Gheorghe) – Filip (70 Bucur). Antrenor Mihai Dinu.

Deva: Bădescu – Kelemen, Plută, Iordache (85 Branea), Doboș – Țoiu – Bloj, Stelea (85 Dobre), Marinca (75 Bogdanovici), Peter (50 Vasilescu) – Sulea. Antrenor Ștefan Nanu

Au marcat: 0 – 1 Sulea (63), 0 – 2 Bloj (81)

Arbitri: Adelin Pavel (Osica de Jos) – Doru Zamfir (Slatina), Marian Barbu (Craiova)

CSM Deva și-a continuat evoluția în nota de până acum, cu o nouă victorie în care și-a păstrat poarta imaculată. „Victima” s-a numit de data aceasta Gilortul, învinsă cu 2 – 0 sâmbătă, pe stadionul „Cristinel Răducanu” din Târgu Cărbunești. Fără Kayondo, accidentat, Nanu a optat pentru o formulă de start inedită, un 4 – 1 – 4 – 1 cu Țoiu în fața apărării și Sulea unic vârf împins.

Prima repriză a fost una mai degrabă de luptă, ocaziile cu adevărat mari lipsind la cele două porți. Gazdele au expediat trei șuturi cadrate pe poartă – cel mai periculos fiind cel al lui Miroiu din min. 40 – însă fără emoții pentru Bădescu. De partea cealaltă Peter putea deschide scorul chiar înainte de pauză, însă balonul trimis de el direct din corner a fost scos de sub transversală de Popescu.

Partea secundă a stat sub semnul inspirației tehnicianului devean, care a mutat câștigător prin introducerea lui Vasilescu. Mijlocașul venit de la Târgu Jiu a contribuit decisiv la ambele goluri prin acțiunile sale pe flancul stâng. Mai întâi a expediat un șut-centrare respins de portar până la Sulea, care a înscris din apropiere primul său gol din actualul campionat. Reușita care a închis practic partida a venit tot după o centrare a lui Vasilescu, la care Bloj a exploatat la maxim spațiul dintre fundașii adverși și a trimis în plasă pe lângă portar.

„Sunt bucuros de acest start perfect de campionat, cu trei meciuri, trei victorii și nouă puncte, în plus suntem singura echipă din serie care nu a primit gol. A fost un meci greu, am întâlnit o echipă bună, cu câțiva jucători experimentați și în rest tineri promițători, dar „răi” în joc, am reușit să câștigăm doar cu multă muncă. Am mai avut și o bară la 1 – 0, Sulea singur în șase metri cu poarta goală a șutat în transversală. Băieții au arătat că sunt muncitori, receptivi la ceea ce le-am cerut, îi felicit și pe această cale. Urmează pentru noi meciul cu Reșița, o echipă cu un antrenor de liga întâi și jucători valoroși. Îi cunoaștem, am mai jucat cu ei în pregătiri. Va fi un meci mare la Orăștie, pentru care îmi doresc să fim capacitați așa cum trebuie”, ne-a declarat Ștefan Nanu, un antrenor fericit după al treilea succes consecutiv al echipei sale.

 Aurul Brad – Progresul Ezeriș 1 – 3 (0 – 2)

Aurul: Raț – Lazăr (46 Lup), Prejban, Şoit, Miclean – Paşca (46 Rusu), Vajda, Tecsi (81 Jorza), Leucian – Dărăban (46 I. Filipaș), Danciu. Antrenori Ioan Petcu, Mihai Leaha

Progresul: Birăescu – Mărgan, Popescu, Marius Musteța, Dalea (85 Arjocan) – Rusnac (77 Giurică), Ciurea – Derbac, Rotariu, Marian Musteța – Hrudei. Antrenor Dorian Arbănaş.

Au marcat: 0 – 1 Rusnac (7), 0 – 2 Rotariu (32), 1 – 2 Danciu (63), 1 – 3 Hrudei (90+4)

Arbitri: Robert Ciorbea (Sânpetru) – Constantin Cantemir, Cosmin Toca (ambii Făgăraș)

Brădenii nu au reușit să își treacă în cont primul succes de la revenirea în eșalonul trei, deși sâmbătă pe stadionul „Aurul” au primit vizita unei colege de suferință, Progresul Ezeriș. Aflate la egalitate perfectă de puncte și de golaveraj înaintea partidei, ambele formații aveau mare nevoie de toate punctele puse în joc pentru a-și repara startul de campionat. Până la urmă câștig de cauză au avut oaspeții, care s-au impus cu 3 – 1, rezultat decis în bună măsură de avansul de două goluri luat în prima parte a meciului.

Cărășenii au deschis scorul repede: Dalea a executat un corner de pe partea dreaptă de atac a oaspeților, balonul a ajuns pe stânga la Rusnac, nemarcat în șase metri, acesta întoarce doi adversari, intră în centru și șutează din opt metri pe colțul scurt. Flancul drept al brădenilor a cedat și la golul doi, când Marian Musteța a trecut cum a vrut de apărătorii gazdelor și a centrat în mijlocul careului, de unde Iosif Rotariu (nepotul fostului internațional) a marcat cu un șut imparabil.

Ambii jucători de pe partea dreaptă au fost schimbați la pauză. Tot atunci a intrat și Ionuț Filipaș în atac, aceasta fiind autorul unor goluri decisive în atâtea rânduri, inclusiv în dubla de baraj cu Becicherecu. Speranțele au renăscut în tabăra Aurului odată cu golul de 1 – 2: pasă în adâncime Tecsi, fundașii centrali adverși resping unul în altul, balonul ajunge la Danciu, demarcat în poziție centrală în careu, iar acesta înscrie simplu. Nu a venit însă egalarea în jumătatea de oră rămasă de joc, ba mai mult, în cel de-al patrulea minut de prelungiri Hrudei, găsit perfect de Arjocan la capătul unui contraatac, lobează din 16 metri peste portar sub bară și reface diferența pe tabelă.

Pentru Aurul urmează etapa viitoare un meci afară, cu Voința Lupac, o nou promovată ce a remizat în această etapă în deplasarea cu Pandurii Târgu Jiu.

Jiul Petroșani – CSM Reșița 0 – 2 (0 – 2)

Jiul: Farcaș – Ionică, Torkos, Marin, Keszeg (65 Cuibari) – Pau (46 Chelemen), R. Sandu, Herci, Selaje (65 Caralicea) – Cocină, Mazilu (46 Bădărău). Antrenor Aurel Moldovan

Reșița: Micu – Fota (46 Sima), C. Ion, Rimovecz, Ciubotaru – Velcotă (89 Stănculescu), Cioinac, Munteanu (66 Aboubacar), Jorza – Mediop (80 Mura), Vasluian (66 Avram). Antrenor Dan Alexa

Au marcat: Mediop (14), Vasluian (41)

Arbitri: Sorin Vădana – Robert Mereș, Claudiu Giorgiu (toți Cluj Napoca)

Revederea de pe „Petre Libardi” cu publicul propriu nu a adus și primul succes al Jiului. E drept, adversarul de sâmbătă a fost unul de calibru, CSM Reșița, văzută drept marea favorită a seriei de aproape toată lumea. Dacă în precedenta deplasare în județul Hunedoara – cea de la Brad, câștigată în fața Aurului tot cu 2 – 0 – omul decisiv al reșițenilor a fost Mediop, de data aceasta el s-a numit Vasluian. Cea mai recentă achiziție a trupei din Valea Domanului și-a trecut în cont un gol și o pasă de gol, suficiente pentru a aduce cele trei puncte echipei sale.

Oaspeții și-au impus jocul în prima repriză și au deschis scorul după mai puțin de un sfert de oră. Vasluian a pătruns pe flancul stâng al apărării petroșănene și a centrat în șase metri, unde Mediop s-a desprins din marcaj și a reluat cu latul la colțul lung. Pe finalul reprizei un șut frumos de la 16 metri a lui Vasluian s-a dus imparabil lângă bara din dreapta lui Farcaș, stabilind atât rezultatul la pauză cât și cel final.

Seria meciurilor de foc continuă pentru Jiul cu a treia deplasare din primele patru etape, adversara sa fiind Viitorul Pandurii II.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *