Fotbal liga a III-a

Avancronica etapei a treia: Trei acasă, una afară

După două etape în care cele patru reprezentante ale noastre din Liga 3 au evoluat câte trei în deplasare și una singură pe teren propriu, iată că în runda a treia situația s-a inversat. Doar Deva va merge „afară”, iar celelalte vor juca în fața propriilor suporteri. Misiunea cea mai grea o are fără îndoială Jiul, care primește vizita Reșiței, marea favorită la promovare. Să începem așadar trecerea în revistă a partidelor care ne interesează din acest final de săptămână.

CS Hunedoara – Sănătatea Servicii Publice Cluj

Prima intră în scenă CS Hunedoara, vineri, pe „Michael Klein”. Adversara sa este Sănătatea Servicii Publice Cluj Napoca, ocupanta locului 8 în seria a cărei lider este formația de pe Cerna. În runda precedentă Sănătatea a pierdut cu 0 – 2 la Jucu de Mijloc în fața celor de la Academia Viitorul Cluj, autogol Oltean (min. 4) și gol Roșca (min. 75). Clujenii au rămas astfel în clasament cu punctul obținut surprinzător în prima etapă la Cugir, 2 – 2 cu Metalurgistul, goluri Tilincă (63) și Șumblea (81). Iată și formația trimisă pe teren de tehnicienii Csaba Kis și Marius Semeniuc la acel meci: Bîlbă – Bucșă (38 A. Ștefan), Szoloși, Poenar, R. Oltean. Isac, V. Mureșan, A. Pașca (90+1 Vădan), D. Paul (77 Vescan), Safta (77 Șumblea), Tilincă (90+1 Țăranu).

Gazdele vin după un start perfect de sezon, cu șase puncte din șase posibile, nouă goluri marcate în două partide de campionat și un parcurs în Cupa României continuat marți cu eliminarea divizionarei secunde CSC Șelimbăr.

Aurul Brad – Progresul Ezeriș

Tot pe teren propriu va evolua și Aurul Brad, sâmbătă, în compania celor de la Progresul Ezeriş. Cele două combatante se află la egalitate perfectă în ierarhia seriei a șaptea, cu câte un punct și golaveraj identic, 0 – 2.

Oaspeții se prezintă la acest joc după un 0 – 2 înregistrat sâmbăta trecută, pe teren propriu, cu Pandurii Lignitul Târgu Jiu, ce e drept una dintre pretendentele la promovare. Goluri au fost încasate în minutele 45+1 și 90+2, ceea ce arată probleme în gestionarea finalurilor de repriză. Iată formula de echipă utilizată de antrenorul Dorian Arbănaș: Birăescu – Mărgan, N. Popescu, Marius Musteța, Dalea (75 Străin) – B. Dumitru (46 Arjocan), Kawagoe (54 Dragomir), Derbac, I. Rotaru (46 M. Călin) – Marian Musteța, Hrudei.

De partea cealaltă, brădenii au un moral bun după punctul obținut eroic în deplasarea cu cealaltă grupare din Târgu Jiu, Viitorul Pandurii II. A fost un 0 – 0 obținut și grație portarului Raț, care a apărat un penalty acordat (ușor) gazdelor. Aurul vizează prima sa victorie din acest campionat, cu șanse reale să o obțină și să adauge astfel trei puncte importante în clasament.

Gilortul Târgu Cărbunești – CS Municipal Deva

La o primă vedere – una superficială – raportul de forțe pare a fi în favoarea formației devene, dacă e să comparăm două rezultate: Lupac – Deva 0 – 3 și Lupac – Gilortul 3 – 1. Doar că în fotbal o asemenea „regulă de trei” (dacă A a bătut pe B și B a bătut de C, atunci automat A va bate pe C) s-a dovedit nu o dată lipsită de valabilitate. La fel, nu are rost să subliniem faptul că Deva a acumulat punctaj maxim în primele două etape, în timp ce gorjenii fac parte din grupul celor șase echipe din serie care au adunat câte un singur punct.

Dincolo de aceste considerente, partida de sâmbătă de la Cărbunești nu se anunță deloc o formalitate pentru trupa lui Nanu. Dacă apărarea și-a făcut bine treaba în cele două meciuri jucate în campionat și nu a primit gol (mai putem adăuga aici și acel 0 – 0 de la Hunedoara din Cupă), atacul a rămas încă dator. Aceasta deoarece toate reușitele devenilor le-au aparținut celor din linia a doua (Țoiu, Bloj) sau din defensivă (Iordache, Doboș).

După cum aminteam la început, în etapa trecută gazdele de acum au pierdut cu 1 – 3 la Lupac. Antrenorul Mihai Dinu a trimis pe gazon un prim 11 alcătuit din Voinea – Cuțitoiu, Dolcescu, Safta, Miroiu – Oprișa, Avrămescu – Almăjanu, Dănăricu, Viespe – Gîlcescu. (Pe foaia de joc s-au mai aflat Beaujeon – Istudor, Gheorghe, Stegaru, Filip, Bucur și Lazăr). Dănăricu a marcat unicul gol al gorjenilor, la o degajare greșită a portarului advers.

De partea cealaltă, la Deva a revenit și accidentatul Patrick Peter, care a intrat pe parcurs în meciul câștigat cu Jiul. Nanu are așadar la dispoziție formula de bază a echipei pe care a contat în actualul început de sezon.

Să mai spunem pentru amatorii de statistici că în campionatul trecut victoriile au fost împărțite. A fost 3 – 1 la Cărbunești pentru Gilortul și 1 – 0 la Simeria pentru Deva. Ca o curiozitate, dintre marcatorii golurilor de atunci doar Dolcescu a rămas la echipă, pentru că Roncea, respectiv Petresc și Bîrzan nu se mai află în loturile actuale ale celor două grupări.

Jiul Petroșani – CSM Reșița

Hotărât lucru, Jiul a avut și are în continuare cel mai greu program la început de campionat dintre toate cele patru echipe hunedorene. A susținut primele două partide în deplasare, după care urmează sâmbătă un meci acasă cu principala candidată la promovare și o nouă deplasare peste o săptămână, a treia în patru etape. Adversara sa vine după un succes la limită, 2 – 1 în Valea Domanului cu Viitorul Șimian. Scorul poate induce însă în eroare, deoarece golul cu care oaspeții l-au „cosmetizat” a venit abia în prelungiri. Antrenor Dan Alexa a contat pe următorii jucători: Micu – Bărboianu, C. Ion, Rimovecz, Ciubotaru – Velcotă, Cioinac, Iana (81 Cristodulo), Drăghiceanu (60 Jorza) – Mediop, Aboubacar (69 Matiș). Au marcat  Aboubacar (15) și Rimovecz (58). Între timp Reșița a fost eliminată miercuri din Cupa României, 1 – 2 pe teren propriu cu Ripensia Timișoara, gol Aboubacar, după un meci la care gazdele au acuzat vehement arbitrajul la mai multe faze importante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.