Fotbal liga a III-a

Hunedoara continuă să adune puncte

Meci de infarct la Turda, cu o răsturnare de situație demnă de cele mai bune scenarii de suspans. Gazdele au controlat ostilitățile timp de o oră, când au și condus cu 2 – 0. Oaspeții au avut însă nevoie doar de patru minute ca să egaleze și de mai puțin de un sfert de oră ca să înscrie și golul victoriei. A contribuit din plin la acest succes și inspirația de zile mari a lui Florin Maxim, care a „mutat” decisiv prin trimiterea pe teren în partea secundă a lui Iacob (centrare la primul gol), Ignat (centrare la golul doi) și Simion (autorul golului egalizator).

Turdenii au început mai bine partida, cu Vereș șutând pe lângă poartă în chiar primul minut. După ce Florin Dan l-a întins pe Lefter cu un șut pe jos din careu, respins în lateral de portarul hunedorean, a venit deschiderea de scor la o fază cu un grad infim de pericol. La o lovitură liberă din terenul propriu (!) Vereș l-a văzut pe Lefter ieșit undeva la marginea careului și și-a încercat norocul cu un șut direct la poartă, la care mingea s-a dus sub transversală. Hunedorenii au replicat prin Motta, șut-centrare prin fața porții, și Buș, minge trimisă în plasa laterală din opt metri la o deviere cu capul a lui Arnăutu. Până la pauză Sticla a mai avut câteva jumătăți de ocazii, semnate de Florin Dan, Svichi, Vereș și din nou Florin Dan, cu un balon centrat din corner care a căzut pe bara transversală. Buș a încercat și el poarta, dar șutul său a trecut peste.

Imediat după reluare s-a făcut 2 – 0, după o reluare cu capul a lui Budin la un corner bătut de același Florin Dan. Însă din minutul 60 a existat practic o singură echipă pe teren. Cu fundașii aproape permanent la linia de centru, Hunedoara a început să exercite o dominare căreia defensiva gazdelor nu i-a putut rezista. Arnăutu – șut peste poartă de la 30 de metri – și Iacob – scăpat în 16 metri după pasa lui Herghelegiu, a șutat direct în Cordoș – au dat semnalul revenirii. Iacob a plecat pe un contraatac în stil caracteristic pe dreapta, a centrat perfect în careu, unde Herghelegiu a evitat cu eleganță un fundaș și a înscris de la 14 metri. Peste numai patru minute Ignat a centrat de pe stânga și Simion, la prima atingere de balon de la intrarea pe teren, a reluat în plasă de la șapte-opt metri. Oaspeții s-au dezlănțuit pur și simplu, Hergelegiu a trimis de la 25 de metri puțin peste vinclu (min. 72), Iacob a cutremurat transversala cu un șut din 15 metri deviat de portar după ce pasa lui Herghelegiu l-a găsit singur în careu (min. 79), pentru ca la cornerul care a urmat să vină și golul trei. Herghelegiu a centrat și Garutti, urcat în atac, a reluat imparabil cu capul de la 14 metri. Ultima zvâcnire a turdenilor am consemnat-o în penultimul minut, când lovitura liberă de la 22 de metri lateral dreapta a lui Salcău a trecut pe lângă poartă. În prelungiri Simion – bine servit de Herghelegiu – mai putea înscrie o dată, dar balonul expediat de el din șase metri a ocolit bara.

Etapa viitoare hunedorenii vor disputa – în fine – primul meci pe „Michael Klein” din actualul campionat. Pentru a treia oară la rând adversarii vor fi din județul Cluj, de data aceasta cei de la Sănătatea Servicii Publice Cluj-Napoca.

Sticla Arieșul Turda – CS Hunedoara 2 – 3 (1 – 0)

Turda: Onciu – Manu, Budin, Cordoş, Salcău – Cimpoeşu (77 Cobârzan), Paleoca –Vereş, Svichi (69 Savu), Dioşan (75 Băețan) – Fl. Dan. Antrenor Artur Podar

Hunedoara: Lefter – Vlad, Garutti, Rodrigues, Trășcan (46 Ignat) – Motta (46 Iacob), Bradu (83 Giura), R. Cristian (46 Mogoș), Buș – Arnăutu (67 Simion), Herghelegiu. Antrenor Florin Maxim

Au marcat: Vereș (14), Budin (48), respectiv Hergelegiu (66), Simion (70), Garutti (80)

Arbitri: Rareș Vidican (Satu Mare) – Toth Krisztian (Petrești), Cristian Mureșan (Cavnic)

„Am suferit mai mult decât ar fi trebuit în acest meci. A fost acel început de joc cu golul luat de la mijlocul terenului, a mai fost și golul doi venit după un corner, deși îmi avertizasem jucătorii că adversarii sunt periculoși pe bara a doua la fazele fixe – exact așa cum a venit golul. Am trăit cu emoții, dar s-a terminat cu bine, chiar dacă după golul trei s-a jucat mai mult pe contre. Echipa a dovedit tărie de caracter, am arătat mai multe lucruri bune. S-a văzut și diferența de valoare până la urmă. Am la dispoziție un lot echilibrat valoric, iar jucătorii care au intrat și-au adus contribuția la victorie. E important ca toți să înțeleagă că alcătuim o echipă, câștigăm împreună. O dată poți să rămâi în afara lotului, să stai pe bancă și să nu joci, altă dată să intri pe teren și să faci diferența. Etapa viitoare jucăm în fine acasă, cu Sănătatea Cluj. I-am văzut la Cugir, unde s-au apărat bine, dar rezultatul a fost unul mincinos (n. red.: 2 – 2 în prima etapă), pentru că gazdele au controlat jocul cu autoritate. Au pierdut etapa aceasta cu juniorii de la Academia Cluj, nu mă surprinde foarte tare, pentru că am mai spus-o, o echipă foarte tânără este imprevizibilă, și cu noi la 4 – 1 cei de la Academia încercau în continuare să joace”, ne-a declarat la finalul partidei Florin Maxim, antrenorul principal al Hunedoarei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *