Fotbal liga a III-a

A treia victorie la rând pentru Hunedoara

Trei adversare din județul Cluj au fost „răpuse” de Hunedoara în primele trei etape de campionat. Ultima dintre acestea s-a înclinat vineri pe „Michael Klein”, dar meciul nu a fost un simplu galop de sănătate, deși a fost vorba despre… Sănătatea Cluj.

Cu doar trei fotbaliști (foarte) experimentați în primul 11 – e vorba de Tilincă, Perde și Florescu – și în rest cu jucători sub 22 de ani, oaspeții au ținut în șah timp de o oră echipa hunedoreană. Nu e mai puțin adevărat că gazdele veneau după un joc istovitor, cu prelungiri și lovituri de departajare în Cupă, disputat cu doar trei zile înainte. În plus hunedorenii s-au confruntat cu mari probleme de efectiv, trecând pe foaia oficială doar cinci rezerve în loc de nouă, cât permite regulamentul.

Partida a început totuși conform „calculului hârtiei”, cu ocazii la poarta clujeană. Arnăutu – șut din 12 metri respins de Cotîrlă, pasă nereușită a lui Buș pentru Hergheligiu pe un contraatac promițător, Arnăutu – blocat în doi metri la centrarea lui Simon și reflex salvator Cotîrlă, luft Simon la 14 metri și o cădere a lui Hergheligiu la marginea careului mare, în poziție centrală, au fost doar vârfurile aisbergului dominării totale a Hunedoarei din primul sfert de oră.

Ieșiți din corzi ca la box, oaspeții au început să arate că au venit să joace și ei fotbal. Lovitura de cap a lui Țăranu la primul lor corner a fost scoasă de pe linia porții de Simon (min. 16), contraatacul lui Oltean a fost finalizat cu un șut bun din careu respins în corner de parada lui Lefter un minut mai târziu, iar mingea trimisă de Cîmpean a trecut puțin pe lângă poartă (min. 34).

Avertizați astfel, hunedorenii au strâns rândurile și au revenit în ofensivă, iar finalul reprizei le-a aparținut. Simon a șutat în blocaj din poziție bună și nu a obținut decât o lovitură de colț, un-doiul frumos dintre Iacob și Simon nu a adus decât încă un corner, șutul lui Hergheligiu de la 22 de metri a trecut peste transversală, iar Arnăutu a finalizat cu un șut pe lângă poartă un alt atac construit pe partea dreaptă de Simon și Iacob.

Partea secundă a început cu gazdele instalate temeinic în jumătatea adversă și hotărâte să tranșeze disputa. Simon a primit în trei metri un balon ricoșat, dar șutul său a întâlnit piciorul unui adversar și a deviat în corner, Giura a trimis în bară din marginea careului mingea centrată de Buș și recentrată de Simon, iar lovitura de cap a lui Garutti a ocolit de puțin poarta. A fost nevoie de experiența lui Arnăutu, care a scos un penalty la un duel cu un adversar în careu, iar Hergheligiu a transformat cu siguranță de la punctul cu var pentru 1 – 0.

Jocul a continuat în aceeași notă. Mingea trimisă cu capul de Vlad pe lângă bară, șutul lui Robert Cristian din lovitură liberă de la 25 de metri peste transversală și două contraatacuri purtate de Simion și finalizate doar cu cornere puteau aduce majorarea scorului. Ultima zvâcnire ofensivă a clujenilor am consemnat-o în min. 82, când șutul-centrare a lui Pașca din unghi a fost reținut fără probleme de Lefter.

Liniștea totală în tabăra hunedoreană a adus-o Buș în ultimul minut de joc, după o centrare de pe dreapta a lui Dumitru și o minge care a lovit pe rând bara și portarul înainte de a intra în poartă. S-au evitat astfel emoțiile din finalul meciului cu Șelimbăr, când același minut 90 adusese egalarea (și o jumătate de oră suplimentară de efort și tensiune). În prelungiri am mai notat un balon scos de pe linia porții de Cotîrlă și șutul lui Bradu peste poartă, astfel că scorul a rămas 2 – 0.

CS Hunedoara – Sănătatea Servicii Publice Cluj 2 – 0 (0 – 0)

Hunedoara: Lefter – Iacob, Garutti, Vlad, Trășcan – Simon (83 Dumitru), Bradu, Giura (75 R. Cristian), Buș (90+2 Lupușor)– Arnăutu, Hergheligiu. Antrenor Florin Maxim

Sănătatea: Cotîrlă – Isac, Țăranu, Perde, Mic – Florescu – Vescan, Cîmpean (73 Zărnescu), Mureșan (81 Safta), Oltean (73 Pașca) – Tilincă (88 Sumblea). Antrenor Marius Semeniuc

Au marcat: Hergheligiu (62 penalty), Buș (90)

Arbitri: Cristian Pascu (Sibiu) – Costel Prodan (Cisnădie), Ioana Nistor (Orlat)

Declarații după meci

Florin Maxim: „Nu pot să zic că am avut emoții. Am început bine, ne-am creat trei – patru ocazii de gol. Am resimțit faptul că am jucat 120 de minute în cupă, am fost mai greoi în joc. Ne-a afectat și căldura, și faptul că am avut doar două zile între cele două meciuri. Nici nu am avut de schimbări să facem, date fiind problemele de lot cu accidentările. Am întâlnit o echipă bine organizată, i-am urmărit de cei Sănătatea și le cunoșteam jocul. Ne-am concentrat pe acest meci, nu pe cel din cupă cu FCSB despre care vorbește acum toată lumea. Urmează sâmbăta viitoare partida din deplasare cu Alba Iulia, avem până atunci o săptămână la dispoziție să ne refacem. Așa cum am promis, o să vedeți că vom arăta din ce în ce mai bine de la o săptămână la alta. Vești bune sunt că dintre accidentați Motta va reveni de luni la antrenamente normale, la Jairo mai durează trei-patru zile, dar sperăm să îl recuperăm și pe el cam pe miercuri. Am trimis un RMN al lui Ignat la București, așteptăm răspunsul să vedem exact situația lui.”

Marius Semeniuc: „Sigur că nu ne mulțumește rezultatul final. Înainte de meci ne-am cam speriat de Corvinul, de rezultatele lor de până acum. Am știut că nu vor fi așa proaspeți după meciul cu prelungiri din cupă, am sperat că vor cădea fizic pe parcurs. Prima repriză a fost a noastră, în a doua jucătorii s-au speriat și de susținerea din tribună, de elanul publicului. La noi galeria nu poate veni la meciuri, nu avem o bază sportivă proprie și jucăm pe unde putem. Etapa viitoare mergem la Turda, un alt meci greu, dar jocul din prima repriză de astăzi ne dă încredere. ”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *